Forår i Malmø: 10 oplevelser i børnehøjde

Kun 39 minutter fra København venter Malmø. Ta' på eventyr i den hyggelige by, der står klar med magiske legepladser, skønne parker og masser af familie-aktiviteter.

Foto: Werner Nystrand
29. marts 2023
Af Rikke Reffelt

Artiklen er bragt i samarbejde med Malmø stad

Foto: Malmö Stadt / Werner Nystrand

Folkets Park: Et perfekt familiespot

I må ikke gå glip af en tur i Folkets Park, når I er i Malmø. Her kan børnene smutte forbi kæphestebanen, cykle løs på trafiklegepladsen eller skate løs på skaterampen. Prøv minigolfbanen, der også serverer is, tank op på snacks i parkens cafeer og hold øje med "Barnens scen", som tit viser børneteater. 

Foto: Apelöga

Prøv byens magiske legepladser

Nyd foråret på Malmøs hele 20 gennemførte temalegepladser - hver legeplads er bygget op som fantasifulde legeuniverser. Legepladserne er et perfekt pitstop med ungerne, hvor I kan tage et lille hvil, imens I planlægger, hvor næste stop i den smukke by går hen. Find alle Malmøs legepladser her.

Foto: Funnys Äventyr 

Leg med Alfons, Mumi og Peddersen og Findus

Besøg den indendørs legeplads Funnys Äventyr, hvor figurerne fra børnelitteraturen står klar. Her kan I møde Peddersen og hans kat Findus, gå en tur i Mumidalen eller lege hjemme hos Alfons Åberg. Børnene kan lynhurtigt få flere timer til at gå - slut af i den magiske cafe og køb skatte med hjem fra deres butik. 

Foto: Romeika Cortez

Ta' på "glassbar"

Malmø rummer mange lækre isbarer, og i foråret åbner is-sæsonen heldigvis! Sæt jer for at finde den bedste is i byen - en disciplin ungerne med garanti vil elske. Glæd jer f.eks. til hjemmelavet is på Lilla Glassfabriken, uimodståelig is hos Favvo Glass i madhallen Saluhall eller find jeres yndlingssmag hos Skt. Jacobs Glass

Foto: Aline Lessner/imagebank.sweden.se

Oplev kæmpe skaterbane

Sæt kurs mod Stapelbäddsparken, hvor I finder en af Europas største skaterparker på 3500 m2. Lad børnene skate løs og beundre de dygtige skatere, som ruller rundt på banerne. Her er masser af liv og god stemning - banerne er bestemt et besøg værd og er en anderledes oplevelse.

Foto: Miriam Preis/imagebank.sweden.se

Fyld maverne

Trænger I til lidt at spise? Så gør holdt ved cafeen i Slottsrädgården. I parken finder I en skøn oase, hvor I kan sidde udendørs eller i det store orangeri og nyde frokost. I kan også smutte forbi madhallen Malmö Saluhall, hvor I ikke kan undgå at finde familievenlige snacks. Trænger i til "Fika" (kaffe og kage)? Så slå jer f.eks. ned på AB Småland eller tag på det klassiske konditori Hollandia.

Foto:  © Jenny Eliasson / Malmö Museer

Tid til akvarium og museum

Malmø er proppet med fine museer. Besøg Malmöhus Slott, som rummer flere museer - bl.a.  akvariet, hvor I kan gå på opdagelse blandt de i alt 60 terrarier og akvarier.  Tæt ved Malmöhus Slott finder I også Teknikens og sjöfartens hus, hvor børnene kan lege lokoførere, klatre i gamle traktorer og blive klogere på  biler, sporvogne, dampmaskiner og meget mere gennem tiden. 

Foto: Jenny Leyman

Smut på sejltur

Snup en hyggelig kanalrundfart, og oplev Malmø fra vandsiden. Her vil guiden fortælle om Malmøs historie, imens I tager et lille hvil og nyder udsigten. Det er også muligt at leje jeres egen lille el-båd gennem GoBoat - nu kan I være jeres egen kaptajn og sejle gennem smukke Malmø på jeres helt egne præmisser. 

Foto: Werner Nystrand

Byens grønne oaser

Tag et hvil i Malmøs mange dejlige naturområder. Prøv Slottsparken med de idylliske spisesteder, tag et hvil i Malmøs største park Piledamsparken, her venter temalegepladser og blomsterhave, eller gå gennem Kungsparken, Malmøs ældste park, som flyder over af smukke planter. Trænger I til havudsigt? Så prøv den 3 km lange Ribersborgsstranden, hvorfra I også kan spotte det 45 m høje Turning Torso -  slut af ved det smukke Kallbadhuset. 

Foto: Southern Sweden Design Days:Sneak peek Lokstallarna _ Daniel Engvall 

Ta' på Design Festival

Den 25. - 28. maj fyldes Malmø af Southern Sweden Design Days 2023, der stiller skarpt på design og kunst. Her kan I rundt omkring i byen nyde udstillinger, oplæg, workshops, hygge og aktiviteter for hele familien. Inden festivalen afholdes der gratis sneak peak fra festivalen gennem udstillinger i Folkets Park fra d. 27. marts -27. april 2023.

Foto: Tina Axelsson/imagebank.sweden.se

Besøg byens butikker

Shop minder med hjem fra byens charmerende butikker til den lave svenske kurs. I påskedagene har mange af Sveriges butikker modsat i Danmark åbent. Prøv f.eks. Kiddo Möllan som sælger lækkert, brugt børnetøj eller oplev butikscentret EntreMalmö, hvor I også finder et stort børne-aktivitetsområde. Butikken i det imponerende Moderna Museum lokker med legesager, kunstplakater m.m., og i Lagerhaus venter fine ting til hjemmet til små priser. 

Besøg Malmø
  • Kun 39 minutter med tog fra København H venter Malmø.
  • Bliv guidet til Malmø på malmo.se/naringsliv

Læs mere her

Få 100-vis af rabatter i Børn i byen Klubben