Familiecamps, ølejr, sommerhøjskoler og ture til havs - vi giver jer her 10 skønne bud på familieferier, hvor I bliver tanket op på socialt samvær, fælles aktiviteter og feriehygge med andre familier.

10 fællesrejer i Danmark
1. Vejlø Ølejr
2. Røsnæs Ølejr
3. Drejø Ølejr
4. Ølejr på Hjarnø med Din Camp
5. Vilgurd Familiecamp i Nordjylland
6. Familiecamp i Kolding med Din Camp
7. Familiehøjskole på Oure
8. Danmarkstogt med Skonnerten Lilla Dan
9. Fra Skagen til Kolding med Galeasen FREM
10. Sejltogt i det sydfynske øhav

ØLEJRE

Ølejr bål på strand1. Vejlø Ølejr

Hvor? Vejlø, Nakskov
Hvad koster det? Voksen (fra 25 år): 1.255 kr. Barn (2-14 år): 800 kr. Ung (15-24 år): 975 kr.

Uge 27 på Vejlø Ølejr er en familieuge med stort F! Derfor er der fokus på aktiviteter for både store og små, såsom volleyball, fodboldturnering, rundbold, skattejagt mm. I lejren sover man i store 25-personers telte, og om aftenen samles man om bålet, hygger og laver snobrød. Der er kort til strand og vand, hvor man kan bade, slikke sol og sejle en tur i lejrens kanoer og kajakker.

Husk I også kan tage på ølejr i ugerne 28-30, her er der dog andre temaer.

2. Røsnæs Ølejr

Hvor? Røsnæs, Kalundborg
Hvad koster det? Se priser her

Røsnæs Ølejr får I børnevenlig lejrstemning for alle pengene! Her sover I i sovetelte, og deler lejrkøkken og bålplads med andre familier. Der er både volleyballnet, børnebassin, trækvogne, mange slags spil mm. Man er sammen om det praktiske, og alle giver en hånd med madlavning, opvask og oprydning. Alle dage er børnedage på Røsnæs, men en af dagene i ugen planlægges sjove aktiviteter såsom skattejagt og eventyrlege samt børnvenlig mad. Lejren ligger i gå-afstand til både strand og købmand.

3. Drejø Ølejr

Hvor? Drejø, Svendborg
Hvad koster det? 2-14 år: 630 kr. 15-24 år: 805 kr. Over 24 år: 1085 kr.

Drejø Ølejr får I alt, hvad ethver lejrhjerte begærer: naturskønne omgivelser, 50 meter til badestrand, bålplads, skurvogn med sauna, aktivitetstelt, økologisk vegetarmad mm. Lejren er en fredfyldt og primitiv oase midt i den skønne natur i Det Sydfynske Øhav, hvor der er næsten ingen trafik og kun en enkelt købmandsbutik. I kan selv vælge, om I vil sove i fælles telte eller selv medbringe telt. Ølejren kører fra lørdag til lørdag i ugerne 24-32, hvor uge 27 og 30 er særlige familieuger.

4. Ølejr på Hjarnø med Din Camp

Hvor? Hjarnø, Hedensted
Hvad koster det? Børn u. 3 år: 0 kr. 4-15 år: 2795 kr. Voksne: 3795 kr.

Vær med, når Din Camp afholder Ølejr på Hjarnø i uge 29. Ølejren byder på masser af outdoor madlavning og bålhygge, wellness og skønne aktiviteter. I bor på Livstilsefterskolen Hjarnø, som har havudsigt og kort afstand til vandet, nyrenoverede værelser og hyggelig opholdsstue. Derudover kan I gøre brug af det kreative værksted, den oplyste multibane mm.

LÆS OGSÅ: Øhop i Danmark: 10 børnevenlige småøer

FAMILIECAMPS & SOMMERSKOLER

Dreng med surfboard
5. Vilgurd Familiecamp i Nordjylland

Hvor? Nordjylland, tæt på Grønhøj Strand
Hvad koster det? Et barn koster fra 2.665 kr og en voksen koster 4.295 kr. inkl. 5 overnatninger, mad + aktiviteter.

Vilgurd Familiecamp er et helt nyt koncept for børnefamilier, der ønsker at holde en bæredygtig ferie. I uge 27, 28 og 29 bliver Ingstrup Efterskole i Nordjylland nemlig omdannet til en familiecamp! Her er stemningen ala familiehøjskole, maden fra badehotellet og friheden som i det klassiske sommerhus. På campen kan I bl.a. slå jer løs på beachvolleybaner, et 16 meter højt klatretårn og fodboldbane, samt nyde naturskønne omgivelser og kun 800 meter til vandet.

6. Familiecamp i Kolding med Din Camp

Hvor? Koldingegnens idrætsefterskole
Hvad koster det? Børn u. 3 år: 0 kr. 4-15 år: 2795 kr. Voksne: 3795 kr.

Vær med, når Din Camp afholder familiecamp i Kolding i uge 28 eller 29. Opholdet handler om at have det sjovt og skabe nye minder med sin familie og andre glade deltagere. På campen kan I også prøve kræfter med stand up paddle-boards, windsurfing, kano og kajak, trampoliner, airtrack mm. Campen afsluttes med en hyggelig fest for deltagerne om fredagen.

7. Familiehøjskole på Oure

Hvor? Oure på Fyn
Hvad koster det?
Børn: 2500 kr. (3 -12 år). Unge: 3100 kr. (13-17 år) i ugerne 28, 29 og 30. Voksne: 5300 kr.

Familiehøjskole på Oure finder sted i ugerne 26-31 med kursusstart søndag og afslutning lørdag. Her står den på aktiv sommerferie for hele familien med aktiviteter indenfor sport, dans, musik og skuespil. Der er både foredrag, ture til seværdigheder på Fyn, events og ikke mindst plads til hygge og afslapning for børn, forældre og bedsteforældre.

SejlferieSEJLFERIER

8. Danmarkstogt med Skonnerten Lilla Dan

Hvor? Se de forskellige Danmarkstogter her
Hvad koster det? Pris pr. voksen deltager: 6.450 kr. Børn under 12 år deltager til halv pris.

Skonnerten Lilla Dan har plads til 12 overnattende gæster, og sejler på togter i skolesommerferien, hvor man kan booke en køje pr. person. Et eksempel på en togt, kan f.eks. være sejlads fra Korsør til øerne syd for Sjælland, Vejrø, Fejø - syd om Langeland og til Marstal, Drejø eller Strynø og igennem Svendborgsund til Svendborg. Sejlerferie er for alle, også jer som aldrig har sejlet før, for børn og for voksne. I bestemmer selv hvor meget af det sejladsmæssige, I vil deltage i ombord.

Læs mere om sejlferie med De Forenede Sejlskibe her.

9. Fra Skagen til Kolding med Galeasen FREM

Hvor? Fra Skagen til Kolding
Hvad koster det?

Stik til søs på et 7-dages sejltogt på Galeasen FREM fra Skagen til Kolding. Undervejs besøger I bl.a. Frederikshavn, Hals, Grenaa og Samsø. Ombord hjælpes alle ad med opgaverne, og der er god tid til hyggeligt samvær og til at nyde turen og havet. I overnatter i autentiske skibskøjer eller hængekøjer på det gamle træskib - hvis I er hurtige, kan I måske sikre jer en kahyt til familien! Børn i alle aldre er velkomne ombord.

Læs mere om sejlferie med Jysk Rejsebureau her.

10. Sejltogt i Det Sydfynske Øhav med skonnerten ARON

Hvor? Det sydfynske øhav
Hvad koster det? Pris pr. person: 5.595 kr. inkl. mad

Ta’ familien med, når Skonnerten Aron stævner ud fra Svendborg, sætter sejl og glider gennem sundet med kurs mod de sydfynske småøer. Turen varer 4 dage, og byder på masser af socialt samvær, overnatning i skibskahytter, smukke øer og charmen ved at være ombord på et gammelt træskib. Undervejs besøger I bl.a. Skarø og Ærø. Børn i alle aldre er velkomne ombord.

Bemærk: Der er kun ledige togter tilbage i september måned.

Læs mere om sejlferie med Jysk Rejsebureau her.

LÆS OGSÅ: Familieferie på Ærø

 

Fotos: Pexels