Byens bedste fastelavnsboller 2023

Med fastelavn lige om hjørnet, bugner byens bagerier snart med de første cremefyldte, sprøde, glasurpyntede fastelavnsboller, som både børn og voksne kan køre ned i spandevis. Følg med i nedtællingen til byens bedste fastelavnsboller!

Foto: Meyers
24. januar 2023
Af Stephanie Mielnicki

Vi giver jer overblikket her.

Foto: Andersen Bakery 

Andersen Bakery

Hvor? Thorshavnsgade 26, 2300 København S

Bageriet på Islands Brygge, som er kendt for sine smukke kager, håndværksbrød og økologiske råvarer, har kastet fastelavnsbollen, som vi kender den, op i luften, og kreeret en moderne og farverig udgave! De sirlige "boller" består af en croissantbund, creme, marmelade, skum og et sirligt låg, der er drysset med pulver. Fastelavnsbollen fås i år i 5 forskellige smagsvarianter - wauw!

Foto: BaneGaarden

PERRON

Hvor? Otto Busses Vej 45, 2450 København V

Bageriet og caféen PERRON, der ligger på BaneGaarden, er også klar med lækre og 100% økologiske fastelavnsboller i år! Vælg mellem fire forskellige varianter: en gammeldags med remonce, vaniljecreme og chokolade, en med bergamotte og saltkaramel, samt nyhederne med kaffe og mascarpone samt blåbær og hvid chokolade - mums!

Foto: Format

Format

Hvor? Designmuseum Danmark, Bredgade 68, København

I år har café Format hos Designmuseum Danmark skabt en fastelavnsbolle i samarbejde med konditor Mateusz Ullman. Bollen består af æblekompot og flødeskum, og ser ret så lækker ud, hvis du spørger os!

Foto: Reinh van Hauen 

Reinh. van Hauen

Hvor? Gammel Kongevej 177, 1850 Frederiksberg C, Falkoner Allé 19, 2000 Frederiksberg, Store Kongensgade 45, 1264 København K og Nordre Frihavnsgade 5, 2100 København Ø

Hos Reinh. van Hauen går de all in på fastelavnsboller og sælger flere forskellige varianter - den ene smukkere og lækrere end den anden.

✔︎ Med Børn i byen Klubben får du 15% hos Reinh van Hauen

Foto: Hart Bageri 

Hart Bageri

Hvor? Gammel Kongevej 109, 1850 Frederiksberg C

Hos Hart Bageri kan I igen i år nyde den åbne fastelavnsbolle bestående af croissant, vaniljecreme og solbærmarmelade, toppet med skum og solbærpulver, mums!

Foto: Juno the Bakery 

Juno the Bakery

Hvor? Århusgade 48, 2100 København Ø

De seneste par år er fastelavnsbolle-trenden herhjemme gået så meget amok, at der også er blevet hentet inspiration hos vores svenske naboer! Og hos det populære Juno the Bakery på Østerbro kan man igen i år sætte tænderne i de lækre semlas, hvor bollen fyldes med marcipan og flødeskum.

Foto: Meyers

Meyers

Hvor? Jægersborggade 9, 2200 København N, Classensgade 33, 2100 København Ø, Amagerbrogade 48, 2300 København S og Store Kongensgade 46, 1264 København K

Hos Meyers kan I i år sætte tænderne i en klassisk wienerbolle fyldt med vaniljecreme og sveskekompot med syrlig citronglasur og blå konblomst på toppen eller en wienerbolle med solbærcreme og chokolademousse pyntet med solbærcreme og chokoladefirkant med rosenblade. Kigger I forbi et af bagerierne om fredagen, kan I også få fingrene i en fredags-fastelavnsbolle bestående af wienerbrødsdej fyldt med hasselnøddemousse og kaffecreme lavet på amber-karamel-chokolade fra Summerbird toppet med et let drys guld-kakao og halve hasselnødder, mums!

Foto: Lagkagehuset

Lagkagehuset

Hvor? Over hele byen

Når vi taler fastelavnsboller er der ingen vej udenom Lagkagehuset! De har et hav af forskellige smagsvarianter, og både åbne skum-bomber, lukkede gammeldags og de åbne med creme eller marmeladefyld. Sæt f.eks. tænderne i en fastelavnsbolle med mokka og saltkaramel, blåbær og nougat eller årets nyhed: en vegansk fastelavnsbolle med hindbær og rabarber - mums!

Foto: Debbielicious 

Debbielicious

Hvor? Godthåbsvej 12B, 2000 Frederiksberg

Skal du have fingrene i Debbielicious' lækre fastelavnsboller, skal du være hurtig ved tasterne og forudbestille dem via shoppen. Der kan forudbestilles fra starten af januar,  hvor I også kan  se hvilke varianter, der udbydes hver uge. Afhentning hver torsdag mellem 13 og 17.

Foto: Cakes & Dreams 

Cakes and Dreams

Hvor? ZOO (Roskildevej 38) og Kay Fiskers Plads 18

Sidste år tryllede de kreative konditorer hos Cakes and Dreams to spændende fortolkninger af fastelavnsbollen frem. Den ene med sveskekompot og solbær, den anden med abrikos, havtorn og lakridskaramel. Mon vi kan sætte tænderne i de to lækkerbiskner igen i år, eller er der nyheder på tapetet? Vi venter i spænding!

Foto: La Glace 

La Glace

Hvor? Skoubogade 3, 1158 København K

Sidste år diskede La Glace op med fastelavnsboller a la H. C. Andersen med hindbærcreme, stjerneanis og citronskum samt fastelavnsboller a la Lise Nørgaard med jordbærgele og vaniljeskum. Årets smagsvarianter er endnu ikke offentliggjort, men vi deler dem, så snart vi ved mere!

Foto: Emmerys

Emmerys

Hvor? Over hele byen

Hop forbi en af byens Emmerys-butikker, og sæt tænderne i en klassisk fastelavnsbolle, hvor den bløde creme er indhyllet i vaskeægte mormordej. Den gammeldags fastelavnsbolle fås i 3 smagsvarianter med henholdsvis vaniljecreme med chokoladestykker, æblecreme og hindbærcreme. Mums! Fra midten af januar er de i butikkerne.

Foto: Bodenhoff

Bodenhoff

Hvor? Finsensvej 54, 2000 Frederiksberg, Borups Allé 126-130, 2000 Frederiksberg, Nordens Plads 7, 2000 Frederiksberg, Bellahøjvej 106, 2720 Vanløse, Matthæusgade 50, 1666 København V og Tårnbyvej 51, 2770 Kastrup

I år kan I vælge imellem hele seks forskellige fastelavnsboller hos Bodenhoff! I kan både få klassiske smage såsom flødecreme og hindbær, men også mere specielle såsom kinder bueno, flødebolle eller skildpadde, som ungerne helt sikkert vil elske!

Foto: H.U.G Bageri 

H.U.G Bageri

Hvor? Øster Farimagsgade 20, 2100 København Ø

Allerede fra 3. januar starter H.U.G Bageri stille og roligt ud med en enkelt fastelavnsbollevariant på menuen - og fra midten af januar udvider de sortimentet med flødefylde fastelavnsboller. Prøv dem - de er både glutenfri og økologiske!

Foto: Bageriet BRØD

Bageriet BRØD

Hvor? Enghave Plads 7, 1670 København V

Sidste år kunne man både sætte tænderne i gammeldags fastelavnsboller med med creme og chokolade, klassiske Semlor og semlorcroissanter med madelmasse og flødeskum hos Bageriet BRØD. Hvad mon de finder på i år?

Foto: Dessertdragens kageværksted

Dessertdragens kageværksted

Hvor? Sankt Peders Stræde 26, 1453 København K

Der er liv og glade dage i det lille bageri på Sankt Peder Stræde. Et besøg er en oplevelse i sig selv, og fastelavnsbollerne er himmelske. Sidste år kunne man nyde smørbagte fastelavnsboller på wienerbrød, flødeskum, vaniljecreme og valgfri kompot: sveske, abrikos, hindbær eller solbær. Hvad mon man kan få i år?

Få 100-vis af rabatter i Børn i byen Klubben