Her er de bedste kælkebakker i København og omegn

Endelig kom sneen! Vi guider til de allerbedste kælkebakker i København og omegn, der kilder i maven og giver røde kinder - så hop i flyverdragten og kom afsted.

Foto: Alberte Cornelius
30. november 2023
Af Mette Stepnicka
Geelskov. Foto: Alberte Cornelius

Geelskov

Lige nord for København ligger Geelskov - og her finder I Holtekollen! Et gammelt skihopsanlæg med en 40 meter høj kælkebakke. Der er både mulighed for en tur med god fart på og en mere stille og rolig tur for de små langs siderne af bakken. Der er desuden opsat et stort overdækket madpakkehus med langborde.

Ørstedsparken

Ørstedsparken har op til flere gode bakker, som I kan suse ned ad. Men husk lige at bremse, inden I ender i søen. Hvis I besøger parken i weekenden, skal I selv have kælk med, men kommer I i hverdagene, kan I låne en gratis ved legepladsen.

Dyrehaven

Har I prøvet djævlebakken i Dyrehaven? Fra parkeringspladsen kan I følge de grønne markeringer, der fører jer til Ulvedalen og dens berygtede bakker, hvor I kan kælke vildt og endda stå på ski. Der er også mindre bakker til de små.

Amager Fælled. Foto: Caroline Meldgaard 

Amager Fælled

På Amager Fælled er der masser af plads til, at ungerne kan spæne rundt og fyre krudt af. Og så er her gode kælkebakker bl.a. tæt ved DR metrostop. Med masser af varme drikke og mad til sultne maver vil I kunne tilbringe timevis med leg i sneen.

Frederiksberg Have

Et af de klassiske steder at kælke. Desværre blev bakken foran slottet for flere år siden omlagt til niveaudelte haver. Men på skråningen foran det græske tempel til venstre for slottet, kan I stadig få fart på.

Vallensbæk

Tag en tur til Vestegnen, og kælk løs på de skønne bakker i Vallensbæk - lige ved Thomas på Bjerget, som er en af Thomas Dambos glemte kæmper i området. Kælketuren kan altså også kombineres med en lille troldejagt.

Foto: Nanna Enevoldsen 

Østre Anlæg

I Østre Anlæg midt i København finder I også en god kælkebakke. I kan nemlig suse af sted lige bag Statens Museum for Kunst. Så tag ungerne med på vintertur, og oplev en helt ny side af museet.

Valbyparken

På naturlegepladsen i Valbyparken kan I også tage jer en tur på kælken. Og hvis kælketuren falder på en hverdag, behøver I ikke selv slæbe udstyr med. I kan nemlig låne en kælk på legepladsen.

Bjerget i Hvidovre

Smut en tur til Hvidovre, hvor Bjerget venter på den vildeste kælketur. Her kan I prøve kræfter med Københavnsområdets stejleste kælkebakke med et fald på 19,3 grader - bakken er også den højeste med hele 17,7 meter. Kom afsted, hvis I tør! 

Geelskov. Foto: Alberte Cornelius
Gode tips
  • Stå på ski - helt uden sne! Hos Copenhill kan hele familien suse ned af skibakken året rundt.
  • Sæt kurs mod Roskilde, hvor Hedeland skicenter, som er Danmarks største alpine center, venter. En tur på bakken kan betegnes som en tur på en blå piste. Her er skiskole i weekenden og mulighed for at leje ski.
  • Mange af byens andre legepladser har gode kælkebakker, og flere af dem låner kælke ud i hverdagen.
  • Tjek også kælkebakke.dk, der lister de bedste kælkebakker i Danmark med kort, kørselsvejledning og lokale vejrudsigter.
Få 100-vis af rabatter i Børn i byen Klubben