Den store påskeferieguide 2023

Påskeferien er lige om hjørnet, og byen byder på masser af sjove påskeaktiviteter for hele familien. Kom i påskestemning her og lad jer inspirere til oplevelser både inde og ude.

Foto: Frilandsmuseet
28. marts 2023
Af Caroline Gruth Hemmingsen

Påskesjov i byen

Foto: Christoffer Anias Sandager

Påske i Tivoli

Glæd jer til duftende hyacinter, 20.000 påskeliljer og farverige påskeæg, når Tivoli slår dørene op til Påske i Haven. Her kan I hilse på bløde påskelam, gå på Æggejagt blandt sprudlende påskepynt og opleve Rasmus Klump og Flora, som står klar med påskekram og highfives.

Hvornår? Fra den 31. marts

✔︎ Med Børn i byen Klubben får du 15% på entré, turpas og kort til Tivoli i perioden 1.-15. april

Foto: Absalon

Påskesjov i Absalon

Sæt kurs mod folkehuset Absalon på Vesterbro - her venter sjove påskeaktiviteter for hele familien. Den 2. april kan I f.eks. lave jeres egen påskepynt ud af filt, perler og palietter. Måske I skal klippe eller sy en kylling, æg eller forårsblomst? I kan også kigge forbi den 4. eller 7. april, hvor der skal laves æggebægre.

Hvornår? Udvalgte datoer i ferien / se kalender her

Foto: DGI Byen

Påskesjov i DGI Byen

Vær med til at male de flotteste påskeæg og klippe gækkebreve til venner og familie, når DGI Byen omdanner caféområdet til påskeværksted! I kan også deltage i en konkurrence og komme med på skattejagt!

Hvornår? 1.-9. april kl. 10:00-13:00

Aktiviteter på museerne

Foto: Arbejdermuseet

Påske: Sig det med perler på Arbejdermuseet

Se verdens største lockout-perleplade – en 13 meter lang perleplade med billedfortællinger. Lad dig inspirere til at lave din egen protestperleplade med dit håb for fremtiden og dit budskab til verden. Det er gratis for børn.

Hvornår? 3.-10. april

✔︎ Med Børn i byen Klubben får du 20% på entré til Arbejdermuseet

Foto: Designmuseum Danmark

Påskeferie på Designmuseum Danmark

På Designmuseet i København kan børn og barnlige sjæle slippe den indre designer løs og gå påske-amok. Saml inspiration på en kort børneomvisning, design dit eget silketørklæde i værkstedet, og tag så på æggejagt i museumshaven mens tørklædet tørrer.

Hvornår? 6.-10. april

Foto: Antoni dyp i dyrups foraar motiv © Antoni Legacy.

Skattejagt, værksted og ny udstilling på Københavns Museum

I påskeferien kan I tage på skattejagt med HuskMitNavn – og vinde et påskeæg! I skal rundt på museet efter ting, I kan se på HuskMitNavns sjove, farverige museumsplakat. Når I er på Københavns Museum, kan I også opleve den nye udstilling Da København blev Wonderful med ikoniske plakater af kunstneren Ib Antoni, samt besøge Arkæologisk Værksted, der stiller skarpt på Københavns forsvundne byporte, klostre og kirker.

Hvornår? Skattejagt 1.-10. april kl. 9-18, skærtorsdag kl. 9-21 / Værksted weekender i påskeferien / Udstilling frem til oktober 2023

Foto: Enigma

Besøg det nyåbnede Enigma

Sæt kurs mod ENIGMA, byens nye kommunikationsmuseum, der står klar på Østerbro. Her vil hele familie være godt underholdt - prøv f.eks. det gennemførte børneområde Teleportalen, spil løs på arkademaskiner i kælderen og bliv klogere på kommunikation i udstillingerne.

Hvornår? Alle ugens dage kl. 10:00-17:00

Foto: Christiansborg

Ta' på mission i Ruinerne under Christiansborg

I påskeferien er der brug for hjælp fra både børn og voksne i Ruinerne under Christiansborg. Den gamle strid imellem kongedatteren, Leonora Christine og den onde dronning, der fik hende indespærret i Blåtårn bliver nemlig vækket til live igen. Tag med på mission og hjælp kongedatteren med at få sin snedige hævn.

Hvornår? Mandag-søndag kl. 10:00-17:00 i påskeferien

Foto: Tabamio, dolefullhouse, 2006, ©Tabaimo. Courtesy of the Philadelphia Museum of Art Photo Jason Wierzbicki

Japansk kunstworkshop i GL STRAND

Start påsken med kreativ kunstworkshop i GL STRAND. Sammen med en kunstner og en kunstformidler skal store børn på opdagelse i den japanske kunster Tabaimos fantasifulde univers og eksperimentere med udtryk og motiver. Workshoppen henvender sig til de 10-13-årige og koster 450 kr. for alle dage inkl. materiale.

Hvornår?  3.-5. april kl. 11:00-15:00

Foto: Caroline Hemmingsen

Sidste chance: Rosenkanonen i Rundetaarn

Har I endnu ikke besøgt udstillingen "Rosenkanonen - kongens fortryllede have" i Rundetaarn, er påskeferien en oplagt mulighed - udstillingen slutter nemlig snart. I udstillingen kan I gå på opdagelse i en æstetisk og poetisk sansehave fyldt med papirblomster - og så kan I også lave jeres egne blomster sammen med børnene.

Hvornår? Slutter 16. april

✔︎ Med Børn i byen Klubben får du gratis entré til børn og 50% på voksenbilletter til Rundetaarn

Foto: Statens Museum for Kunst

Familieværksted på SMK: Kød, kød, kød!

Lav modellerfars i kødkværnen, stop en pølse med velour og vakuumpak din egen fantastiske slagervare. I SMK's børneværksted kan I fra Skærtorsdag lade jer inspirere af Carl Blochs malerier af mad og kød - værkstedet er nemlig forvandlet til et familievenligt slagterværksted, hvor I kan skabe varer til slagteriets hylder.

Hvornår? 6.-10. april kl. 10:00-15:00

Foto: DAC

Påskeferie i Dansk Arkitektur Center

Kig forbi Dansk Arkitektur Center i påsken. Her kan I lege LEGO® arkitekter, eksperimentere med byggematerialer og gå på arkitektur-jagt i DAC's udstillinger i hele ferien! Husk der er gratis entré til børn under 18 år.

✔︎ Med Børn i byen Klubben får du 20% på Dansk Arkitektur Center

Foto: Nationalmuseet

Påskeferie på Nationalmuseet for hele familien

Besøg Nationalmuseets hekseværksted, hvor I i påskeferien kan farve æg samt lave amuletter og uroer, der beskytter jer mod det onde. I kan også tage vandringen igennem Nationalmuseets natunivers, hvor I bliver jeres mørkeræd kvit. Her venter helhesten, lygtemanden og andre af fortidens spøgelser.

Hvornår? 1.-8. april

Foto: Krigsmuseet

Påskeferie på Krigsmuseet

Tag børnene med på Krigsmuseet i påskeferien, hvor der er ’kanon-tema’ med masser af sjove aktiviteter for både store og små. Lav f.eks. jeres egne kanoner ud af paprør og balloner, hør historien om den frygtindgydende sørøver Laforcada eller bliv klogere på Frederik 4.’s smukke, pyntede kærlighedskanoner fra Venedig.

Hvornår? 3.-10. april kl. 10:00-15:00

Månedens bog

Foto: Gyldendal

Byd foråret velkommen med Pindsvinet Pirke

Forår med Pindsvinet Pirke er en naturbog på vers, om forårets blomster, træer, græsser og insekter, og om alle dyrene og fuglene, der pludselig får så travlt.

Teaterforestillinger

Foto: Tivoli PR

Dyrene i Hakkebakkeskoven

Oplev Pelle Koppels opsætning af "Dyrene i Hakkebakkeskoven" i Glassalen.  En forestilling om nogle af livets største temaer: at holde sammen, passe på hinanden – og se styrken i vores forskelligheder. Selvom temaerne er store, er forestillingen legende let, humoristisk og fuld af små musikalske mesterværker.

Hvornår? 31. marts - 8. april

Foto: Sine Kristiansen

Okker Gokker

Oplev en veloplagt musikforestilling baseret på kendte rim og remser fra Okker Gokker til Bro Bro Brille. Fire skuespillere leger med ord, lyde, musik og sang, og forestillingen er skræddersyet til de 2-5-årige, som bakser med sprogets musik og lyde.

Hvornår? Frem til 23. april

Udendørs aktiviteter

Foto: Laus Christoffer Strange Hansen

Sejltur med GoBoat

Tag familien med på vandet i Københavns kanaler, og nyd en hyggelig tur til søs, hvor I kan se byen fra helt nye vinkler. Afgang er fra Island Brygge og I vælger selv, hvor mange timer I vil sejle. I må gerne tage jeres egen mad og drikke med, så husk en lækker madpakke, så turen bliver ekstra hyggelig.

✔︎ Med Børn i byen Klubben får du 20% på GoBoat

Foto: Thomas Dambo

Besøg byens trolde

Krydr feriens gåture med lidt spænding, og besøg Thomas Dambos kendte trolde. I kan hilse på "by-troldene" på Christiania, Nordhavn og Amager. Alternativt kan I tage ud af byen og gå på jagt i resten af landet, bl.a. på Vestegnen. 

Foto: Skattejagt på Amager Strand

Skattejagt på Amager Strand

Tag hele familien med på skattejagt på Amager Strand. Prøv f.eks. en jagt med H.C. Andersen-tema eller Amager Strand-tema. Skattejagten kan købes i butikken BRODERS på Amager Strandvej, og inkluderer et stort fint skattekort og en ”skat", når man kommer retur til BRODERS og forhåbentlig kan låse skattekisten op. Henvender sig til børn fra 6 år.

Hvornår? Fra 31. marts

Påskesjov udenfor byen

Foto: Caroline Hemmingsen

Besøg Arken

Oplev de vilde udstillinger Nature Dreams og Butterfly på Arken i Ishøj - det er kun et smut ud af byen. Her kan ungerne blive betaget af vild digital kunst og rutsje på skaterbaner, og i ferien er der også påskeferieworkshop for børn og voksne fra onsdag til mandag (undtagen søndag, hvor der er Familiesøndag).

Hvornår? Læs mere her

Kør påskeoplevelserne i møde med SHARE NOW

Snup en bybil fra SHARE NOW i påsken og kør afsted til alle de gode oplevelser med familien! I kommer nemt og bekvemt omkring, og behøver hverken tænke på udgifter til strøm/benzin, parkering eller forsikring. Kør oplevelserne i møde med SHARE NOW.

Tilmeld dig og læs mere her

Foto: Visit Odense

Tag til Odense

Tag familien med til Odense i påsken og se selv hvorfor internationale medier som Vogue og New York Times begge nævner Odense som et sted, du skal besøge i 2023. Har du børnene med anbefaler vi bl.a. årets sanseudstilling på Kunstmuseum Brandts - Flødedrøm x Pølseskind, Ville Vau børneuniverset i det nye H.C. Andersens Hus, påskeferie på Jernbanemuseet med minitog og børnebanegård samt sæsonåbningen i Den Fynske Landsby. Alle de nævnte steder er gratis for børn under 17 år.

Foto: Bakken

Påske på Bakken

Bakken inviterer til påskehygge med Hr. Skæg, Gurli Gris og MGP på Friluftsscenen samt lækker påskefrokost, sjove spil og forlystelser. Pjerrot glæder sig til at møde og underholde alle børnene ved sit påskepyntede hus. Gratis entré – vi ses!

Hvornår? Fra den  31. marts

✔︎ Med Børn i byen Klubben får du 20% på turbånd til Bakken

Foto: Frilandsmuseet

Påske på Frilandsmuseet

Kom, lær og leg med, når Frilandsmuseet holder ægseptionel Påske. Nyd forårsstemningen i den frie natur og hils på høns, kaniner og får. I kan også lave jeres egen påskepynt, deltage i hønseskidning eller tage med på æggejagt.

Hvornår? 1.-10. april kl. 10:00-17:00

Foto: Museet for M/S

Pivfarlig Påske på M/S

Søuhyrer og havmonstre indtager M/S i Helsingør i påskeferien! Mød dem, når I som ægte opdagelsesrejsende bevæger jer gennem museets udstillinger med et gratis kort. I kan også lave Søuhyre-æg, farvelægge søuhyrerne fra kortet samt bygge et flot Drømmeskib, Containerskib eller lave en M/S Lanterne i værkstedet.

Hvornår? 1.-10. april

Foto: MEW

Påskeferie på Frederiksborg

Sæt kurs mod Frederiksborg i Hillerød, hvor I kan gå på gækkebrevsjagt i stuerne på slottet og prøve historiske dragter i den gamle vinkælder. I kan også komme med på familieomvisning, lave papirklip mm.

Hvornår? 1.-10. april

Foto: Observatoriet

Påske på Observatoriet

Besøg Observatoriet i Brorfelde - her venter masser af sjove familieaktiviteter i påskeferien! Pust og mal f.eks. æg inspireret af Universets himmelobjekter, tril jeres æg ned af bakkerne på Observatoriet, og se hvem, der kommer først! I kan også gå en tur på Planetstien, se Danmarks største teleskop og meget andet.

Hvornår? 1.-10. april kl. 11:00-17:00

✔︎ Med Børn i byen Klubben får du 50% på Observatoriet

Foto: Kronborg

Monsterfed påskeferie på Kronborg Slot

Oplev Shane Broxs populære monsterudstilling ”Monster – stygge skabninger med store følelser” i Kronborgs kasematter. Tag turen sammen med børnene og snak om de til tider svære følelser som jalousi, angst og kærlighed, som udstillingen lægger op til. I påskeferien kan I desuden komme på en særlig historiejagt rundt omkring på slottet, hvor I selv skal løse en gåde. Børn har gratis adgang.

Hvornår? Hele påskeferien

Foto: K. Nyberg

Hajer, æg og påskeferie på Øresundsakvariet

Besøg Øresundsakvariet i ferien og vær med til dissektion af hajer, rør ved levende havdyr, vær med til at fodre fiskene, find påskeæggene i akvarierne, svar på spørgsmålene i Øresundsquizzen og lav din egen haj i akvariets kreastue.

Hvornår? 1.-10. april kl. 10:00-17:00

Foto: Rasmus Hjortshøj

Camp Adventure

Hos Camp Adventure kan I give skovturen et ekstra spark ved at bestige det 45 meter høje skovtårn, og nyde udsigten over trætoppene. Det er en helt særlig oplevelse, hvor hele familien kan være med. I kan også få et adrenalin-kick i deres klatrepark med 10 trætopbaner i forskellige sværhedsgrader.

✔︎ Med Børn i byen Klubben får du 15% rabat

Påskehygge derhjemme

Foto: Caroline Hemmingsen

Bliv påskeklar med Panduro

Lav jeres egne søde påskefigurer i enten perleler eller med vandperler - det er både nemt og sjovt, og børnene vil elske det!

Få 100-vis af rabatter i Børn i byen Klubben