Lad ungerne gå ombord i de hyggelige påsketraditioner, og slip kreativiteten, æggejagten og karsegroningen løs med disse 7 påskeaktiviteter!

Lav gækkebreve

Den klassiske påsketradition med gækkebreve giver særligt god mening i år. De små savner sikkert flere i jeres omgangskreds, som I ikke ser så meget til, som I plejer. Lad dem klippe gækkebreve på livet løs og sende dem afsted med posten til bedsteforældre, legekammerater og så videre. En hyggelig måde at holde kontakten på - og måske det udløser et par påskeæg i den anden ende?

Pust æg

Ungerne kan få flere timer til at gå med at puste æg - det er nemlig ikke altid så let, som det ser ud, så det kræver formentligt et par forsøg - og efterfølgende male dem i flotte farver. Går I igang allerede nu, kan de fine æg pynte derhjemme i ugevis, og er aktiviteten et hit, kan I jo nå at puste endnu flere frem mod påske.

Tip! Husk at gemme de tomme æggebakker, så I har et sted at opbevare kunstværkerne indtil næste år.

Klip påskepynt

Med en bunke farvet pap eller papir og en saks, er der rig mulighed for at slippe fantasien løs og klippe en masse påskepynt til hjemmet. Gå med de klassiske søde harer og kyllinger, eller vær ekstra kreativ og find på noget skørt som en spejleæg-guirlande, nuggets i stedet for kyllinger eller noget helt tredje. Giv eventuelt værkerne en ny dimension ved at lime glimmer, pompoms eller vat på til sidst. 

LÆS OGSÅ: DIY: Påskepynt

Mal sten

Gå en tur på stranden eller i skoven, og få lidt tiltrængt frisk luft, mens I samler sten, som I kan male på derhjemme. En kedelig grå sten kan for eksempel blive til en sød mariehøne, et farverigt påskeæg, en fodbold eller en glad smiley. De kan også bare dekoreres i fine farver eller med blomster og sommerfugle - præcis, hvad I har lyst til. Måske kan nogle af dem pynte i vindueskarmen, på altanen eller i haven selv efter påsken er forbi. 

Tip! Når I alligevel er ude i naturen for at hente sten, kan I også tage et par pilegrene eller vilde forårsblomster med hjem.

Find påskeæg

Lav en god gammeldags påskeæggejagt! Har I ikke en have eller en gård, hvor det giver mening, kan jagten også sættes ind hjemme i lejligheden. Gem farverige påskeæg rundt omkring, og slip ungerne løs. Har du været en god påskehare, og gemt æggene godt, kan de fare rundt i timevis og lede. Og er æggene spiselige, vil der efterfølgende være anledning til en stille stund med fangsten foran en god film i fjerneren. 

LÆS OGSÅ: 5 eventyrlige familiefilm på Netflix (fra 7 år)

Så karse

De fleste børn synes, at det er hyggeligt at følge udviklingen dag for dag, når de har sået deres egen karse. Med karsefrø, vat og bunden af en mælkekarton er det en hurtig og nem aktivitet for ungerne. Og skal der gøres lidt ekstra ud af det, kan de få lov til at dekorere hver sin mælkekarton, så karsen bliver til et lille påskekunstværk i vindueskarmen. 

Hold påskefrokost

Påsken er normalt en højtid, hvor vi mødes med familie og venner over et lækkert påskebord. I år kommer det nok til at se lidt anderledes ud i forhold til gæstelisten, men påskebordet behøver ikke at forsvinde nogen steder hen. Selvom I kun er jer selv, kan I sagtens lave en overdådig påskefrokost med fint dækket bord og lækkerier på menuen. Lad de små sørge for pynt og borddækning, og glem selvfølgelig ikke at servere børnenes egen karse!

LÆS OGSÅ: 3 opskrifter til en børnevenlig påskefrokost & DIY: Pastelfarvet påskepynt

 

 

Fotos: 1) Stephanie Lau 2) Hege Lindeberg 3) Heidi Korsgaard 4) Stephanie Lau 5) S & B Vonlanthen on Unsplash 6) Dorte Bak, www.dortebak.dk 7) Anna-Sophie Gruth Hemmingsen