Jaaa, endelig er det sommerferie! København og omegn bugner med sjove oplevelser for børn i alle aldre, og du kan få overblikket over alt det bedste lige her. 

INDEHOLDER ANNONCE

FERIESJOV

 Red Bull Copenride
Hvornår: 16.-17. juli kl. 16:00-20:00
I en af verdens fladeste hovedstæder bliver der i forbindelse med Red Bull Copenpride bygget et urbant "bjerg" fra toppen af BLOX-bygningen ved havnefronten midt i byen. Her skal de 20 bedste MTB-slopestyle riders vise deres vildeste tricks!

★ Brønshøj Sommerjazz for børn
Hvornår: 10. juli kl. 10:00-14:00
Giv familien en musikoplevelse for livet, når de går all in på skønne jazztoner i gården ved Pilegården i Brønshøj. Lørdag den 10. juli er der børnekoncerter på programmet - oplev både 'Jorden rundt med Malene Kjærgård' og 'Emil de Waal + Old news feat. Nulle og Randi Laubek'.  

 Sving jer i træerne hos GoMonkey
Hvornår: Hele sommeren
Brænd krudt af i en af GoMonkeys 4 klatreparker over hele landet. Parkerne har et væld af sjove klatreudfordringer, og aldersgrænsen er forskellig på de forskellige lokationer - find aktiviteter helt ned til 4-årsalderen!

Tip! Med Børn i byen Klubben får du 20% hos GoMonkey

Sommer i Den Sorte Diamant
Hvornår: Hele sommeren
Gennem sommeren inviterer Den Sorte Diamant byens børnefamilier til en række sjove, udfordrende og tankevækkende oplevelser - både ude og inde. Der er både en ny udstilling og en gratis hemmelighedsjagt i Bibliotekshaven på programmet. 

Dinoer og dyr i Zoologisk Have
Hvornår: Hele sommeren
Dinosaurerne er flyttet ind blandt løver, isbjørne, pandaer og pingviner i Zoologisk Have. Besøg de store forhistoriske væsener, og nyd en dag med familien i de hyggelige omgivelser med alverdens eksotiske dyr og lækre snacks fra madboderne. 

 Sejl en tur med GoBoat
Hvornår: Hele sommeren
Der er ikke noget mere sommerlækkert end en solskinstur på vandet. Lej en GoBoat, og ta' familien på tur gennem de københavnske kanaler, og nyd byen fra søsiden. Gør turen ekstra hyggelig med en medbragt madpakke.

Tip! Med Børn i byen Klubben får du op til 10% hos GoBoat

Skattejagter, mysterier og bingo
Hvornår: Hele sommeren
Løs mordmysterier, bliv klogere på byens historie, og oplev København på en helt ny måde, når I bevæger jer rundt med en mission for øje! Vi har samlet hele 8 udendørs skattejagter, og der er noget at komme efter for både store og små!

Vandretur i byen
Hvornår: Hele sommeren
Hop med på vandretrenden, og oplev København fra nye vinkler på en af byens fine vandreture. Tag på eventyr i den rå bynatur, forbi husbåde, udkigsposter og skjulte kroge. Vi guider til hele 5 ruter, hvor I kan tage på sommervandring.

Sommerferie på Arbejdermuseet
Hvornår: Hele sommeren
Tag dit barn med til sommerhygge på Arbejdermuseet med masser af spændende udstillinger og gratis sommeraktiviteter for hele familien. Der er gratis adgang for børn hele sommerferien!

Tip! Med Børn i byen Klubben får du 20% på Arbejdermuseet

 Sommerdans i Fælledparken
Hvornår: 21. juni - 22. juli
Det er gratis at deltage, når Fælledparken forvandles til et stort dansegulv i løbet af sommeren. Kast jer ud i swing, bollywood, salsa, tango, dancehall og mange andre danseformer, der vil give jer sved på panden og smil på læberne. 

 Nationalmuseet
Hvornår: Hele sommeren
Der sker en masse sjovt på Nationalmuseet for tiden! Den helt nye vikingeudstilling 'Togtet' slår dørene op, når skolernes sommerferie skydes i gang. Udstillingen bygger både på et spændende samarbejde med ingen mindre end Anders And, og så kan I tage på vikingemission med GoBoat!

 Sommer på Cirkusmuseet
Hvornår: Hele sommeren
På Cirkusmuseet fejrer de sommerferien med en helt ny udstilling - her kan I møde bugtaleren Peter Nørgaard og hans dukke Charly, høre dygtige artister fortælle om deres cirkusliv og meget mere. Der er også cirkusleg for hele familien i juli måned, hvis I selv vil prøve et par tricks af!

Tip! Med Børn i byen Klubben får du 20% på Cirkusmuseet

 Feriebillet til FRB.C
Hvornår: Hele sommeren
Få 12 sjove og lækre gaver med feriebilletten til FRB.C, hvor I kan gå på opdagelse blandt de mange butikker og høste alverdens gaver undervejs. Billetten koster bare 55 kr., men har en værdi af 240 kr. God gavejagt!

Gratis ferieoplevelser
Hvornår: Hele sommeren
Drømmer du om at fylde feriekalenderen med sjove oplevelser og aktiviteter, der ikke koster en formue, men som stadig vil give ungerne en sommerferie, der er værd at se tilbage på? Gå ombord i vores store gratisguide, hvor der helt sikkert er noget, I kan tage jer til. 

5 hemmelige steder i København
Hvornår: Hele sommeren
Få en oplevelse ud over det sædvanlig ved at opspore nogle af byens hemmelige steder! Tag familien med på opdagelse på Trekronerfortet fra 1700-tallet, gå under jorden i Søndermarkens 'Cisternerne' eller besøg dyrene i Børnenes Dyremark. 

LÆS OGSÅ: De 7 hemmelige legepladser

Astralis Nexus
Hvornår: Hele sommeren
Ved Tivoli er der fornyligt åbnet et esport-mekka med hele 2 etager fyldt med gaming, underholdning, undervisning, butik og alt andet en gamer kunne ønske sig. Det er det perfekte udflugtsmål til feriens regnvejrsdage, eller hvis I søger ly fra sommervarmen for en stund. 

LÆS OGSÅ: Det kan I lave, når det regner

Sommer hos Halifax
Hvornår: 28. juni - 8. august
På Halifax fejrer de sommerferien ved at forkæle børnene! Hver mandag og tirsdag tilbyder alle 11 restauranter en gratis byg-selv-burger eller luksus nuggets til alle børn under 12 år i følge med en voksen. Tilbuddet gælder for et barn pr. voksen. 

LÆS OGSÅ: 18 børnevenlige spisesteder i København

FILM, SHOW OG TEATER

Fortryllende forestillinger i Tivoli
Hvornår: Hele sommeren
Giv ungerne en særlig oplevelse med en tur i Tivoli, hvor I udover at prøve forlystelser og spise jer mætte i pandekager, isvafler, donuts og glasserede æbler, også nyder havens mange indslag. Bliv tryllebundet af Pjerrot & Co. ved Pantomimeteatret, og grin højt til de daglige Rasmus Klump-shows. 

Jordemoder til tiden
Hvornår: 11. juni - 11. juli
Kig forbi Riddersalen i Lorrys Have på Frederiksberg, hvor I de første uger af sommerferien kan opleve forestillingen 'Jordemoder til tiden', som er en sjov historie om de eneste to jordemødre på Frederiksberg, der cykler rundt med fyldte tasker og hjælper alle byens børn til verden. 

Udendørs børneteater i Kongens Have
Hvornår: 'Pinocchio' 7. juli - 15. august
Tag familien med i Kongens Have og nyd en omgang helt gratis børneteater for børn helt ned fra 2 år. Der spilles flere gange dagligt, og det er først til mølle, da der er et begrænset antal pladser. Når I alligevel er der, kan I med fordel lægge vejen forbi den hyggelige legeplads i Kongens Have, der særligt henvender sig til de små. 

LÆS OGSÅ: Fyrtårnet skinner om kap med solen i Kongens Have

Flying Superkids
Hvornår: 1.-8. august (undtagen 5. august)
Bliv populær hos ungerne ved at bestille billetter til det seje Flying Superkids-show, hvor de fantastiske Supergymnaster sætter gang i et brag af en gymnastikfest! Publikum i alle aldre bliver fuldstændigt tryllebunder fra den allerførste flik flak.

Tip! Med Børn i byen Klubben får du 15% på Flying Superkids

 Fede film i Børnebiffen
Hvornår: Hele sommeren
Tag familiens mindste med i biografen - måske endda på den første biotur? I Børnebiffen vises der en række alderssvarende kortfilm for de 3-7-årige filmelskere. Vi har udvalgt vores 5 favoritter for juni og juli måned!

Tip! Med Børn i byen Klubben får du 50% i Børnebiffen

KREA I FERIEN

Gratis krea med HP
På HP's hjemmeside finder I et væld af forskellige opgaveark, farvelægningsark og krea-projekter. Lav jeres egen mandala af ting, I finder i naturen, klip en maske, I kan bruge til udklædningslege eller find ro med lidt farvelægning i skyggen udenfor på en varm dag. Det hele er gratis, og der er masser af projekter for både store og små. Gør det nemmere at printe med Instant Ink

Børnenes Værksted på SMK
Bliv inspireret af de smukke omgivelser og interessante udstillinger på Statens Museum for Kunst, og slip de små løs i Børnenes Værksted. Huskunstneren står klar med inspiration og instruktioner, og det er kun fantasien, der sætter grænser for, hvad de kan produceres i det hyggelige værksted. 

Børnemuseets mange værksteder
Der er altid gang i flere kreative projekter på Børnemuseet. Lad ungerne lave deres egen sæbe, pynte farverige cupcakes, lave læbepomade eller male i maleværkstedet. Der er god mulighed for at slippe fantasien løs på alle tænkelige måder. 

Tip! Med Børn i byen Klubben får du 20% på Børnemuseet

UD AF BYEN

Sommer i Louisianas børnehus
Hvornår: Hele sommeren
Når sommerferien skydes i gang, rykker børnehusets kreaværksted ud i Søhaven, hvor der skal males landskaber i det store cirkustelt, og bages blækspruttesnobrød til den helt store guldmedalje. Husk badetøj - der er nemlig fin mulighed for at slutte besøget af med et dyp i Øresund, da museet ligger helt ned til vandet. 

LÆS OGSÅ: På besøg i Louisianas børnehus: Et slaraffenland for krea-glade børn

Nordsjællands Veterantog
Hvornår: Hver søndag fra den 4. juli - 22. august
Tag på tur med sommertog på nordkysten, og nyd den nostalgiske oplevelse af at køre gennem smukke Nordsjælland i et vaskeægte veterantog. Det hyler og larmer, men er virkelig en oplevelse, som ungerne vil tage med sig. 

 Knuthenborg Safaripark
Hvornår: Hele sommeren
Pak bilen med børn og madpakker, og sæt kurs mod Knuthenborg Safaripark på Lolland. Her finder I en zoologisk have i kæmpe skala med massevis af eksotiske dyr, som I kan komme helt tæt på fra jeres egen bil. Safariparken byder desuden på dejlige grønne omgivelser, et kæmpe dinosaurland og op til flere fantastiske legepladser.

LÆS OGSÅ: De 12 bedste dyreparker i Danmark

Feriebillet til Lyngby Storcenter ANNONCE
Hvornår: Feriebilletten kan købes i Informationen fra den 26. juni - 8. august
Det bliver sjovt i sommerferien, når du kan gå på jagt med vores hyggelige sommerferiebillet. Billetten er fyldt med kuponer, der kan byttes til lækre og sommersjove ting fra både butikker og caféerne i centret.

Kano- og kajakudlejninger i København og omegn
Hvornår: Hele sommeren
Spice sommerferien op med lidt ekstra feriefølele i form af en tur på vandet med familien. I København og omegn er der god mulighed for at leje kanoer, kajakker, robåde og meget andet, der kan give jer den ultimative følelse af ro og frihed. 

Tip! Med Børn i byen Klubben får du 10% hos Kanokajakcenter i Lyngby

Camp Adventure
Hvornår: Hele sommeren
Giv den gas med en tur i Camp Adventures populære klatrepark, og spring fra trætop til trætop, eller lad familiens skovtur få en ny dimension med et besøg i Skovtårnet, hvor I 45 meter over jorden får den mest fantastiske udsigt over skovområdet. 

Tip! Med Børn i byen Klubben får du 15% hos Camp Adventure

Vikingeskibsmuseet
Hvornår: Hele sommeren
Brug en dag på at tage til Roskilde og besøge Vikingeskibsmuseet. Her kan I stige ombord på de flotte rekonstruerede skibe, gå ture i det dejlige område ved vandet, og spise lækker ny nordisk vikingemad på Café Knarr. 

LÆS OGSÅ: Prøv kræfter med livet til søs på Vikingeskibsmuseet

★ Kæmper og trolde
Hvornår: Hele sommeren
Gå på troldejagt over hele Danmark, hvor Thomas Dambos kæmper og trolde gemmer sig i naturskønne omgivelser. I kan nøjes med at lede i Vestegnens skove eller finde de nye trolde i byen, eller I kan kører fra trold til trold ned gennem Jylland og opleve en masse på vejen. Der er mange muligheder!

Sommerland Sjælland
Hvornår: Hele sommeren
I dejlige Odsherred ligger en sand sommerperle for hele familien. Sommerland Sjælland er den skønneste oase med sjove forlystelser, lækker mad, kæmpe vandland og masser af legepladser. Der er timevis af sjov for både store og små. 

Tip! Med Børn i byen Klubben får du 20% i Sommerland Sjælland
LÆS OGSÅ: Børn i byen ♥ Sommerland Sjælland

Tilbage i tiden på Frilandsmuseet
Hvornår: Hele sommeren
Frilandsmuseet er altid en god idé - og særligt om sommeren står den lille landsby i fuld flor! Der er intet som gamle huse og gårde omgivet af solskin og sommerblomster i alle regnbuens farver. Gå på opdagelse, medbring en picninckurv, og få en dejlig dag med familien i det grønne. 

Sommer i Esrum
Hvornår: Hele sommeren
Sommerferien på Esrum Kloster og Møllegård er fuld af sjove, underfundige og lærerige oplevelser for hele familien. Besøget er én lang rejse tilbage til middelalderen - og hvis I har lyst, kan I hoppe med på en af de daglige børnerundvisninger, der varer cirka 30 minutter.

BonBon-Land
Hvornår: Hele sommeren
Der er garanti for sus i maven og store grin, når familien tager en tur i BonBon-Land. Det er et mekka for adrenalinhungrende fartdjævle, men også et slaraffenland for små børn og deres voksne. 

Tip! Med Børn i byen Klubben får du 25% i BonBon-Land

Pluk jeres egne bær
Hvonår: Hele sommeren
Sommeren byder på lækkerier i marker og plantager over hele landet. Først står jordbærene for skud, senere kan I plukke ærter, kirsebær og hindbær. Og måske I også er heldige at støde på nogle lækre ribs. Der er fine muligheder for at plukke selv tæt på København.

LÆS OGSÅ: Find råvarer i naturen: 5 familievenlige sommeropskrifter

Sommerferie på Frederiksborg Slot
Hvornår: Hele sommeren
Gå på jagt efter Danmarks dronninger på Det Nationalhistoriske Museum i Hillerød. I kan opleve hele 5 særudstillinger og sommeromvisninger for børn - og husk også at gå en tur rundt om den smukke slotssø!

M/S Museet for Søfart
Hvornår: Hele sommeren
Kom med til en SjaskSjov familiesommer på Museet for Søfart i Helsingør. Her kan I bygge en hjuldamper, lave et magisk drømmeakvarium, køre rumpejolleræs, lege på DRØMMESKIBET, synge sømandskaraoke, jagte havfrueskeletter og meget mere!

LÆS OGSÅ: De 12 legepladser, der er værd at køre efter

Sommer på Kronborg
Hvornår: Hele sommeren
Der er brug for børnenes hjælp på Kronborg denne sommer! Året er 1585, og den unge Prins Christian og hans søster Anna vil bare gerne have sommerferie. Hjælp de to børn af Kong Frederik 2. med at snyde personalet på slottet!

 Gratis hop on/hop off bus
Hvornår: Hele sommeren
I anledning af sommerferien bliver det helt gratis at hoppe på VisitFjordlandets hop on/hop off bus, der kører fra Roskilde Station og Frederikssund Station og rundt i hele Fjordlandet med tre forskellige ruter at vælge imellem. 

Willumsens Museum
Hvornår: Hele sommeren
Tag familien med på kunstmuseum i Frederikssund, hvor I finder Willumsens Museum. Det er et børnevenligt museum med plads til at slå sanserne løs og gå på opdagelse - blandt andet i den aktuelle børneudstilling 'Alkymistens Laboratorium'.

Danmarks Tekniske Museum
Hvornår: Hele sommeren
Hver dag i sommerferien er der oplevelser til store og små på Danmarks Tekniske Museum. Dyk ned i en verden af spil i udstillingen 'GAMER', eller tag med ud i rummet og se fremtidens huse på Mars. I kan også bygge jeres helt egen rumbase i årets rumværksted.

Tip! Med Børn i byen Klubben får du 20% på Danmarks Tekniske Museum

 Sagnlandet Lejre
Hvornår: Hele sommeren
Sagnlandet Lejre byder ikke bare på gamle huse og et fantastisk landskab. Der er også medrivende fortællinger og sjove aktiviteter for hele familien. En helt unik mulighed for at opleve Danmarkshistorien på egen krop i de dejligste omgivelser!

LÆS OGSÅ: På tur til Lejre: En helt anden verden tæt på byen

UD OG BADE

Byens bedste badesteder
Når solen skinner og temperaturerne er høje, har både store og små brug for at blive kølet ned. Heldigvis findes der masser af skønne og børnevenlige badesteder i København og omegn. Se med her!

 5 friluftsbade, der hitter
Der findes ikke noget bedre end en dukkert, når varmen trykker, og solens stråler bager. Så hop i vandet med ungerne, vi har nemlig samlet nogle af de bedste og mest børnevenlige friluftsbade i København og omegn.

 De 5 strande ud af byen
Nogle strande er værd at køre efter - vi har samlet de 5 bedste strande, der ligger cirka en times kørsel fra København. Så pak bilen med børn, badetøj, solcreme og sandlegetøj, og sæt kurs mod en skøn sommerdag.

LÆS OGSÅ: Byens 15 bedste isbarer

De 3 hemmelige strande
Prøv en af byens hemmelige strande næste gang I skal køles ned! Få mere end bare en badetur, men oplevelsen af at opdage et badested hvor I mindst regnede med det...

 De 5 soppebasinner
På varme sommerdage er det skønt at kunne lade de små børn lege i vandet. Byen har heldigvis op til flere soppebassiner, og der er noget for enhver smag. Det perfekte og børnevenlige alternativ til strandturen. 

LÆS OGSÅ: Det kan I lave, når det er hedebølge

LEG OG LÆR

Sommer i DAC
Hvornår. Hele sommeren
Mærk arkitekturen på egen krop gennem de sjove aktiviteter på Dansk Arkitektur Center. Der er både mulighed for at gå planken ud i VR-spillet 'We Dare You', at rutsje fire etager ned i den 40 meter lange rutsjebane 'DAC Slide', at bygge jeres eget hus med de store klodser fra 'Puzzle House' og meget mere. Husk også at besøge den seje udendørs legeplads!

Tip! Med Børn i byen Klubben får du 10% på caféen i DAC

 Nyt arkæologisk værksted ved Københavns Museum
Hvornår: Hele sommeren
Kom helt tæt på det arkæologiske arbejde, når der skal studeres arkæologiske fund, sorteres, vaskes og undersøges. Fundene stammer fra den københavnske asfalt lige uden for døren, og alle er velkomne til at være med!

Olympisk sommer på Experimentarium
Hvornår: Hele sommeren
Denne sommer går det løs med De Olympiske og De Paraolympiske Leje i Tokyo, og det fejres på Experimentarium med det store sommertema 'LAD LEGENE BEGYNDE'. Sportsfolk og atleter indtager science centeret, og DR sender live fra taget under lejene. 

Tip! Med Børn i byen Klubben får du 20% på Experimentarium

SUMMERCAMPS

Skab film i sommerferien med Cinemateket og Dansk Film Institut
FerieCamp i sommerferien med Københavns Kommune
 Udviklende summercamp med Bloom Institute

RIGTIG GOD SOMMERFERIE!

Holder I ferie i det jyske? Se her!
Sommerferieguide til Aarhus og omegn 2021

 

Hvornår er det sommerferie? 
Skolernes sommerferie falder i år i ugerne 26-31. 

 

Fotos: 1) © Red Bull Media House 2) Den Sorte Diamant, foto: Mathe Ivarsson 3) Solve A Mystery, foto: Rasmus Cornelius 4) Børnedans i Fælledparken 5) FRB.C 6) Astralis 7) Tivoli, foto: Anders Bøggild 8) Flying Superkids 9) Stephanie Mielnicki 10) Caroline Gruth Hemmingsen 11) Lyngby Storcenter 12) Vikingeskibsmuseet 13) Frilandsmuseet 14) Pluk selv i Dragør 15) Sagnlandet Lejre 16) Danmarks Tekniske Museum 17) Copenhagen Media Center, foto: Astrid Maria Rasmussen 18) Caroline Meldgaard 19) Dansk Arkitektur Center 20) Cinemateket