Jaaa, sommerferien lurer lige rundt om hjørnet! København og omegn bugner med sjove oplevelser for børn i alle aldre, og du kan få overblikket over alt det bedste lige her.

INDEHOLDER ANNONCE

Feriesjov på byens museer og kulturinstitutioner

Experimentarium tagterrasse Feriesjov på Experimentariums tagterrasse
Hvornår: Hele sommeren
Experimentariums enorme interaktive Tagterrasse har fået en ansigtsløftning og giver jer masser af sjov leg og udfordringer til både krop og knop. Når vejret er til det, kan I sammen med Experimentariums piloter blæse store, smukke, vilde og kuleskøre sæbebobler.

Tip! Med Børn i byen Klubben får I 20% rabat på entrébilletter til Experimentarium.

Ny vikingeudstilling på Nationalmuseet
Hvornår: Hele sommeren
Fra den 26. juni kan hele familien besøge den nye vikingeudstilling ”Togtet” på Nationalmuseet. Kom med på vikingen Bjørn Jernsides dødsensfarlige togt mod Rom, og oplev Danmarks største samling af skatte fra vikingetiden!

RundetårnSommerferie i Rundetaarn
Hvornår: Hele sommeren
Der er rig mulighed for at udforske Rundetårns historie fra bund til top i sommerferien. Gå på opdagelse i den særlige arkitektur, bevæg jer ad sneglegangen og led efter skjulte hints. Med et udleveret skattekort i hånden er I godt klædt på til at finde de hemmelige steder, og svare på spørgsmål om det gamle tårn. I kan også se Solen i Observatoriets teleskop alle søndage i skoleferien.

Tip! Med Børn i byen Klubben kan du medbringe børn gratis og få 50% på voksenbilletter hos Rundetaarn.

Sommerferie på Arbejdermuseet
Hvornår: Hele sommeren
Tag dit barn med til sommerhygge på Arbejdermuseet med masser af spændende udstillinger og gratis sommeraktiviteter for hele familien. Der er gratis adgang for børn hele sommerferien!

Tip! Med Børn i byen Klubben får du 20% på Arbejdermuseet

 Sommer i Den Sorte Diamant
Hvornår: Hele sommeren
Gennem sommeren inviterer Den Sorte Diamant byens børnefamilier til en række sjove, udfordrende og tankevækkende oplevelser - både ude og inde. Prøv f.eks. deres gratis hemmelighedsjagt i Bibliotekshaven.

Sommerferie på Københavns Museum
Hvornår: Hele sommeren
Tag på sommerferie i 90erne, og bliv klogere på Københavns historie og københavnerne. I kan også dyste mod hinanden i 90er-udstillingen, høre 14.000 års historie på ½ time og slukke byens brand – i 1728!

Ud af byen

HC andersens husH.C. Andersens Hus i Odense
Hele sommeren
Det nye H.C. Andersen Hus i Odense er en must see oplevelse for både børn og voksne. H.C. Andersens Hus dyrker forundringen, fantasien og eventyroplevelser, der vækker til eftertanke og skaber nye perspektiver på os selv, naturen og samfundet.

Ordrupgaard
Hvornår: Hele sommeren
Besøg den nye børneinstallation Villapük - et stort dukkehus, der fremstår som Ordrupgaard i miniformat! Slå jer også løs i kunstparken, hvor højt profilerede samtidskunstnere inviterer til interaktion og leg med værkerne.

Observatoriet Sommer på Observatoriet
Hvornår: Hele sommerferien
Besøg Observatoriet - her kan I bl.a. lære om astronomens vigtigste redskaber, lege med den interaktive sandkasse, klatre på en mammut, se Dk’s største teleskop mm. Lørdage i sommerferien afholdes desuden ”Sommeraften på Observatoriet", hvor I kan se nærmere på stjernehimlen.

M/S Museet for Søfart
Hvornår: Uge 26-32
Besøg M/S Museet for Søfart, når skibe anløber havnen i løbet af sommeren. Her kan I besøge topsejlsskonnerten ZAR, komme ud at sejle med S/S BJØRN eller se skonnerten BONAVISTA. I kan også deltage i workshop om galionsfigurer eller gå på opdagelse i pop-up-udstillingen om det UNESCO-fredede håndværk klinkbyggeri.

Frederiksborg Slot Sommerferie på Frederiksborg Slot
Hvornår: 25. juni - 7. august
Kom på sporet af prinser og prinsesser på Frederiksborg Slot - her er der aktiviteter for børn hver dag i skolernes sommerferie. Kom f.eks. med på familieomvisning, prøv museets genskabte, historiske dragter eller skriv med blæk og fjerpen.

Camp Adventure
Hvornår: Hele sommeren
Giv den gas med en tur i Camp Adventures populære klatrepark, og spring fra trætop til trætop, eller lad familiens skovtur få en ny dimension med et besøg i Skovtårnet, hvor I 45 meter over jorden får den mest fantastiske udsigt over skovområdet. 

Tip! Med Børn i byen Klubben får du 15% hos Camp Adventure

Feriesjov i shoppingcentrene

Sommerferiebillet i FRB. C
Hvornår: 25. juni - 7. august
Er dine børn til gaver, dyr og skattejagt? Sommerens feriebillet er fyldt med søde gaver, en børnebillet til ZOO og sjov skattejagt-konkurrence.  


Kom og hyg med sommerferiebilletten i Lyngby Storcenter
Hvornår: 25. juni - 7. august
Sommerens feriebillet indeholder mange dejlige gaver fra centerets butikker. Tag din bedstemor, dine forældre eller en god ven i hånden og feriebilletten i den anden, og du vil være klar til at indløse de mange attraktive gaver på billetten. Du kan også være med i sommerkonkurrencen, hvor man kan vinde gavekort hver uge. Sommerferiebilletten kan købes i Informationen på Store Torv og er gældende fra 25. juni til 7. august. Feriebilletten koster 65 kr. og har en værdi af 300 kr.

Sommerferiebillet i Amager Centret
Hvornår: 25. juni - 7. august
Skoleklokken har ringet for sidste gang i år, så det er tid til at slå sig løs med Amager Centrets sommerferiebillet. Surf fra butik til butik, hent ni sjove og spiselige gaver, og deltag i en sjov konkurrence fra d. 25/6.

Besøg landets forlystelsesparker

Tivoli En magisk tur i Tivoli
Hvornår: Hele sommeren
Giv ungerne en særlig oplevelse med en tur i Tivoli, hvor I udover at prøve forlystelser og spise jer mætte i pandekager, isvafler, donuts og glasserede æbler, også nyder havens mange indslag. Bliv tryllebundet af Pjerrot & Co. ved Pantomimeteatret, og grin højt til de daglige Rasmus Klump-shows.

Lav jeres egne slikkepinde i BonBon-Land
Hvornår: Hele sommeren
Der er garanti for sus i maven og store grin, når familien tager en tur i BonBon-Land. Forlystelsesparken har i år genoplivet den nostalgiske lav-selv-slikkepinde tradition samt krydret forlystelsesudbuddet med et nyt lasergame!

Tip! Med Børn i byen Klubben får du 25% i BonBon-Land

LÆS OGSÅ: På besøg i BonBon-Land - med genopstået slikkepindetradition og nyt lasergame

Sommerland Sjælland - en skøn oase
Hvornår: Hele sommeren
I dejlige Odsherred ligger en sand sommerperle for hele familien. Sommerland Sjælland er den skønneste oase med sjove forlystelser, lækker mad, kæmpe vandland og masser af legepladser. Der er timevis af sjov for både store og små.

Tip! Med Børn i byen Klubben får du 20% i Sommerland Sjælland

Kom tæt på dyr

Zoo geder Knuthenborg Safaripark
Hvornår: Hele sommeren
Pak bilen med børn og madpakker, og sæt kurs mod Knuthenborg Safaripark på Lolland. Her finder I en zoologisk have i kæmpe skala med massevis af eksotiske dyr, som I kan komme helt tæt på fra jeres egen bil. Safariparken byder desuden på dejlige grønne omgivelser, et kæmpe dinosaurland og op til flere fantastiske legepladser.

LÆS OGSÅ: De 12 bedste dyreparker i Danmark

 Dinoer og dyr i Zoologisk Have
Hvornår: Hele sommeren
Dinosaurerne er flyttet ind blandt løver, isbjørne, pandaer og pingviner i Zoologisk Have. Besøg de store forhistoriske væsener, og nyd en dag med familien i de hyggelige omgivelser med alverdens eksotiske dyr og lækre snacks fra madboderne. Husk at I også kan opleve Zoo Skyliner, et 81 meter højt udsigtstårn, frem til den 28. august 2022.

Den Blå PlanetSommerferieaktiviteter på Den Blå Planet
Besøg Den Blå Planet i sommerferien og oplev alt fra comedy-shows, sælsafarier, dyrefodringer og havfrueshows i Oceantanken til krabbefangst og fossiljagt i det store udeområde!

På bondegårdsbesøg
Bondegårdsbesøg er den perfekte familieudflugt, selv med helt små børn. Ungerne vil elske at klappe kaniner og hoppe i halmballer, mens de voksne kan nyde natur, frisk luft og måske et kig i den lokale gårdbutik.

Oplevelser på vandet

GoBoat Sejl en tur med GoBoat
Hvornår: Hele sommeren
Der er ikke noget mere sommerlækkert end en solskinstur på vandet. Lej en GoBoat, og ta' familien på tur gennem de københavnske kanaler, og nyd byen fra søsiden. Gør turen ekstra hyggelig med en medbragt madpakke.

Tip! Med Børn i byen Klubben får du op til 10% hos GoBoat

Kano- og kajakudlejninger i København og omegn
Hvornår: Hele sommeren
Spice sommerferien op med lidt ekstra feriefølele i form af en tur på vandet med familien. I København og omegn er der god mulighed for at leje kanoer, kajakker, robåde og meget andet, der kan give jer den ultimative følelse af ro og frihed. 

Tip! Med Børn i byen Klubben får du 10% hos Kanokajakcenter i Lyngby

Hop ombord på skibe på Vikingeskibsmuseet
Hvornår: Hele sommeren
Brug en dag på at tage til Roskilde og besøge Vikingeskibsmuseet. Her kan I stige ombord på de flotte rekonstruerede skibe, gå ture i det dejlige område ved vandet, og spise lækker ny nordisk vikingemad på Café Knarr. 

LÆS OGSÅ: Prøv kræfter med livet til søs på Vikingeskibsmuseet

Regnvejrsaktiviteter

DAC rutsjebane Arkitektursjov i DAC
Hvornår: Hele sommeren
Dansk Arkitektur Center er et genialt udflugtmål på regnvejrsdage. Her kan I f.eks. gå planken ud i VR-spillet 'We Dare You', rutsje fire etager ned i den 40 meter lange indendørs rutsjebane 'DAC Slide', bygge jeres eget hus med de store klodser fra 'Puzzle House' og meget mere. Husk også at besøge den seje udendørs legeplads, hvis der er ophold i regnvejret.

Tip! Med Børn i byen Klubben får du 10% på caféen i DAC

Astralis Nexus
Hvornår: Hele sommeren
Astralis Nexus er et esport-mekka med hele 2 etager fyldt med gaming, underholdning, undervisning, butik og alt andet en gamer kunne ønske sig. Det er det perfekte udflugtsmål til feriens regnvejrsdage, eller hvis I søger ly fra sommervarmen for en stund. 

Monstre Christiansborg Mød monstrene i Christiansborgs slotsruiner
Hvornår: Hele sommeren
Hvis I ikke allerede har besøgt Shane Brox' udstilling "Monster - Stygge skabninger med store følelser" i Christiansborgs slotsruiner, så er det en oplagt idé på en regnvejrsdag. Udstillingen lægger op til, at børn og voksne taler sammen om følelser, når de på udstillingen møder 12 monstre, som hver især symboliserer en grundfølelse.

LÆS OGSÅ: Det kan I lave, når det regner

 Film for de mindste i Børnebiffen
Hvornår: Hele sommeren
Tag familiens mindste med i biografen - måske endda på den første biotur? I Børnebiffen vises der en række alderssvarende kortfilm for de 3-7-årige filmelskere. Bemærk: Cinemateket holder sommerlukket 18.-29. juli.

Tip! Med Børn i byen Klubben får du 50% i Børnebiffen

Ny prisvindende børnefillm i fulldome
Hvornår: Fra 2. juli
Glæd jer til at opleve forestillingen "3-2-1 Flyv" i Planetarium! - En helt ny og prisbelønnet fulldome animationsfilm til børn i alderen 4 til 12 år. Filmen handler om den opfindsomme rumingeniør Elon, der forsøger at få sin ven Otte tilbage til sit rumskib, som er i kredsløb om Jorden.

Tip! Med Børn i byen Klubben får du 20% rabat på billetter til Planetariums Kuppelsal.

Gratis sommeroplevelser

Sommerdans i FælledparkenSommerdans i Fælledparken
Hvornår: 20. juni-21. juli
Sommerdans i Fælledparken er en tilbagevendende klassiker, som man kun kan komme i godt humør af! Glæd jer til 5 ugers dans under åben himmel - der er børnedans hver torsdag kl. 12-12.45 for 3-6 årige og familiedans hver søndag kl. 15 for de 3-6 årige og kl. 16 for de lidt større børn.

FestiVélo - gul cykelfest for alle
Hvornår: 1.-2. juli
Ta' familien med til FestiVélo, som afholdes i forbindelse med Tour de France i København. Oplev enkeltstart på byens største storskærm, prøv kræfter med sjove cykel- og motionsaktiviteter for børn i alle aldre, nyd musik og underholdning fra scenen, samt god mad og kolde drikke.

Aktiviteter på De Bemandede Legepladser
Hvornår: Hele sommeren
Et smut på legepladsen slår aldrig fejl - heller ikke i sommerferien. Hold øje med De Bemandede Legepladsers Facebook-side, hvor de annoncerer aktiviteter.

LÆS OGSÅ: De 12 legepladser, der er værd at køre efter

Troldejagt
Hvornår: Hele sommeren
Dediker lidt af sommerferien til at på troldejagt i skoven på Københavns Vestegn blandt buskadser og trætoppe. Måske I kan finde de seks glemte kæmper, der er skabt af kunstneren Thomas Dambo.

Dukketeater under åben himmel
Hvornår: Frem til 3. juli
Traditionen tro kan I opleve dukketeater under åben himmel i Kongens Have. I år kan børn fra 2 år opleve forestillingen ”Den store forvandling”, som handler om, hvordan en fjollet larve forvandler sig til en smuk sommerfugl.

Jazz for Kids
Hvornår: 4.-8. juli
Jazz for Kids er en klassiker - og et tilbagevendende event under Copenhagen Jazz Festival! Glæd jer til fem forrygende formiddage med to daglige koncerter i Lindevangsparken på Frederiksberg. Det er helt gratis at deltage!

Action og fart over feltet

Slå jer løs på Kragerup Gods
Hvornår: Hele sommeren
På Kragerup Gods kan I både prøve kræfter med Go High - en ca. 6 km lang klatrepark beliggende i trætoppene eller slå jer løs i Go Bounce, som er Skandinaviens første trampolinpark i trætoppene!

Tip! Med Børn i byen Klubben får du 20% rabat på aktiviteterne Go High og Go Bounce på Kragerup Gods.

 Sving jer i træerne hos GoMonkey
Hvornår: Hele sommeren
Brænd krudt af i en af GoMonkeys 4 klatreparker over hele landet. Parkerne har et væld af sjove klatreudfordringer, og aldersgrænsen er forskellig på de forskellige lokationer - find aktiviteter helt ned til 4-årsalderen!

Tip! Med Børn i byen Klubben får du 20% hos GoMonke

Giv den gas til BørneTour
Hvornår: 1. juli fra kl. 11.30
Kom og få en sjov cykeloplevelse i Fælledparken, når der afholdes BørneTour under Festivelo. BørneTour er et begyndercykelløb for de 5-15 årige, og her handler det ikke om at komme først, men om at være med! Det koster 50 kr. at deltage, og dette inkluderer både guldmedalje, diplom og goodiebags!

LÆS OGSÅ: 18 børnevenlige spisesteder i København

Krea i ferien

Louisiana børnehusLouisianas børnehus
Hvornår: Hele sommeren
Giv den gas i Louisianas kreative værsked, Børnehuset. Her kan I bl.a. gå på skulptursafari, komme med på familieomvisning og besøge maleværkstedet i Søhaven. I kan også besøge tegneværkstedet, byggeværkstedet og lege med ler. Husk også badetøj - der er nemlig fin mulighed for at slutte besøget af med et dyp i Øresund, da museet ligger helt ned til vandet. 

LÆS OGSÅ: På besøg i Louisianas børnehus: Et slaraffenland for krea-glade børn

Børnenes Værksted på SMK
Hvornår: Hele sommeren
Bliv inspireret af de smukke omgivelser og interessante udstillinger på Statens Museum for Kunst, og slip de små løs i Børnenes Værksted. Huskunstneren står klar med inspiration og instruktioner, og det er kun fantasien, der sætter grænser for, hvad de kan produceres i det hyggelige værksted. 

Børnemuseets mange værksteder
Hvornår: Hele sommeren
Der er altid gang i flere kreative projekter på Børnemuseet. Lad ungerne lave deres egen sæbe, pynte farverige cupcakes, lave læbepomade eller male i maleværkstedet. Der er god mulighed for at slippe fantasien løs på alle tænkelige måder. Husk at Børnemuseet også afholder sommercamps, såsom Bagedyst for børn, kreacamp for børn, tegnecamp for børn mm. Læs mere her.

Tip! Med Børn i byen Klubben får du 20% på Børnemuseet

Sommerlig landidyl

Frilandsmuseet Tilbage i tiden på Frilandsmuseet
Hvornår: Hele sommeren
Frilandsmuseet byder på et væld af hyggelige familieaktiviteter i sommerferien. F.eks. kan børn og voksne prøve kræfter med gamle håndværkertraditioner i museets bæredygtige byggeværksted, få et godt grin til børneteaterstykket 'De tre små grise', gå på opdagelse i de gamle huse og hilse på dyrene. Derudover afholdes der også Frøsnapperfestival den 11. juli-1. august, hvor I kan besøge Ole Lund Kirkegaards fantastiske univers i stationsbyen.

Sommer i Esrum
Hvornår: Hele sommeren
Velkommen i paradis! Alle dage i sommerferien kan du og hele familien være med til sjove aktiviteter, når Esrum Kloster & Møllegård stiller skarpt på hvad et paradis egentlig er for en størrelse – og hvad et paradis er for dig! Kom med i forskellige former for paradis: Ferieparadiset, Paradisets have og munkenes Paradis på Jord.

LÆS OGSÅ: Byens 15 bedste isbarer

Jordbær Pluk jeres egne bær
Hvonår: Hele sommeren
Sommeren byder på lækkerier i marker og plantager over hele landet. Først står jordbærene for skud, senere kan I plukke ærter, kirsebær og hindbær. Og måske I også er heldige at støde på nogle lækre ribs. Der er fine muligheder for at plukke selv tæt på København.

LÆS OGSÅ: Find råvarer i naturen: 5 familievenlige sommeropskrifter

 Sagnlandet Lejre
Hvornår: Hele sommeren
Sagnlandet Lejre byder ikke bare på gamle huse og et fantastisk landskab. Der er også medrivende fortællinger og sjove aktiviteter for hele familien. En helt unik mulighed for at opleve Danmarkshistorien på egen krop i de dejligste omgivelser!

LÆS OGSÅ: På tur til Lejre: En helt anden verden tæt på byen

Her kan I bade

Byens bedste badesteder
Når solen skinner og temperaturerne er høje, har både store og små brug for at blive kølet ned. Heldigvis findes der masser af skønne og børnevenlige badesteder i København og omegn. Se med her!

 5 friluftsbade, der hitter
Der findes ikke noget bedre end en dukkert, når varmen trykker, og solens stråler bager. Så hop i vandet med ungerne, vi har nemlig samlet nogle af de bedste og mest børnevenlige friluftsbade i København og omegn.

 De 5 strande ud af byen
Nogle strande er værd at køre efter - vi har samlet de 5 bedste strande, der ligger cirka en times kørsel fra København. Så pak bilen med børn, badetøj, solcreme og sandlegetøj, og sæt kurs mod en skøn sommerdag.

De 3 hemmelige strande
Prøv en af byens hemmelige strande næste gang I skal køles ned! Få mere end bare en badetur, men oplevelsen af at opdage et badested hvor I mindst regnede med det...

De 5 soppebassiner
Køl ungerne ned med et besøg i et af byens udendørs soppebassiner. En stor del af København Kommunes bemandede legepladser har gratis soppebassiner, og de er en populær fornøjelse hos både små og lidt større børn.

LÆS OGSÅ: Det kan I lave, når det er hedebølge

Sommercamps

Summer Camps i FILM-X i Cinemateket
Hvornår: Uge 27 (uge 26 + 31 er fyldt op)
Alder: 8-14 år

Blocs & Walls sommercamp
Hvornår: Uge 29 og 31
Alder: 10-17 år

DGI Camps
Hvornår: Hele sommerferien

Alder: Minumum 6 år - men tjek de enkelte camps aldersgrænse

 

RIGTIG GOD SOMMERFERIE!

Hvornår er det sommerferie? 
Sommerferien starter lørdag den 25. juni 2022. Skolen starter igen mandag den 8. august 2022.

 

Fotos:
Experimentarium
Rundetaarn

Kgl. Bibliotek
H.C. Andersens Hus
Observatoriet
Frederiksborg Slot
FRB. C
Lyngby Storcenter
Amager Centret
Tivoli, foto af Lasse Salling
Barn klapper ged, foto af Alberte Cornelius
Den Blå Planet

GoBoat, foto af Abdellah Ihadian
DAC Slide, foto af Kontraframe
Monstre under Christiansborg af Thorkild Jensen
Sommerdans børn og voksne, foto af Rolando Diaz
Kragerup Gods
Louisiana Børnehus, foto af Caroline Hemmingsen
Frilandsmuseet
Jordbær, foto af Caroline Meldgaard
Havnebassin
Cinemateket