Find den perfekte fastelavnsfest til din familie

Det er ved at være tid til udklædning og fastelavnsboller i lange baner. Kig med her, og find det perfekte sted for dig og dine børn at slå katten af tønden blandt Københavns mange fastelavnsfester!

Foto: Frilandsmuseet
31. januar 2023
Af Caroline Gruth Hemmingsen

Tøndeslagning i København

Fastelavn hos Børn i byen. Foto: Katrine Hemmingsen

Børn i byen (kun for klubmedlemmer)

Find udklædningstøjet frem og tag dine børn eller børnebørn under armen, når vi hos Børn i byen fejrer fastelavn. Her vil være udendørs tøndeslagning, præmier, varm kakao og kaffe/te.

Hvornår? 19. februar kl. 13:00-14:30

Fastelavn i ZOO

Ifør jer jeres bedste udklædning til fastelavn på Verdenspladen i ZOO, hvor der vil være tøndeslagning. I kan også lave fastelavnsmasker i Cakes & Dreams - og husk at alle børn under 12 år får gratis entré, hvis de kommer udklædt!

Hvornår? 18. og 19. februar kl. 11:00-11:30 og 13:00-13:30

Fastelavn på Banegaarden

Kom til fastelavnsfejring på Banegaarden med katten af tønden og fastelavnsboller. Det  koster 60 kr. at deltage, og med i prisen inkluderer en valgfri fastelavnsbolle fra Perron, som børnene får, når tøndeslagning er slut. Tønderne er fyldt med økologiske rosiner, og det er delt op i aldersgrupper, så alle kan være med.

Hvornår? 19. februar kl. 11:30-16:00

Foto: Rasmus Cornelius

Fastelavn i Frederiksholms Kirke

Ta' familien med til børnevenlig fastelavnsgudstjeneste med efterfølgende fastelavnsfest i Frederiksholm Kirke. Der vil være tøndeslagning, bedste udklædning, maskekrea, pølsehorn og fastelavnsboller. Kom i jeres flotteste udklædning!

Hvornår? 19. februar kl. 11:00-13:00

Fastelavn på BLOX

Igen i år er der fastelavn på Bryghuspladsen ved BLOX. Glæd jer til aldersinddelt tøndeslagning og ansigtsmaling for børn i alderen 2-11 år. Kom meget gerne udklædt, du kan nemlig vinde en præmie! Børn får også godtepose, fastelavnsbolle og varm chokolade. Husk at købe billet - det koster 50 kr. for et barn.

Hvornår? 19. februar kl. 10:00-14:00

Fastelavn på Kirkeskibet

Kom til formidabel fastelavnsfest på Kirkeskibet! Her vil der være fastelavnsgudstjeneste, bedste udklædning, fastelavnsboller, maskekrea og ikke mindst tøndeslagning på dækket. Kom som frøer, ballerinaer, supermænd eller noget helt andet.

Hvornår? 19. februar kl. 14:00-16:00

Foto: Absalon

Fastelavn i Absalon

Kom til fastelavn i Absalon og slå katten af tønden med hele familien. Der vil være masser af sjove lege og konkurrencer, samt fastelavnsboller, rød sodavand og kaffe i baren. Mangler du en sej fastelavnsmaske til udklædningen, kan den også laves i Absalon mellem kl. 11:00-13:00, hvor der er maskeværksted.

Hvornår? 19. februar kl. 14:00-16:00

Fastelavn på Cirkusmuseet

Ta' familien med til festlig fastelavnsfest på Cirkusmuseet. Der vil bl.a. være fri entré, forestilling med Cirkus Arcus, sminkning, tøndeslagning og dejlig mad i Café Bataillionen.

Hvornår? 19. februar kl. 10:00-15:00

Fastelavn i Nørrebrohallen

Kom til fastelavn i hal 1 i Nørrebrohallen. Det er helt gratis at deltage, og kræver ikke tilmelding på forhånd. Kom gerne udklædt. For børn fra 4 år.

Hvornår? 19. februar kl. 14:00-16:00

Tøndeslagning udenfor byen

Foto: Frilandsmuseet

Fastelavn på Frilandsmuseet

Kom og oplev en uge med fokus på Fastelavn og de mange festlige historier og traditioner, der efterhånden er ved at gå i glemmebogen på Frilandsmuseet. Her kan I bl.a. være med til tøndeslagning, nyde lækre fastelavnsboller, se trylleshow med Klovnen Joey og lave jeres eget fastelavnsris. Kom gerne udklædt.

Hvornår? Tøndeslagning 11.-19. februar kl. 12:00 og 13:30

Fastelavnsfest på Frederiksborg

Kom med på familieomvisning, gå på fastelavnssporleg på slottet, lav jeres eget fastelavnsris i spisesalen og slå katten af tønden i Indre Slotsgård. Der er gratis adgang for udklædte børn i følge med en voksen.

Hvornår? 15. og 19. februar

Fastelavn på Garderhøjfortet

Fastelavn på Garderhøjfortet starter med et brag, når fortets store kanon skydes af. Kl. 12:15 slås katten af tønden udendørs, og årets kattedronninger og kattekonger kåres. Der vil være aldersinddelte tønder, lækre fastelavnsboller og lidt slik i tønderne.

Hvornår? 26. februar kl. 12:00-16:00

Fastelavn i City2

Sving forbi City2 og vær med til tøndeslagning på torvet. Der vil være fire aldersinddelte tønder, samt præmier til kattekonger, kattedronninger og bedste udklædte i alle aldersgrupper! 

Hvornår? 19. februar kl. 11:00

Bliv klar til fastelavn med Børn i byen Klubben

Foto: LirumLarumLeg

Spar penge på jeres fastelavn

Som medlem af Børn i byen Klubben (44 kr./md.) kan du få rabat på alt fra fastelavnskostumer til fastelavnsboller. Tjek f.eks.:

- LirumLarumLeg 10%
- Reinh. van Hauen 15%
- Legeakademiet 10%
- Lucky Lips 10%

Artiklen opdateres løbende...

Få 100-vis af rabatter i Børn i byen Klubben