De 5 børnevenlige pladser

Udforsk byens mange smukke pladser, som emmer af liv, leg og kreativitet. Vi har samlet en håndfuld som ungerne vil elske.

Foto: Stephanie Mielnicki
20. december 2022
Af Trine Abildgaard Andersen

Guldbergs Plads

Guldbergs Plads ligger mellem Guldbergsgade, Arresøgade og Tibirkegade, og er en inspirerende aktivtitetsplads med motions – og legemuligheder for små livlige klatreaber og voksne legebørn. Pladsen skiller sig ud med sin klatreskov af 200 høje blå pæle og 10 små bakker rundt omkring på pladsen. Desuden er der både gynger, ringe og bomme.

Foto: Balders Plads - Balders Pladslaug

Balders Plads

Balders Plads er en stemningsfuld plads Nørrebro med smukke bevaringsværdige huse. Pladsen summer af hyggeligt lokalt liv, og de store lindetræer tilfører stedet et strejf af Paris. På pladsen findes også en velbesøgt legeplads og Røde Roses Kaffebar, der om sommeren har udendørs servering. Under jazzfestivallen præsenterer Balders Plads, i samarbejde med Røde Rose, en af byens største udendørsscener med over 32 koncerter. Her iblandt også børnekoncerter.

Foto: Stephanie Mielnicki

Den Sorte Plads

Den Sorte Plads danner rammen for et multikulturelt fællesskab. Her samles både børn og voksne på tværs af etnicitet og nationale baggrunde. En håndfuld hvinende unger leger vildt på den sorte blæksprutterutsjebane, andre sopper i det flotte mosaik-springvand, spiser pizza med deres forældre på en af bænkene, eller drøner på løbecykel i fuld fart ned af den stejle bakke.

Foto: Trine Abildgaard Andersen

Hauser Plads

Hauser Plads ligger tilbagetrukket bag Kultorvet som en rolig oase. Det meste af pladsen fyldes af en moderne legeplads, der minder om en mellemting mellem en golfbane og en science fiction-scene. En hvid høj gitterdør med et dørhåndtag i børnehøjde markerer indgangen til legezonen, der består af et grønt bakket landskab, med gynger, søjler og sølvfarvede kupler som børnene kan klatre på. Pladsen huser også børneteatret Anemoneteatret og Riccos Kaffebar, der lokker med afslapning i orange fletstole, og et lille mobilt dukketeater i sort velour til børnene.

Foto: Ty Stange, Copenhagen Media Center

Halmtorvet

Halmtorvet på Vesterbro er omkranset af cafeer, og det er da meget fint, men når ungerne proklamerer: ”Jeg er færdig”, efter at have indtaget to bidder af forretten, er det rigtigt rart, at torvet har masser af luft og plads, som børnene kan boltre sig på. Ikke mindst er der et meget børnevenligt springvand, som ungerne vil fryde sig over. Desuden kan man både spille streetbasket og petanque på pladsen.


Få 100-vis af rabatter i Børn i byen Klubben