Familiecamps, ølejr, sommerhøjskoler og ture til havs - vi giver jer her 9 skønne bud på familieferier, hvor I bliver tanket op på socialt samvær, fælles aktiviteter og feriehygge med andre familier.

ØLEJRE

Ølejr bål på strand1. Vejlø Ølejr

Hvor? Vejlø, Nakskov

Uge 27 på Vejlø Ølejr er en familieuge med stort F! Derfor er der fokus på aktiviteter for både store og små, såsom volleyball, fodboldturnering, rundbold, skattejagt mm. I lejren sover man i store 25-personers telte, og om aftenen samles man om bålet, hygger og laver snobrød. Der er kort til strand og vand, hvor man kan bade, slikke sol og sejle en tur i lejrens kanoer og kajakker.

2. Røsnæs Ølejr

Hvor? Røsnæs, Kalundborg

Røsnæs Ølejr får I børnevenlig lejrstemning for alle pengene! Her sover I i sovetelte, og deler lejrkøkken og bålplads med andre familier. Der er både volleyballnet, børnebassin, trækvogne, mange slags spil mm. Man er sammen om det praktiske, og alle giver en hånd med madlavning, opvask og oprydning. Alle dage er børnedage på Røsnæs, men en af dagene i ugen planlægges sjove aktiviteter såsom skattejagt og eventyrlege samt børnvenlig mad. Lejren ligger i gå-afstand til både strand og købmand.

3. Drejø Ølejr

Hvor? Drejø, Svendborg

Drejø Ølejr får I alt, hvad ethver lejrhjerte begærer: naturskønne omgivelser, 50 meter til badestrand, bålplads, skurvogn med sauna, aktivitetstelt, økologisk vegetarmad mm. Lejren er en fredfyldt og primitiv oase midt i den skønne natur i Det Sydfynske Øhav, hvor der er næsten ingen trafik og kun en enkelt købmandsbutik. I kan selv vælge, om I vil sove i fælles telte eller selv medbringe telt. 

4. Ølejr på Hjarnø med Din Camp

Hvor? Hjarnø, Hedensted

Vær med, når Din Camp afholder Ølejr på Hjarnø. Ølejren byder på masser af outdoor madlavning og bålhygge, wellness og skønne aktiviteter. I bor på Livstilsefterskolen Hjarnø, som har havudsigt og kort afstand til vandet, nyrenoverede værelser og hyggelig opholdsstue. Derudover kan I gøre brug af det kreative værksted, den oplyste multibane mm.

LÆS OGSÅ: Øhop i Danmark: 10 børnevenlige småøer

FAMILIECAMPS & SOMMERSKOLER

Dreng med surfboard
5. Vilgurd Familiecamp i Nordjylland

Hvor? Nordjylland, tæt på Grønhøj Strand

Vilgurd Familiecamp er et koncept for børnefamilier, der ønsker at holde en bæredygtig ferie. I sommerferien bliver Ingstrup Efterskole i Nordjylland nemlig omdannet til en familiecamp! Her er stemningen ala familiehøjskole, maden fra badehotellet og friheden som i det klassiske sommerhus. På campen kan I bl.a. slå jer løs på beachvolleybaner, et 16 meter højt klatretårn og fodboldbane, samt nyde naturskønne omgivelser og kun 800 meter til vandet.

6. Familiecamp i Kolding med Din Camp

Hvor? Koldingegnens idrætsefterskole

Vær med, når Din Camp afholder familiecamp i Kolding i uge 29. Opholdet handler om at have det sjovt og skabe nye minder med sin familie og andre glade deltagere. På campen kan I også prøve kræfter med stand up paddle-boards, windsurfing, kano og kajak, trampoliner, airtrack mm. Campen afsluttes med en hyggelig fest for deltagerne om fredagen.

7. Familiehøjskole på Oure

Hvor? Oure på Fyn

Familiehøjskole på Oure finder sted i ugerne 26-31 med kursusstart søndag og afslutning lørdag. Her står den på aktiv sommerferie for hele familien med aktiviteter indenfor sport, dans, musik og skuespil. Der er både foredrag, ture til seværdigheder på Fyn, events og ikke mindst plads til hygge og afslapning for børn, forældre og bedsteforældre.

SejlferieSEJLFERIER

8. Danmarkstogt med Skonnerten Lilla Dan

Hvor? Læs mere her

Skonnerten Lilla Dan har plads til 12 overnattende gæster, og sejler på togter i skolesommerferien, hvor man kan booke en køje pr. person. Et eksempel på en togt, kan f.eks. være sejlads fra Korsør til øerne syd for Sjælland, Vejrø, Fejø - syd om Langeland og til Marstal, Drejø eller Strynø og igennem Svendborgsund til Svendborg. Sejlerferie er for alle, også jer som aldrig har sejlet før, for børn og for voksne. I bestemmer selv hvor meget af det sejladsmæssige, I vil deltage i ombord.

Læs mere om sejlferie med De Forenede Sejlskibe her.

9. Sejltogt i Det Sydfynske Øhav med skonnerten ARON

Hvor? Det sydfynske øhav

Ta’ familien med, når Skonnerten Aron stævner ud fra Svendborg, sætter sejl og glider gennem sundet med kurs mod de sydfynske småøer. Turen varer 4 dage, og byder på masser af socialt samvær, overnatning i skibskahytter, smukke øer og charmen ved at være ombord på et gammelt træskib. Undervejs besøger I bl.a. Skarø og Ærø. Børn i alle aldre er velkomne ombord.

Læs mere om sejlferie med Jysk Rejsebureau her.


LÆS OGSÅ: Familieferie på Ærø


Fotos: Pexels