Få her Smallchefs opskrift på en lidt sundere udgave af almindelige påskeæg. De smager syndigt og er nemme at lave. Et hit hos ungerne - og heller ikke værst til en kop kaffe. Mums.

Ca. 20 æg

Du skal bruge:  

- 100g Chokolade, mørk eller lys er op til dig
- 100g nødder (mandler, hasselnødder, valnødder)
- 100g tørret frugt (abrikoser, figner, dadler)
- 4 spsk. appelsinsaft (saft, vand eller juice)
- Et nip salt
- Dit twist: 1 tsk. Appelsinskal, kakao, kanel eller lakridspulver er nogle af de ingredienser du kan tilføje, for at give   dem dit eget twist - du kan også sagtens lade dem være, som de er. 
- Hakkede nødder, kakao, flormelis, kokos eller frysetørrede bær til at trille æggene i.

LÆS OGSÅ: 3 opskrifter til en børnevenlig påskefrokost

Sådan gør du:
Tag stenene ud af abrikoser eller dadler, hvis du vælger dem. Kom nødderne i foodprocessoren og kør til de er fint hakkede. Kom chokolade i og kør igen til den også er hakket fint. Tilsæt så tørret frugt, saft og evt. en smag (appelsinskal, kakao, lakridspulver eller kanel). Kør i 1-2 minutter til massen er ensartet. Lad massen hvile i køleskabet i 1 time eller længere. Tril til æg/kugler og tril dem i kakao, flormelis, kokos, hakkede nødder eller hvad du kan lide. Du kan også dyppe dem i chokolade, hvis du vil.

Hvis du ikke har en foodprocessor, kan du hakke det helt fint og blande det grundigt med hænderne.

Gode børneopgaver. Finde ingredienser frem. Veje af. Hælde i skålen. Forme æg og trille dem i drys.

LÆS OGSÅ: 5 tips til børn i køkkenet

 

Om Karoline Trier og Smallchefs:
Karoline Trier er mad-iværksætter og har Madskolen SmallChefs, hvor hun afholder kurser og laver sommerskoler for børn. Karolines mission er, at bidrage til at flere børn lærer at lave og forholde sig til mad og måltider, gennem positive og inspirerende madoplevelser. Læs mere på smallchefs.net.