Her kan du løbe på skøjter og rulleskøjter i København og omegn

Hop i flyverdragten, hæld kakao på termokanden og snør skøjterne. Vi guider både til byens etablerede skøjtebaner, rulleskøjtebaner og til steder i naturen, hvor I kan skøjte på egen hånd, når vinterfrosten indfinder sig.

Foto: Broens Gadekøkken PR
24. januar 2023
Af Nanna Andersen

Kunstige skøjtebaner

Foto: Broens Gadekøkken PR

Broens Skøjtebane

Der er lagt op til et sandt skøjte-mekka, når alle skøjte-glade københavnere igen i år kan boltre sig på Broens 600 m2 store skøjtebane med den smukkeste udsigt ud over kajen. Det koster 20 kr. at benytte Broens Skøjtebane, hvis I selv medbringer skøjter, og har I ikke skøjter, er det muligt at leje skøjter på stedet. Her vil også være varm kakao og andre lækkerier at lune sig på. Broens Skøjtebane tilbyder også skoleskøjtning, hvor skoleklasser kan kan leje hele banen for sig selv

Info: Broens Skøjtebane åbner den 4. november. 

Rulleskøjteløb

Foto: City2

City2

Find rulleskøjterne frem og besøg den 400m2 store rulleskøjtebane, der i år vil være at finde på Torvet i City2. Det er et nyt tiltag, der skal spare lidt på strømmen i forhold til den skøjtebane, der plejer at åbne i centret hver vinter. Men i år kan ungerne altså rulle, mens de voksne får styr på julegaverne!

Info: Rulleskøjtebanen holder åbent fra d. 15. oktober - 19. februar.

Foto: Stephanie Mielnicki

Zoologisk Have

På grund af dette års energikrise, har Zoologisk Have besluttet sig for, at den ikoniske skøjtebane, der de seneste par år har indtaget verdenspladsen, skal omdannes til en rulleskøjtebane. Der er mulighed for at låne skøjter lige til højre for indgangen til chimpanse-huset, hvor man kan løbe på rulleskøjter på den hyggelige bane, der er udstyret med små ramper og masser af julepynt. 

Info: Rulleskøjtebanen holder åbent under jul i Zoo frem til d. 1. januar.

Skøjteløb på frosne søer

Søen ved Svenskevej i Dyrehaven. Foto: Katja Haglund

OBS: Opdateres løbende, da det endnu ikke er koldt nok til at skøjte i naturen.

Det er et krav, at istykkelsen på mindre søer er mindst 13 cm, mens de større søer skal have en istykkelse på 20 cm. Hold øje med de skilte, kommunen sætter op, inden I hopper en tur på isen.

Dyrehaven

I Dyrehaven er der mange små søer og vandhuller, som er sikre at træde ud på i iskoldt vintervejr. Prøv for eksempel den lille sø ved Svenskevej nær Dampen Mølle eller Fuglesangssøen lige ved den røde port med indgang fra Klampenborgvej - her kan I rigtigt give den gas på skøjterne!

Søerne i København

Hvis det bliver rigtig koldt, er søerne i Indre by også godkendt til færdsel! Kommunen sætter skilte op, når isen er tyk nok, så hold øje! Forrige år blev både Peblinge Sø og Skt. Jørgens Sø Nord erklæret for sikre, så der kan I måske gå en tur på isen denne vinter.

Brønshøj Gadekær

I Brønshøj finder i gadekæret, hvor isen kan blive så tyk, at I kan gå en tur ud på den. Spænd eventuelt skøjterne, og tag en tur på den 680 kvadratmeter store skøjtebane - bare vær opmærksom på at holde afstand til andre besøgende.

Kanalen ved indgangen til Amager Fælled.

Amager Fælled

Den kunstigt skabte kanal ved DR, som ligger lige ved indgangen til Amager Fælled, er ikke ret dyb. Til gengæld kan den hurtigt blive helt frossen i den ende, hvor kanalen ender, så I kan være helt sikre, når I begiver jer ud på jeres lille skøjteeventyr.

Ørstedsparken

Parken, der befinder sig tæt ved Nørreport Station midt i byen, er kendetegnet ved den store sø lige i midten. Og måske kan I snart gå en tur ud på den! Husk også at Ørstedsparken har et par gode legepladser, som I med fordel kan besøge, mens I venter på kulden.

Østre Anlæg

Søen midt i Østre Anlæg har potentiale til at nå en tykkelse, hvor I fint kan bevæge jer ud på isen. Kombiner eventuelt jeres besøg i den hyggelige park på Østerbro med en tur ned ad den gode kælkebakke og et besøg på en af de fine legepladser.

Flommen sø i Sorø. Foto: Caroline Gruth Hemmingsen

Sorø

Tag på en lille udflugt ud af byen, og læg vejen forbi Sorø. Her finder I nemlig den store sø Flommen, som vil blive erklæret for sikker til skøjteløb, hvis det bliver koldt nok. Det er et virkelig skønt område, hvor det også er oplagt at gå en tur i de smukke omgivelser.

Dragør

Parker bilen ved området Søvang, og gå af stien langs vandkanten. Det lavtliggende kystområde skaber masser af små vandhuller, som hurtigt fryser til is. De er rigtig sjove at stå på, men hold jer fra de større søer og gå ikke ud på havet selvom den frosne overflade frister.

Hørsholm

Hørsholm Slotssø blev forrige år erklæret for sikker som den første større sø i hovedstadsområdet. Hold godt øje og se, om søen også i år når den magiske tykkelse i det nordvestlige hjørne, så I kan betræde den uden risiko for en iskold og ufrivillig dukkert.

Vær opmærksom på, at vejret lynhurtigt kan ændre sig, og at kommunens anbefalingerne skifter fra dag til dag. Tjek lige her, om byens søer er sikre nok, mens frosten er her - siden opdateres dagligt.

Søen ved Svenskevej i Dyrehaven. Foto: Katja Haglund
Få 100-vis af rabatter i Børn i byen Klubben