Peberkagehus
Dette kunstige peberkagehus har ingen udløbsdato, og kan tages frem hvert år til jul. Det pynter flot hele julen og så er det sjovt at lave - børnene vil elske at være med til at dekorere med glimmer, glitter og juleknas.

Peberkagehus
STEP 1. Det skal du bruge:

Æske (skal bruges til selve huset)
Pap (skal bruges til tagkonstruktionen)
Saks
Hobby maling
Pensel
Limpistol
Dobbeltklæbende tape
Hvidt karton
Tusser
MASSER af pynt til dekoration - f.eks. sukkerstokke, glimmerlim, piberensere, pailletter o.lign.
Evt. hvid Posca pen

Paperchild.dk
STEP 2. Lav tagkonstruktionen:

Start med at lave taget. Mål længden på den æske, som skal udgøre væggene på dit peberkagehus. Klip herefter to ens stykker pap, som kan udgøre taget. Sørg for at begge tagstykker har samme længde som din æske. Sæt papstykkerne fast på toppen af æsken med en limpistol eller klisterbånd, så de danner et tag. Klip herefter to trekantsformede gavle, som kan lukke tagkonstruktionen (se billedet ovenfor). Det gør ikke noget hvis gavlene ikke passer fuldstændigt - revner kan dækkes med pynt til slut.

Peberkagehus
STEP 3. Dekorer peberkagehuset:

Når du er færdig med tagkonstruktionen, males huset brunt med hobbymaling. Tegn vinduer og en dør på hvidt karton og farvelæg med tusser. Når malingen er helt tør, kan vinduer og dør klippes ud, og klistres på peberkaghuset med dobbeltklæbende tape. Til slut dekoreres huset med forskelligt pynt. Brug f.eks. sukkerstokke, glimmer, pailletter, bånd og lignende. Dæk eventuelle sprækker ved tagkonstruktionen med glimmer-piberensere eller kantbånd. Du kan desuden lave sne langs taget med en hvid Posca pen.

God fornøjelse!

 

Tilmeld dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge. Følg også Børn i byen på Facebook og Instagram.

 

Fotos: Anna-Sophie Gruth Hemmingsen