Troldejagt, tour de legeplads og vagtskifte på Amalienborg. København byder på masser af aktiviteter for hele familien, og rigtig mange oplevelser er helt gratis!

Artiklen indeholder annonce

Foto: Jacob Schmidt

Opera på legepladsen

På lørdag kan I opleve gratis opera under åben himmel - på både Aktivitetstaget Bella i Ørestad kl. 12.30 og i Byparken i Ørestad kl. 14. Tag ungerne med og få en overraskende og gratis wow-oplevelse! Der opføres kendte operahits i børnehøjde i et dejligt trygt miljø, hvor der er plads til alle, store og små. Oplevelsen varer 15 min.

Den lille Engel med Teater AstaBasta

Kvarterhusets årlige Juledag for familier kickstartes med Teater AstaBastas poetiske juleeventyr om den lille engel for børn fra 3 år. En fortælling om engle, nisser, julepynt, dukker, kagedej og musik. Forestillingen er gratis, men kræver billet. Læs mere her. 

Hvor? Kvarterhuset på Jemtelandsgade 3
Hvornår? 26. november kl. 9.30-10.15

Foto: Den Sorte Diamant

Nissepost og juleønsker på Den Sorte Diamant

Tag hele familien med til juleværksted, og kom i julestemning i Det Kgl. Bibliotek. Skriv eller tegn de flotteste julebreve med fjerpen, blæk og laksegl – præcis som i gamle dage. Læs mere her.

Hvornår?  3. december kl. 10-16

Foto: Lyngby Storcenter

Hils på julemanden

Ho-ho-ho! Tror dit barn på julemanden? Så smut f.eks. forbi Lyngby Storcenter eller et af byens julemarkeder, hvor der er chance for at møde ham! Fortæl ham jeres ønsker, få taget et billede og kom i rigtig julestemning.

Læs vores guide Her kan I møde julemanden

Foto: Romeika Cortez

Danmarks længste juleoptog på Amager

Gå ikke glip af årets juleoptog på Amager, der starter ved hjørnet af Amagerbrogade og Gyldenrisvej. Her kan I vinke til julemænd, kaner, brandbiler og Disney-figurer samt opleve de nye guirlander, som vil være en del af julebelysningen på Amager i år. Læs mere her.

Hvornår? den 26. november kl. 16.03

Foto: HuskMitNavn

The Missing Pieces

Glæd jer! Den 4. november slår Eighteen Gallery dørene op til en soloudstilling med den markante, danske kunstner HuskMitNavn. HuskMitNavn har en genkendelig og ikonisk visuel stil, der med dens humor tiltaler både børn og barnlige sjæle. Udstillingen i Kødbyen rummer en ny serie af værker på papir, som med garanti vi begejstre både børn og voksne. Læs mere om udstillingen her.

Hvor? Eighteen Gallery i Kødbyen
Hvornår? 4. november - 14. januar

Foto: Byg og bo med nissen

Byg og bo med nissen i Skydebanehaven

Medbring en lille nissefigur og byg jeres egen nissebolig i juleværkstedet på legepladsen! Arkitekterne Charlotte og Julie fra All About A står klar med spændende genbrugsmaterialer og hjælper med modelbyggeriet. Legepladsen sørger for kaffe, saft og lidt sødt. Arrangementer er helt gratis, og kræver ikke tilmelding. Læs mere her.

Hvor? Den bemandende legeplads i Skydebanehaven
Hvornår? 8. december kl. 14.30-17.30

Kom tæt på Havets dræbere

Kom helt tæt på de allerfarligste havdyr til arrangementet "Forunderlige fakta: Havets dræbere", hvor biolog Anders Kofoed fortæller, hvordan havets dræbere jager og lever. Hvem de spiser, hvordan de tænker – og hvilken rolle mennesket spiller i forhold havets rovdyr. Husk at arrangementet er gratis, men kræver billet.

Hvor? Ørestad Bibliotek
Hvornår? 19. november kl. 10-11

Foto: Brandmuseet

Vær brandmand for en dag

Besøg Brandmuseet på Vesterbro Brandstation, og gå på opdagelse i udstillingen, hvor det er tilladt at pille og røre ved tingene. Der er endda også indrettet et særligt børneområde, ”Børnenes Brandstation”, hvor ungerne kan klæde sig ud og lege brandmænd og ambulancereddere, der slukker ildebrande, redder bamser ud af det brændende hus og giver behandling på ambulancens båre.

Hvor? Brandmuseet på Vesterbro Brandstation
Hvornår? Tirsdage og lørdage kl. 10-14  

Foto: Naturcenter Amager Strand

Nytårsmasker og luftraketter

Alle dage mellem jul og nytår kan familier besøge Naturcenter Amager Strands værksted og lave fuglemasker og luftraketter. Fuglemaskerne og hattene skal dekoreres med fjer og muslingeskaller fra stranden, og nytårsraketterne kan affyrres på raketrampen eller bruges  som pynt til nytårsbordet. Læs mere her.

Hvor? Naturcenter Amager Strand
Hvornår? 26.-31. december

Foto: Grennessminde

Grennessminde

Grennessminde kan hele familien – store og små – komme helt tæt på deres dyr, klappe en ged eller kæle en minigris. Det er gratis at besøge deres smukke område og dyrehold, og de håber derfor også, at I vil støtte dem ved at købe brød og kaffe i caféen eller ved at købe en plante med hjem. Til hverdag er det Grennessmindes dyrehold, der passer alle dyrene. På dyreholdet går elever med særlige behov og folk i forskellige beskæftigelsesforløb. Vis gerne hensyn til både dyr, elever og medarbejdere, når I færdes på området.

Hvor? Snubbekorsvej 16-18, 2630 Taastrup

Foto: Thomas Dambo

Ta' på troldejagt

Har I mødt Runde Rie, Hans Hulehånd og Stærke Storm? Thomas Dambos imponerende kæmper og trolde gemmer sig på smukke spots i Danmark, og hvis I endnu ikke har fundet dem, så tag familien under armen, nyd den friske luft og start den eventyrlige jagt. Troldene, der er lavet af genrbugsmaterialer er så store, at I kan kravle på dem - en kæmpe oplevelse for børnene. Se mere her.  

Hvor? Hele Danmark

Foto: Romeika Cortez

Besøg byens parker

Få røde kinder, lad ungerne løbe eller tril barnevognen igennem byens smukke parker. Prøv:

  • Botanisk Have
  • Haveselskabets Have
  • Landbohøjskolens Have
  • Kongens Have
  • Valbyparken
  • Østre anlæg
Vagtskifte på Amalienborg, Foto: Børn i byen

Vagtskifte på Amalienborg

Hver dag kl. 12 kan man opleve . De rød-blå tinsoldater, der marcherer i takt med store pelshuer og geværer, er et andægtigt syn, der gør børn mundlamme, når man møder dem på tæt hold for første gang.

Hvor? Amalienborg

Tour de legeplads

Tårnlegepladsen i Fælledparken. Foto: Caroline Hemmingsen

Prøv en anden legeplads, end dem I allerede kender - København har over 125 af slagsen, så det er bare at tage dem fra en ende af! Det er sjovt og gratis, bare pak snackposen og kom afsted, så junior kan gynge, rutsje og løbe derudaf, mens mor og far måske snupper en latte og et lille hvil på en bænk.

Her kan I starte:

Klappe ged, Foto: Børn i byen

Ud og se på dyr

På Bondegårdslegepladsen på Amager finder I en masse søde dyr som koen Maren, grisen Bertha, heste og masser af geder, der gerne vil klappes. Læs mere her.  

Hvor? Bondegårdslegepladsen

Foto: Hovedbiblioteket

Børneuniverset på Hovedbiblioteket

Sæt kurs mod Krystalgade i Indre By, hvor det fine Hovedbibliotek byder velkommen til byens guldklumper på børneetagen LÆS. Her kan de 0-12-årige udforske hele 10 aktivitetszoner, der hver især styrker barnets sprog og læselyst. Tag forbi og oplev zonerne: Lydengen, Bogstavkilden, Op&Nedskoven, Ordbjerget, Historievulkanen, Verdenssprog, Bogborgen, Litteraturstrædet, Tegnstationen og Ordfrådseriet.

Hvor? Københavns Hovedbibliotek, Krystalgade 15, 1172 København K

Dansk Arkitektur Center, Foto: Rasmus Hjortshøj -

Puzzle House hos Dansk Arkitektur Center

Tag ungerne med forbi hvor I med de store røde klodser kan bygge alt fra et hus til en stol, hule eller et stort puslespil - det kan blive præcis som I vil have det! Byg det op, pil det fra hinanden eller slå jer ned. Puzzle House ligger på bagsiden af BLOX nede ved kanalen, og det er gratis at lege med klodserne.

Hvor? DAC Passage

✔︎ Med Børn i byen Klubben får du 10% i caféen

Vandtårn, Foto: Kim Høltermand

Besøg et vandtårn

Det er en anderledes og spændende oplevelse at besøge et vaskeægte vandtårn og se det indefra. præsenterer koncerter, kulturbegivenheder og kunstudstillinger.

Hvor? Brønshøj Vandtårn
Hvem? Fra 10 år

Foto: Sømod Bolcher

På bolchebesøg

Hos producerer de bolcher for åbne døre, og alle er velkomne til at overvære produktionen af bolcherne ganske gratis. Der er også plads til, at I kan stille spørgsmål, imens den varme bolchemasse på magisk vis bliver tryllet om til lækre bolcher. Måske bliver besøget ikke helt gratis, hvis I ender med at købe en pose lækre sager med hjem?

Hvor? Nørregade 361165 Kbh K
Hvornår? Der produceres bolcher på hverdage kl. 10:15, 12, 13:30 og 15.  

OBS! Tjek deres FB-side for aktuelle besøgstider.  

Foto: Cinemateket

Gratis film online

Mød Vitello, Orla Frøsnapper og Hunden Ib. Gå på opdagelse blandt de 400 søde, sjove og finurlige film for de yngste, som Børnebiffen.dk tilbyder. Her kan alle bibliotekets brugere helt gratis få adgang til en enestående filmskat, som er skræddersyet til de 3-7-årige.

Hvor? bornebiffen.dk

Hemmelighedsjagt i Det Kgl. Biblioteks have

Tag familien med på . Udforsk sjove fortællinger, find fugle og statuer og mærk historiens vingesus. Aktiviteten henvender sig til børn i alderen 5-11 år.

Hvor? Det Kgl. Biblioteks Have

Oplevelser med gratis entré for børn

Pssst! Husk at mange museer tilbyder gratis entré til børn under 18 år. I kan se nogle af stederne her:

Foto: Frilandsmuseet

Idyl og gamle dage

På Frilandsmuseet er der masser af idyl og oplevelser for hele familien - og børn kommer altid gratis ind. Det ligger nord for København og er et af de største og ældste åbne museer i verden. Frilandsmuseet huser mere end 50 gamle gårde, som er blevet genopbygget, og i ferierne er der masser af aktiviter for børnene.

Hvor? Frilandsmuseet
Hvornår? Tjek åbningstider her

Foto: Arbejdermuseet

Oplev livet i gamle dage

På Børnenes Arbejdermuseum kan de yngste museumsgæster opleve og lege sig ind i arbejderbørnenes liv fra slutningen af 1800-tallet til 1980, med særligt fokus på 1930’erne. Børnene kan prøve at arbejde som bybud i købmandsbutikken, sortere flasker på bryggeriet eller lege i en lejlighed fra 1930’erne. OBS: Husk at booke billlet, så du ved, der er god plads til at udforske - børn er gratis.

Hvor? Arbejdermuseet

Glyptoteket, Foto: Ana Cecilie Gonzale

Mumier og marmorstatuer

Børn kan altid helt gratis besøge Glyptoteket og se mumier, gamle statuer fra Romeriget og meget mere. Samlingen består bl.a. af kunstværker og kulturhistoriske genstande fra historiens begyndelse i Mesopotamien, faraonernes Egypten, det antikke Grækenland, Etrurien og Romerriget. Deres tagterasse er bestemt et besøg værd - og ikke mindst deres lækre cafe.

Hvor? Glyptoteket

Foto: Museet for Søfart

Børnesjov på Museet for Søfart

Museet, der er gratis for børn at besøge, har masser af fede aktiviteter til de små. I det store legemotorskib DRØMMESKIBET kan hele familien være med. Kravl ind i motorrummet og tjek at alt virker eller hjælp kaptajnen med at laste skibet og holde kursen. Helt små børn er også meget velkomne på museet. Der er puslefaciliteter på toiletterne i M/S Café og i foyeren, og det er tilladt at amme overalt på museet.

Hvor? Museet for Søfart, 3000 Helsingør

Nationalmuseet, Foto: Büro Jantzen

Sjov på Nationalmuseet

Besøg Nationalmuseet og få styr på Danmarkshistoriens højdepunkter. På kan I lege og røre ved alt! Tag på togt i vikingeskibet, leg som børnene i baggården i 1930’erne, eller sæt jer i skolestuen og bliv klogere på jeres oldeforældres timer på skolebænken. Der er gratis entré for børn.

Hvor? Ny Vestergade 10, 1471 København K

Arken, Foto: David Stjernholm

En tur på Arken

I Ishøj finder I det store museum Arken, der er placeret mellem klitter og sandstrand. Museeet arrangerer en masse aktiviteter for børn og deres familier - og børn kommer gratis ind. I kan bl.a. besøge deres værksted KREATIV, hvor børnene både kan tegne, male og lære om materialer, og bagefter kan I hænge de fine tegninger op på deres store magnetvægge. I kan se de aktuelle udstillinger lige her.

Hvor? Skovvej 100, 2636 Ishøj

Yayoi Kusama, Gleaming Lights of the Souls, Louisiana, Foto: Elise Hoang

Louisiana

Også på Louisiana er det gratis at tage børnene med. Så smut forbi museet, der om nogen kendt for at have æstetiske udstillinger, der er lige dele børne- og instavenlige i deres farverige udtryk. Derfor er det også helt på sin plads, at Yayoi Kusamas udstilling "Gleaming Lights of the Souls" har fået en permanent plads på museet. Installationen er tilbage fra år 2008, men er stadig meget populær blandt museumsgæster i alle aldre. Udstillingen har indtil videre ingen udløbsdato.

Hvor? Gl. Strandvej 13, 3050 Humlebæk

Foto: Statens Museum for Kunst, Børnenes Værksted

Børnenes Værksted på SMK

Besøg Statens Museum for Kunst med familien, og slip fantasien og kreativiteten løs i Børnenes Værksted. Her kan I male, tegne og lave skulpturer af lige præcis det, I har lyst til - det er kun jeres fantasi, der sætter grænser. Børn er gratis.

Hvor? Sølvgade 48-50, 1307 København K

Foto: GoMonkey

Gratis events for Børn i byen Klubben

Børn i byen inviterer hver måned klubmedlemmer til masser af gratis oplevelser! Glæd jer til alt fra forpremierer til aktive events ude i byen. I kan se alle de kommende events her.