Paperchild.dk
Julepynt behøver ikke være en dyr affære - disse julekugler er både flotte, nemme at lave og billige i materialer. De er nemlig lavet af plastikflasker!


Det skal du bruge:

- Plastik flasker (den "bløde" slags)
- Saks eller hobbykniv
- Pensel
- Hobby maling
- Glimmerlim
- Glimmerpulver
- Glimmer piberensere
- Evt. metalic tape, pailletter eller andet glimtende pynt

LÆS OGSÅ: DIY: Nem bordpynt til jul

Sådan gør du:

Start med at skære/klippe bunden af en "blød" plastikflaske ligesom på billedet ovenfor - her er brugt en 2 liters plastikflaske. Hvis i bruger en hobbykniv, så overlad dette step til mor eller far.

Mal herefter indersiden af flaskens bund med hobbymaling. Det må godt være lidt "sjusket" og gerne i forskellige nuancer indenfor samme farveskala. Strø med forskelligt glimmer, imens malingen stadig er våd, eller lad malingen tørre og giv indersiden en gang decopage lim og efterfulgt af glimmer for et mere holdbart resultat.

Når malingen på indersiden af flasken er tør, kan I vende bunden om og dekorere ydersiden. Her er det kun fantasien, der sætter grænser! Brug f.eks. glimmerlim, pailletter, metallic tape, almindeligt glimmer o.l.

Skær til sidst et lille kryds i bunden, og stik en halv piberenser igennem som snor, og du har en fin juleblomst lige til at hænge på juletræet, i vinduet eller på en lærkegren. 


 

Tilmeld dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge. Følg også Børn i byen på Facebook og Instagram.

 

Fotos: Anna-Sophie Gruth Hemmingsen