Troldejagt, tour de legeplads og vagtskifte på Amalienborg. København byder på masser af aktiviteter for hele familien, og rigtig mange oplevelser er helt gratis! Vi har samlet lidt sjov til jer, som gerne vil opleve en masse uden at det skal koste det store.

Artiklen indeholder annonce


Børneteater festival

Hvor? Amager Centret
Hvornår? 15. oktober

Kom til Amager Børneteaterfestival i Amager Centret lørdag d. 15. oktober i efterårsferien. Tag børnene med, og få en på opleveren, når vi viser en skæg teaterforestilling med dukker og sang. Forestillingen er gratis og vises kl. 10, 11 og 12.30 på 1. salen, ved Name it.

Få tegnet et gratis portræt

Hvor? Den Hirschsprungske Samling
Hvornår? 20. oktober kl. 12-15

Besøg museet Den Hirschsprungske Samling den 20. oktober, og få tegnet et gratis portræt af kunstneren Sune Watts, som I kan få med hjem! Der er gratis entré for børn og unge under 18 år - voksne koster 95 kr. pr. person.

Lær at reparere din cykel

Hvor? Enghave Nærgenbrugsstation
Hvornår? 13. oktober kl. 14-17

Er du også træt af at lege cykelsmed, hver gang ungernes cykler punkterer? Så er der godt nyt. Nu kan du nemlig sende dine børn på cykelworkshop, hvor de lærer at stramme kæde, fixe bremser og punktering samt generelt tjek og vejledning. Læs mere lige her. 


Gratis tur i BonBon-Land

Meld dig ind i Børn i byen Klubben (44 kr./md), og få 2 gratis billetter til BonBon-Land til en værdi af 458 kr.

Skydesportens Dag 2022

Hvor? Skydebaner i hele Danmark, se her
Hvornår? 15. oktober kl. 10-15

Tag dine store børn i hånden og deltag gratis i Skydesportens Dag den 15. oktober. Her står instruktører klar til at hjælpe dig, dine venner og familie, og din lokale skytteforening stiller alt udstyr til rådighed. Det eneste, du skal gøre, er at møde op mellem kl. 10 og 15 samt medbringe billed-id eller dit sygesikrings/sundhedskort sammen med et andet id-kort.

UngdomsøenOvernat på Ungdomsøen

Hvor? Ungdomsøen
Hvornår? Hver lørdag fra maj-oktober

Er du eller dit store teenagebarn mellem 15 og 30 år, og bor i Københavns Kommune? Så kan I få en gratis overnatning på Ungdomsøen hver lørdag fra maj til oktober! Ungdomsøen er virkelig et fantastisk sted at gå på opdagelse - her kan I fare vild i gangene på det tidligere militærfort, hoppe i havnen og blive varmet igennem i saunaen, spille brætspil, mødes om poolbordet mm.

Vær brandmand for en dag

Hvor? Brandmuseet på Vesterbro Brandstation
Hvornår? Tirsdage og lørdage kl. 10-14


Besøg Brandmuseet på Vesterbro Brandstation, og gå på opdagelse i udstillingen, hvor det er tilladt at pille og røre ved tingene. Der er endda også indrettet et særligt børneområde, ”Børnenes Brandstation”, hvor ungerne kan klæde sig ud og lege brandmænd og ambulancereddere, der slukker ildebrande, redder bamser ud af det brændende hus og giver behandling på ambulancens båre.

Kulbaneparken: Legeplads, dyr og skatepark 

Hvor? Kulbanevej 12, 2500 Valby 

Sæt kurs mod Valbys nye Kulbaneparken, som lokker med 44.000 kvadratmeter areal, hvor ungerne kan lege løs. Her er alt fra bemandet legeplads og kunstgræsbane til amfi-scene, skatepark, svævebane, dyr, et stort grønt område med 735 træer, et engareal med blomster og meget mere.

Grennessminde

Hvor? Snubbekorsvej 16-18, 2630 Taastrup

Grennessminde kan hele familien – store og små – komme helt tæt på deres dyr, klappe en ged eller kæle en minigris. Det er gratis at besøge deres smukke område og dyrehold, og de håber derfor også, at I vil støtte dem ved at købe brød og kaffe i caféen eller ved at købe en plante med hjem. Til hverdag er det Grennessmindes dyrehold, der passer alle dyrene. På dyreholdet går elever med særlige behov og folk i forskellige beskæftigelsesforløb. Vis gerne hensyn til både dyr, elever og medarbejdere, når I færdes på området.
  

Rikke Hollegaard
Ta' på troldejagt

Hvor? Hele Danmark

Har I mødt Runde Rie, Hans Hulehånd og Stærke Storm? Thomas Dambos imponerende kæmper og trolde gemmer sig på smukke spots i Danmark, og hvis I endnu ikke har fundet dem, så tag familien under armen, nyd den friske luft og start den eventyrlige jagt. Troldene, der er lavet af genrbugsmaterialer er så store, at I kan kravle på dem - en kæmpe oplevelse for børnene. Se mere her.

Besøg byens parker

Få røde kinder, lad ungerne løbe eller tril barnevognen igennem byens smukke parker. Prøv: 

★ Botanisk Have 

★ Haveselskabets Have

★ Landbohøjskolens Have

★ Kongens Have

★ Valbyparken 

★ Østre anlæg 

Vagtskifte på Amalienborg

Hvor? Amalienborg

Hver dag kl. 12 kan man opleve Den Kongelige Livgardes vagtskifte på Amalienborg. De rød-blå tinsoldater, der marcherer i takt med store pelshuer og geværer, er et andægtigt syn, der gør børn mundlamme, når man møder dem på tæt hold for første gang.

Tour de legeplads

Hvor? Byens legepladser

Prøv en anden legeplads, end dem I allerede kender - København har over 125 af slagsen, så det er bare at tage dem fra en ende af! Det er sjovt og gratis, bare pak snackposen og kom afsted, så junior kan gynge, rutsje og løbe derudaf, mens mor og far måske snupper en latte og et lille hvil på en bænk.

Her kan I starte: 

De 5 must-legepladser i København ★ De 5 legepladser på byens skoler ★ De 5 legepladser, der er værd at køre efter ★ De 10 gode legepladser  ★ De 7 hemmelige legepladser ★ De 5 svævebaner ★ De 5 naturlegepladser ★ De 5 trampoliner ★ De 7 seje temalegepladser


Ud og se på dyr

Hvor? Bondegårdslegepladsen

På Bondegårdslegepladsen på Amager finder I en masse søde dyr som koen Maren, grisen Bertha, heste og masser af geder, der gerne vil klappes. Bemærk at legepladsen har ændrede åbningstider på grund af Corona. Læs mere her

LÆS OGSÅ: De 5 med dyr

Børneuniverset på Hovedbiblioteket 

Hvor? Københavns Hovedbibliotek, Krystalgade 15, 1172 København K 

Sæt kurs mod Krystalgade i Indre By, hvor det fine Hovedbibliotek byder velkommen til byens guldklumper på børneetagen LÆS. Her kan de 0-12-årige udforske hele 10 aktivitetszoner, der hver især styrker barnets sprog og læselyst. Tag forbi og oplev zonerne: Lydengen, Bogstavkilden, Op&Nedskoven, Ordbjerget, Historievulkanen, Verdenssprog, Bogborgen, Litteraturstrædet, Tegnstationen og Ordfrådseriet.

Rasmus HjortshøjPuzzle House hos Dansk Arkitektur Center

Hvor? DAC Passage

Tag ungerne med forbi Dansk Arkitektur Centers Puzzle House, hvor I med de store røde klodser kan bygge alt fra et hus til en stol, hule eller et stort puslespil - det kan blive præcis som I vil have det! Byg det op, pil det fra hinanden eller slå jer ned. Puzzle House ligger på bagsiden af BLOX nede ved kanalen, og det er gratis at lege med klodserne. 

Tip! Med Børn i byen Klubben får du 10% i caféen

Besøg et vandtårn

Hvem? Fra 10 år
Hvor? Brønshøj Vandtårn 

Det er en anderledes og spændende oplevelse at besøge et vaskeægte vandtårn og se det indefra. Brønshøj Vandtårn præsenterer koncerter, kulturbegivenheder og kunstudstillinger. 

På bolchebesøg 

Hvor? Nørregade 361165 Kbh K, Bolcheproduktion: Hverdage kl. ca. 10.15, 12, 13.30 og 15. OBS! Tjek deres FB-side for aktuelle besøgstider.

Hos Sømods Bolcher producerer de bolcher for åbne døre, og alle er velkomne til at overvære produktionen af bolcherne ganske gratis. Der er også plads til, at I kan stille spørgsmål, imens den varme bolchemasse på magisk vis bliver tryllet om til lækre bolcher. Måske bliver besøget ikke helt gratis, hvis I ender med at købe en pose lækre sager med hjem? 

Gratis film online

Hvor? bornebiffen.dk

Mød Vitello, Orla Frøsnapper og Hunden Ib. Gå på opdagelse blandt de 400 søde, sjove og finurlige film for de yngste, som Børnebiffen.dk tilbyder. Her kan alle bibliotekets brugere helt gratis få adgang til en enestående filmskat, som er skræddersyet til de 3-7-årige.

Hemmelighedsjagt i Det Kgl. Biblioteks have

Hvor? Det Kgl. Biblioteks Have

Tag familien med på gratis hemmelighedsjagt i Det Kgl. Biblioteks have. Udforsk sjove fortællinger, find fugle og statuer og mærk historiens vingesus. Aktiviteten henvender sig til børn i alderen 5-11 år.

 

Oplevelser med gratis entré for børn

Pssst! Husk at mange museer tilbyder gratis entré til børn under 18 år. I kan se nogle af stederne her:


Idyl og gamle dage

Hvor? Frilandsmuseet / Tjek åbningstider her / Fri entre for børn

På Frilandsmuseet er der masser af idyl og oplevelser for hele familien. Det ligger nord for København og er et af de største og ældste åbne museer i verden. Frilandsmuseet huser mere end 50 gamle gårde, som er blevet genopbygget, og i ferierne er der masser af aktiviter for børnene. 


Oplev livet i gamle dage

Hvor? Arbejdermuseet / Fri entre for børn

På Børnenes Arbejdermuseum kan de yngste museumsgæster opleve og lege sig ind i arbejderbørnenes liv fra slutningen af 1800-tallet til 1980, med særligt fokus på 1930’erne. Børnene kan prøve at arbejde som bybud i købmandsbutikken, sortere flasker på bryggeriet eller lege i en lejlighed fra 1930’erne. OBS: Husk at booke billlet, så du ved, der er god plads til at udforske.


Mumier og marmorstatuer

Hvor? Glyptoteket

Børn kan altid helt gratis besøge Glyptoteket og se mumier, gamle statuer fra Romeriget og meget mere. Samlingen består bl.a. af kunstværker og kulturhistoriske genstande fra historiens begyndelse i Mesopotamien, faraonernes Egypten, det antikke Grækenland, Etrurien og Romerriget. Deres tagterasse er bestemt et besøg værd - og ikke mindst deres lækre cafe.

Museet for søfartBørnesjov på Museet for Søfart

Hvor? Museet for Søfart / Helsingør / Fri entré for børn under 18 år
 
Museet for Søfart i Helsingør har masser af fede aktiviteter til børnene. I det store legemotorskib DRØMMESKIBET kan hele familien være med. Kravl ind i motorrummet og tjek at alt virker eller hjælp kaptajnen med at laste skibet og holde kursen. Helt små børn er også meget velkomne på museet. Der er puslefaciliteter på toiletterne i M/S Café og i foyeren, og det er tilladt at amme overalt på museet. Der er gratis adgang for børn under 18 år. 


Sjov på Nationalmuseet

Hvor? Ny Vestergade 10, 1471 København K / Fri entré for børn under 18 år

Besøg Nationalmuseet og få styr på Danmarkshistoriens højdepunkter. På Børnenes Museum kan I lege og røre ved alt! Tag på togt i vikingeskibet, leg som børnene i baggården i 1930’erne, eller sæt jer i skolestuen og bliv klogere på jeres oldeforældres timer på skolebænken.

Arken - David Stjernholm En tur på Arken

Hvor? Skovvej 100, 2636 Ishøj / Fri entré for børn under 18 år

I Ishøj finder I det store museum Arken, der er placeret mellem klitter og sandstrand. Museeet arrangerer en masse aktiviteter for børn og deres familier - I kan bl.a. besøge deres værksted KREATIV, hvor børnene både kan tegne, male og lære om materialer, og bagefter kan I hænge de fine tegninger op på deres store magnetvægge. I kan se de aktuelle udstillinger lige her.

Elise HLouisiana

Hvor? Gl. Strandvej 13, 3050 Humlebæk / Fri entré for børn under 18 år

Louisiana er om nogen kendt for at have æstetiske udstillinger, der er lige dele børne- og instavenlige i deres farverige udtryk. Derfor er det også helt på sin plads, at Yayoi Kusamas udstilling "Gleaming Lights of the Souls" har fået en permanent plads på museet. Installationen er tilbage fra år 2008, men er stadig meget populær blandt museumsgæster i alle aldre. Udstillingen har indtil videre ingen udløbsdato. 

SMKBørnenes Værksted på SMK

Hvor? Sølvgade 48-50, 1307 København K / Fri entré for børn under 18 år

Besøg Statens Museum for Kunst med familien, og slip fantasien og kreativiteten løs i Børnenes Værksted. Her kan I male, tegne og lave skulpturer af lige præcis det, I har lyst til - det er kun jeres fantasi, der sætter grænser. 

Tjek også: De 10 børnevenlige museer

Gratis events for Børn i byen Klubben

Børn i byen inviterer hver måned klubmedlemmer til masser af gratis oplevelser! Glæd jer til alt fra forpremierer til aktive events ude i byen. I kan se alle de kommende events her.

 

Fotos:
Amager Børneteaterfestival i Amager Centret
Den Hirschsprungske Samling
Pexels
BonBon-Land
Istock
Jens Panduro
Grennesminde
Thomas Damsbo
Kongens Have. Romeika Cortez
Vagtskifte på Amalienborg - Børn i byen
Monstrum
Klappe Ged - Børn i byen
Hovedbiblioteket
Rasmus Hjortshøj - Dansk Arkitektur Center
Vandtårn: Kim Høltermand
Sømod Bolcher 
Cinemateket
Det Kgl. Bibliotek
Frilandsmuseet - Brittany Overgaard
Arbejdermuseet
Glyptoteket, Ana Cecilie Gonzale
Museet for Søfart
Nationalmuseet - Büro Jantzen
Arken - David Stjernholm
Yayoi Kusama, Gleaming Lights of the Souls, Louisiana, Foto: Elise Hoang
Statens Museum for Kunst, Børnenes Værksted
GoMonkey