Smagens Time er en aften, hvor kun børn må komme på en række restauranter. Børn i byen besøgte Meyers Deli for et par år siden, hvor 50 børn fik tre-retters menu og en fed følelse af selv at kunne bestemme.

Smagens Time 2022 finder sted den 5. oktober


De fylder ikke meget i størrelse, men lydniveauet er væsentligt højere i restauranten til Smagens Time end normalt. Bordene er fyldt med 50 børn i alderen 5-15 år, og der er ingen adgang for voksne.

- Det er fedt, fordi man må flere ting, når man er på restaurant uden sine forældre, siger 12-årige Elin Meiner Gadegaard.

Hun har købt billet til Smagens time på Meyers Deli på Gammel Kongevej sammen med syv andre piger fra hendes klasse på Ørestad Friskole. Og de har en fest.

- Jeg må for eksempel ikke få så meget sodavand, når jeg spiser med mine forældre, men her kan jeg selv bestemme det, siger hun.

Veninden Amalie Møller Nyhus supplerer:

- Man er bare mere fri. Man skal for eksempel heller ikke spise op. Mine forældre havde nok sagt, at jeg skulle spise al salaten på min tallerken, men jeg spiste ikke det hele, indrømmer hun.

De er ellers meget begejstrede for maden. Til forret får de croque monsieur på ølandsbrød med spegeskinke og vesterhavsost - og så spidskålsalat til. Hovedretten er stegt kalv med blandt andet æble, peberrod og jordskokkecrudité. Og desserten er den, de er mest oppe at køre over - et pandekagetårn med pære, chokoladesauce og hasselnødder.


Frie tøjler for 150 kroner

Hele menuen og drikkevarer er inkluderet i billetten, som de har købt på forhånd til 150 kroner.

Smagens Time har fundet sted hvert år siden 2011 og arrangeres af Claus Meyers fond Melting Pot, men gode restauranter fra hele landet er med. Sidste år deltog 90 restauranter, og tusindvis af børn fik en særlig restaurantoplevelse i deres helt eget selskab. Overskuddet går til udsatte børn og unge i Bolivia.

På Meyers Deli bliver aftenen foreviget med mange billeder fra børnenes smartphones, der i aftenens anledning gerne må være på bordet. I det hele taget er der ikke mange regler.

- Det er ret larmende, og de sidder ikke så pænt på stolene, men det er sjovt at have de her helt andre gæster end normalt, siger tjener Christian Glavind.

Pigerne fra Ørestad Friskole nyder også, at de ikke skal opføre sig, som deres forældre vil have.

- Normalt skal jeg fortælle min mor, hvad jeg har lavet i skolen, men her kan vi snakke om pigeting og sladder på en anden, fri måde, siger Elin Meiner Gadegaard.


Fotos af Alberte Cornelius:
1. Tjener Christian Glavind serverer for pigerne
2. Elin Meiner Gadegaard
3. Hovedretten
4. Der snappes
5. Elin Meiner Gadegaard og Amalie Møller Nyhus bliver serveret
6. Desserten
7. Alle pigerne fra Ørestad Friskole