Bløde og nuttede påskelam, farverige påskeæg og tusindvis af gule påskeliljer. Vi er sammen med familien Cornelius taget i Tivoli for at opleve påsken blomstre i den påske-pyntede Have. De har netop slået dørene op til en ny sæson, og der er masser af påskesjov- og hygge for både store og små. 

Denne reportage er bragt i samarbejde med Tivoli. 

Et hav af gule påskelijler og lilla hyancinter fanger øjet ligeså snart vi bevæger os ind gennem Tivolis store hovedindgang. Duften af forår rammer med det samme. Solens stråler trænger lige akurat igennem de tunge, hvide skyer og rammer de tusindvis af gule påskelijer, der titter frem foran Pantomimeteatret. Familiens yngste kigger begejstret på de mange, farverige påskeæg, som har indtaget Haven. Han får øje på fem enorme af slagsen, der gemmer sig bag de lilla hyacinter og vil straks hen og røre dem. Vi er klar til at komme i påskestemning! 

Nuttede får og påskelam

Vi bevæger os som det første hen mod symbolet på påsken. Vi har nemlig glædet os til at hilse på de søde får og påskelam, som Tivoli har inviteret på besøg. De holder til henne ved det rolige område henne ved Pergolaen, og da vi nærmer os, er de endnu ikke stået op. De ligger tæt klumpet sammen inde i deres fold, så de kan varme hinanden med deres bløde uld. Et af de små, nuttede påskelam rejser sig nysgerrigt op, da familiens yngste stiller sig tæt op af træhegnet og kigger ind til dem. Den tager fat i noget hø og gnasker lystigt på det. Shropshire-fåret er kendt for dets sorte mule og rolige væsen, og det er helt tydeligt, at de har fundet sig godt tilrette i deres midlertidige fold. Mens de er i Tivoli, er det Havens gartnere, der passer på dem og sørger for, at de har det godt. Når påsken er slut, skal de tilbage til deres flok - de bor nemlig ved Sorø, hvor de græsser på de grønne marker tæt ved Kongsgården og Christianshøj. De andre lam vågner, og begynder også at gnaske løs på høet. Pludselig bliver vores opmærksomhed afbrudt af en rar stemme, der kalder på os.  

Rasmus Klump og Flora på æggejagt 

Oppe på Plænen kan vi se Rasmus Klumps veninde Flora vinke ivrigt. Hun sidder i sit lille, hvide hus omgivet af grøn skov og planter. Hun har grønne gummistøvler på, et rødt tørklæde om halsen og på hovedet en potteplante, hvor en fin blomst spirrer fra. "Hvor er det godt at se jer," udbryder hun, da vi står foran den store scene. Hun retter på potteplanten, og vinker os hen til hende. Normalt holder hun kun til ved Rasmus Klumps hus nede ved Tivoli-søen, men i hele påsken kan du også opleve hende optræde sammen med Rasmus Klump på Plænen, hvor de leger æggejagt - Rasmus Klump er nemlig rigtig glad for at male på æg. 

"Pingo har en rigtig fin æggedragt på, som Rasmus Klump gerne vil male på, fortæller Flora. "Men Pingo gider ikke have maling på sin fine æggedragt, så vi skal finde nogle æg, som vi kan male på i stedet". Flora peger hen på hønsehuset. "Men sådan nogle æg, de kan godt finde på at stikke af, og pludselig er de forsvundet. Så vi må jo ud og finde dem," fortæller Flora om den æggejagt, der er forestillingens omdrejningspunkt.  

Hun er lige så glad for pandekager som Rasmus Klump, så dem bliver der spist mange af mellem deres æggejagter. Flora kigger hen mod det høje bjerg, hvor den gamle rutchebane holder til. "Jeg håber, at vi ses til én af vores forestillinger. Nu vil jeg hoppe hen og tage en tur i rutchebanen, det er nemlig min yndlingsforlystelse her i Tivoli. Den kilder så meget i maven, når man kører op og ned ad bakkerne". Vi vinker farvel til Flora, der sætter kursen mod rutchebanen. Heldigvis behøver vi ikke vente på, at Flora og Rasmus Klump tager på æggejagt. Vi kan nemlig gøre det allerede nu, da Tivoli i påsken har arrangeret en påskeskattejagt, som vi spændt begiver os ud på.

Påskeskattejagten 

Vi tager det pink skattekort frem, som vi fik udleveret ved indgangen til Tivoli. Bag på kortet er der ledetråde, så vi kan gå på jagt efter de syv forsvundne påskeæg, som har gemt sig på lokationer rundt omkring i Haven. "De er symbol på forår og påske. De er levende, bløde og siger mæh", forklarer den første ledetråd. Familiens yngste er ikke i tvivl om, hvor vi skal hen. Der gemmer sig nemlig et guldæg med et bogstav på henne ved de søde får og påskelam, som vi hilste på tidligere på dagen. Vi skynder os derhen, og noterer det første bogstav på skattekortet. Nu går jagten videre rundt i Haven. Når vi har fundet alle 7 bogstaver kan vi nemlig hente en påskeoverraskelse som præmie - en perfekt påskeaktivitet som hele familien kan deltage i. 

De lilla hyacinter svejer i vinden. Der lyder glade skrig og hvin fra forlystelserne, som kører på fulde drøn. Det er skønt at se Tivoli emme af forårsstemning og glade familier. Den påske-pyntede Have er helt sikkert et besøg værd, og I kan opleve de mange farverige påskeæg, tusindvis af påskeliljer og søde påskelam fra d. 9. til d. 18. april. 

Info om påske i Tivoli

Får og påskelam
De søde får og påskelam kan opleves fra d. 9. til d. 18. april. Dog med undtagelse af d. 15. april, da de på grund af Fredagsrock flyttes til roligere omgivelser den dag. De holder til henne ved Pergolaen. 

Rasmus Klump og venner 
I kan opleve Rasmus Klump og hans venner på Plænen fra d. 9. til d. 18. april kl. 13.00, 14.00 og 15.00. Dog med undtagelse af d. 15. april. D. 15. april kan I møde dem i Rasmus Klumps hus kl. 13.00, 14.00 og 15.00. 

Påskeskattejagten
Påskeskattejagten er en jagt rundt i Haven på 7 poster. Når du har fundet æggene og dannet ordet, kan du hente en lille påskeoverraskelse sompræmie – her skal du være ifølge med en voksen, hvis du er under 18 år. Du kan også være med i lodtrækningen om et Tivoli Guldkort + Turpas til hele familien og et kæmpepåskeæg med lækkerier fra Anthon Berg. Det er gratis at deltage, når du har betalt entré til Tivoli, og du kan få skattekortet ved alle indgange til Tivoli, Box Office eller i Little Tivoli. Der er et begrænset antal påskeskattekort til udlevering, og de udleveres efter først-til-mølle-princippet. 

Turpas Mini
Turpas Mini er navnet på Tivolis nyeste Turpas. Det gælder til alle Tivolis mindste forlystelser, og er skræddersyet til at give små børn en eventyrlig, god oplevelse. Turpasset koster 149 kr. og gælder til følgende forlystelser: Dyrekarusselen, Fyrtårnet, Kamelen, Den lille drage, Mini Morgana, Musikkarrusellen, Pandaen, Tempeltårnet, Veteranbilerne, Linie 8.

Rasmus Klumps pandekageklub
Rasmus Klump har fået sin helt egen Pandekageklub, og I kan blive medlemmer ganske gratis. Klubben giver en masse fordele, f.eks. invitationer til events, særlige klubtilbud og en sød, lækker overraskelse på børnenes fødselsdag hvert år, indtil de fylder 10 år. Tilmeld jer klubben her helt gratis.

Rasmus Klumps app
Rasmus Klump også fået en helt ny app. Her venter timevis af underholdning for de mindste. Børnene kan bl.a. lave lækre pandekager, læse hyggelige historier, lægge puslespil med Pelle, danse med Rasmus Klump og meget mere. Appen kan hentes gratis i App Store.


Fotos: Alberte Cornelius

LÆS OGSÅ:
Tivoli slår portene op til ny sæson med Turpas Mini og Rasmus Klump nyheder