Den store vinterferieguide 2023

Smukke lys i vintermørket, hyggelige teaterture og sjove museumsbesøg. I vinterferien er der ekstra tid til at skabe minder sammen med familien. Vi guider jer afsted.

Foto: Frederiksborg Slot
31. januar 2023
Af Caroline Gruth Hemmingsen

Artiklen indeholder annonce

Oplevelser i byen

Papirblomster fra Signe Kejlbos atelier. Foto: Rundetaarn.

Oplev kongens fortryllede have i Rundetaarn

Tag familien med på opdagelse i et univers af blomster, når kunstneren Signe Kejlbo omdanner Rundetaarns Bibliotekssal til en sansehave med inspiration fra blomstrende genstande, steder og elementer fra Christian IV’s liv og historie.

Hvornår? 4. februar-16. april

✔︎ Med Børn i byen Klubben får du 50% på entré til Rundetaarn

Foto: ZOO København

ZOO Vinterfestival

Kom til festival i børnehøjde i årets første måneder, hvor ZOO blandt andet får besøg af Bluey & Bingo, Børste, Arne Alligator og mange flere. Glæd dig også til workshops, klatring, fastelavn og mange andre sjove aktiviteter. Se programmet på zoo.dk.

Hvornår? 7. januar-28. februar

LYS TAGFAT af Christian Tesoto. Foto: Christoffer Askman

Copenhagen Light Festival

Lys er altid tiltrængt i vinterhalvåret, og heldigvis vender Copenhagen Light Festival tilbage til hovedstaden i 2023! Glæd jer til spektakulære lysværker rundt omkring i byen - en fed oplevelse for både store og små.

Hvornår? 3.-26. februar

Foto: Bu Hua The Light of Love

Skab din egen avatar i Gl. Strand

I workshoppen ”Mig og min Avatar” skal vi skabe vores helt egen avatarfigur. Vi former den i ler og 3D scanner den, så den kan komme med hjem som en digital avatar. Workshoppen ledes af kunstner Line Finderup Jensen og for børn i alderen 6-10 år.

Hvornår? 14.-16. februar kl. 10:00-13:00

Foto:

Gratis Shuffleboard og Petanque hos Generator

Tag børnene med på Generator Petanque og Shuffleboard Bar i vinterferien. Her byder vi børnene i alderen 1-12 år velkommen med gratis Shuffleboard og Petanque. Glem ikke at slukke sult og tørst med en lækker burger og en kold sodavand bagefter.

Hvornår? 12-19. februar (undtaget fredag og lørdag).

Vil du på MiniCruise (4 pers.) for 20 kr.?

Prøv Børn i byen Klubben og vælg et lækkert MiniCruise med DFDS til Oslo som velkomstpakke.

Med Børn i byen Klubben får du ...
  • Rabat på + 100 oplevelser
  • Gratis events som biografpremierer og teaterture
  • En lækker velkomstpakke

Se alle velkomsttilbud

Vinterferie på museerne

Foto: Glyptoteket

Sidste chance - Prøv Glyptotekets lerværksted

I vinterferien inviterer Glyptoteket dig til at finde din indre kunstner frem! Lad dig inspirere af Glyptotekets mange, mystiske udsmykninger og lav dine egne mønstre og monstre i et kreativt værksted, hvor du kan lave dine egne stempler i gips og trykke i ler for at skabe et stort fælleskunstværk.

Hvornår? Uge 7 og 8 tirsdag-søndag kl. 11:00-15:00

✔︎ Med Børn i byen Klubben får du 10% hos Glyptotekets café Picnic

Få pulsen op på Krigsmuseet

I vinterferien kan familier også deltage i sjove, sveddryppende, militære øvelser på Krigsmuseet. Prøv aktiviteten "Fit for Fight" i Christian 4.’s gamle tøjhus med børn i alderen 8-12 år. Det er gratis, når entréen er betalt - børn under 18 år er gratis!

Hvornår? 11-19. februar kl. 10:15-15:00

Foto: Dansk Arkitektur Center

Sidste chance: A Space Saga

Besøg udstillingen "A Space Saga" på Dansk Arkitektur Center, og lad ungerne kravle ind i månehabitatet LUNARK - et æggeformet origami-hus, der er designet og testet af rumarkitekter i Nordgrønland! I kan også bygge jeres egne rumhabitater i LEGO, og blive klogere på, hvad man spiser i rummet.

Hvornår? Frem til den 19. februar

✔︎ Med Børn i byen Klubben får du 20% på entré til Dansk Arkitektur Center

Foto: Arbejdermuseet

Vinterferie på Arbejdermuseet

I uge 7 og uge 8 kan hele familien opleve hyggelige aktiviteter på Arbejdermuseet fordelt over mange etager. Besøg f.eks. Kludedukkeværkstedet og lav  jeres egen kluddedukke, kom med på skattejagt, hør historiefortælling og besøg tegneværkstedet med skovtrolden Arnvid.

Hvornår? Uge 7 og 8

✔︎ Med Børn i byen Klubben får du 20% på entré til Arbejdermuseet

Foto: SMK

Vinterferie på SMK

Vinterferien står i farvernes tegn på SMK! Tag med på en odyssé gennem den dansende installation Regnbuen, grib sidste chance for at se den anmelderroste udstilling Matisse: Det røde atelier og lad kreativiteten flyde frit i daglige værksteder og familieture.

Hvornår? 10.-19. februar

Foto: Cirkusmuseet

Vinterferie på Cirkusmuseet

Oplev bl.a. det gale trommefænomen Kalle Mathiesens World Tour, når Cirkusmuseet byder indenfor i vinterferien med masser af aktiviteter og en helt ny udstilling i uge 7. Kigger I forbi i uge 8, vil der også være ekstra aktiviteter - dog ikke shows.

Hvornår? Uge 7 og 8

✔︎ Med Børn i byen Klubben får du 20% på entré til Cirkusmuseet

Foto: Medicinsk Museion

Få et kranie i hænderne på Medicinsk Museion

Rør, mærk og føl på museumsgenstande når Medicinsk Museion åbner skabene i Studiesamlingen i vinterferien! Her kan I bl.a. komme helt tæt på et gebis, en hofteprotese og en ætermaske, der blev brugt til bedøvelse i 1848. I kan også få et ægte kranie mellem hænderne!

Hvornår? 1.-19. februar (lukket mandag)

Vinterferie på Politimuseet

Igen i år slår Politimuseet på Nørrebro dørene op til en spændende og sjov vinterferie med masser af aktiviteter for hele familien. Større børn (fra 9 år) kan afprøve deres evner som ”Efterforsker for en dag", mens mindre børn (fra 6 år) kan hjælpe museets undervisere med at finde gerningsmanden i ”Mysteriet om hundetyven”.

Hvornår? Uge 7 og 8

Forestillinger for hele familien

Foto: Zeppelin

Mælkebøttereglementet

Oplev Teatret Zeppelins anmelderroste forestilling om fire piger på et børnehjem, som må overkomme interne stridigheder og finde sammen i kampen for retfærdighed. For alle fra 7 år. "En af sæsonens stærkeste børn-/ungeforestillinger” - CphCulture

Hvornår? 28. januar - 10. marts

Foto: Amager Børnemusikfestival

Amager Børnemusikfestival

Skru op for vinterferien med reggaebeats, pophits, klassiske toner, cubanske rytmer og jazzbaskere samt fede workshops for hele familien, når der inviteres til Amager Børnemusikfestival.

Hvornår? 9.-20. februar

Foto: Kgl. Teater

Halfdans Hokus Pokus

Velkommen til Halfdans fabulerende verden - her er virkelig rart! For hos Halfdan rimer Mågodtland på kalotmand, fødselsdag på hedeslag, bryllupsfest på sengehest og solskinsvejr på flæskesvær. Oplev en skov af ting og verdens største toast i denne farverige musiske fortælling for børn i alderen 4-10 år.

Hvornår? 11. februar - 5. marts

Foto: Rundetaarn

Lyt til tiden - en fortællekoncert fra Papirskoven

Tag med på en musikalsk tidsrejse, når Papirskoven udfolder en poetisk fortællekoncert i Rundetaarn fyldt med musikalsk nærvær og klassisk musik. Koncerten anbefales til børn mellem 4 og 9 år.

Hvornår? 11. februar kl. 10:00-11:00

Foto: Sigurds Naturvidenskab

Sigurds Naturvidenskab

Biografkoncert for hele familien. 16. februar i Imperial Biograf. Verdenspremiere med film, fortælling og live musik. Baseret på Årets Børnebog 2022. Lyt, lær, syng med - og oplev et show, som aldrig er set før!  Billetter: NFBIO.DK

Hvornår? 16. februar

Oplevelser udenfor byen

Foto: Mew

Fastelavnsfest og udklædning på Frederiksborg Slot

Kom med på familieomvisning, gå på fastelavnssporleg på slottet, lav jeres eget fastelavnsris i spisesalen og slå katten af tønden i Indre Slotsgård. Der er gratis adgang for udklædte børn i følge med en voksen.

Hvornår? Tøndeslagning 15. og 19. februar / andre aktiviteter hele vinterferien

Foto: Observatoriet

Stjerner i vinterferien på Observatoriet

Bliv klogere på stjernebilleder, stjernetåger og stjernestøv, når Observatoriet i Brorfelde holder åbent i vinterferien. Her kan I bl.a. lave jeres egen stjernebilledlampe og stjernetåge i stjerne-værkstedet, se film, prøve Planetstien og meget mere.

Hvornår? Hver dag fra lørdag i uge 6 og frem til søndag i uge 8 (11.-26. februar)

✔︎ Med Børn i byen Klubben får du 50% på entré hos Observatoriet

Foto: Thorkild Jensen

Oplev Monster - nu på Kronborg

Shane Broxs 12 monstre er rykket fra ruinerne under Christiansborg til Kronborgs kasematter! Nåede I ikke at se monstrene i København, har I nu muligheden i Helsingør. Tag turen sammen med børnene og snak om de til tider svære følelser som jalousi, angst og kærlighed, som udstillingen lægger op til.

Hvornår? Fra den 8. februar

Vinterferie med Børn i byen Klubben

Få 100-vis af rabatter i Børn i byen Klubben

Meld dig ind i Børn i byen Klubben (44 kr./md.) og spar masser af penge på oplevelser med familien. 

(Beregnet eksempel for en familie med 2 voksne og 2 børn på 9 år.)

Tjek de + 100 oplevelser du får rabat på med Børn i byen Klubben

Husk, at vælge en lækker velkomstpakke, når du melder dig ind.

Aktiv ferie

Foto: Løb med hjertet

Løb med Hjertet

Stil op til den splinternye stafet, Løb med Hjertet. Her fejrer Legeheltene og BørneRiget Fonden Valentine´s Day på Københavns Universitet, sammen med dig og familien ved at sende hjertekræfter ind til de indlagte børn.

Hvornår? 14. februar kl. 14-15

Foto: Thomas Dambo

Ta’ på troldejagt

Ta' familien med på troldejagt i ferien, og find de imponerende kæmper og trolde, som kunstneren Thomas Dambo har gemt på smukke spots i landet.

Copenhill. Foto: Rasmus Cornelius

Ski- og kælketure

Hvis vinterferien byder på sne, ligger en kælketur med familien lige til højrebenet. Find kælken frem på loftet, pak termokanden, få ungerne i flyverdragten og sæt kurs mod byens kælkebakker. Står vinterferien på plusgrader, kan I i stedet besøge den kunstige skibakke CopenHill på Amager.

✔︎  Med Børn i byen Klubben får du 10% rabat hos CopenHill.

Fastelavn

Foto: Rasmus Cornelius

Fastelavnsfester

Vinterferien er fyldt med fastelavnsfester, så det er bare om at hoppe i fastelavnskostumet og sætte kurs mod byens tøndeslagninger. Tjek f.eks.

19/2: Fastelavn hos Børn i byen (kun for klubmedlemmer)

19/2: Fastelavn på Banegaarden

19/2: Fastelavn på BLOX

Artiklen opdateres løbende...

Holder I vinterferie i Aarhus? Så se vores guide til vinterferie i Aarhus her.

Få 100-vis af rabatter i Børn i byen Klubben