Sommeren bugner af gratis oplevelser for hele familien. Vi guider jer til de allerbedste lige her!

Gratis udendørs børneteater

Smut til gratis Frederiksbergfortællinger for ungerne ved Kiosken i Lorrys Have for ungerne - her står to jordemødre klar, som tilsammen har en elefants hukommelse om, hvilke børn der blev født hvornår og hvordan det gik dem hver især. Stykket kører tirsdag-søndag frem til 1. september - fra 5 år.

Gratis børnebif

Her i efteråret vises hver den 1. lørdag i måneden en vaskeægte børneklassiker på det store lærred på Vesterbro Bibliotek. Det er selvfølgelig gratis og man kan få popcorn og saftevand også helt gratis. I skal ikke bestille billetter, men bare dukke op. I kan se børnebif den 1.september, 6. oktober,  3. november og 7. december kl 13. 

Udendørs udstilling på ARKEN

Oplev ARKENS smukke, eventyrlige udendørs udstililng KÆRE PLANET, som kører frem til den 26. august - børn har fri entre. Udstillingen sætter fokus på klima og eksistens. 

Fotælleskov på Frederiksberg bibliotek

Besøg Fortælleskovenå Biblioteket Frederiksberg - med helt nye ord og billeder af forfatter Kim Fupz Aakeson og tegner Jørn Villumsen. Her kan børn bevæge sig frit blandt findeord, farevildelser, fantastiske fortællinger og fanfarer inde i et overdimensioneret dukketeater. Undervejs bliver børnene inspireret til at lave deres egne historier, og Fortælleskoven vokser og vokser.

Cykellegestue på Trafiklegepladsen

Trafiklegepladsen tilbyder cykellegestue. Legestuen består af holdundervisning på løbecykler for de mindste børn sammen med en forælder, bedsteforælder eller en anden voksen, som de er trygge ved. Det er gratis at deltage, men tilmelding er nødvendig. Hold øje med legepladsens Facebookside for at tjekke, hvornår der er bemanding på legepladsen.

Cph Pride Week

13. - 19. august rammer Cph Pride Week byen og fylder den med fest og god stemning - husk at sætte kurs mod den imponerende parade lørdag, hvor der er masser af se på for ungerne.

 

Rejs tilbage i tiden

På Frilandsmuseet kan I rejse 200 år tilbage i tiden og opleve huse, som de var dengang, klappe de sødeste dyr og blive klogere på, hvordan man levede dengang, hvor der ikke var biler, iPads og supermarkeder. Der er gratis entre for børn (0-18 år). 

Gratis fællestræning i det fri

Fit Family For Free er for alle, der har lyst til at træne gratis med sit barn, familie, venner eller mødregruppe. Her mødes man hver torsdag og træner sammen - i alt slags vejr, så tjek vejrudsigten inden du smutter hjemmefra. Hold øje med info om tid og sted fra gang til gang på Fit Family For Frees Facebook-side.

LÆS OGSÅ: BYENS 10 BEDSTE ISBARER

Friday Night Skate

Friday Night Skate foregår i København hver anden fredag i løbet af perioden april til september måned. Alle kan deltage. Det er gratis og kræver ingen tilmelding.

Sop, bad og plask

Køl ned i de bemandede legepladsers soppebassiner - perfekt spot for de små at køle fusserne på - tjek De 3 hemmelige badesteder.

LÆS OGSÅ: DE 5 HEMMELIGE LEGEPLADSER

Gratis dukketeater i Kongens Have 

Prøv Marionetteatret i Kongens Have - gratis børneteater under åben himmel hele sommeren fra den 11. juli - 19. august spiller VENNER I EN NØDDESKAL. Det er oplagt at kombinere teateroplevelsen med en picnic i haven.

Gratis aktiviteter på Arbejdermuseet

På Børnenes Arbejdermuseum kan de yngste museumsgæster opleve og lege sig ind i arbejderbørnenes liv fra slutningen af 1800-tallet til 1980, med særligt fokus på 1930’erne. Børnene kan prøve at arbejde som bybud i købmandsbutikken, sortere flasker på bryggeriet eller lege i en lejlighed fra 1930’erne.

Gratis skattejagt på Amager

Smut til skattejagt i Urbanplanen på Amager. Det er en stedspecifik kulturoplevelse for børn fra ca. 8 år og op, som er skabt af børn, til børn, men med en meget høj kvalitet.  Skattejagten fortæller om Urbanplanens små skatte og hemmelige steder. Den kommer bl.a. omkring Urbanplanens helt egen bigård, en hemmelig bog og en gådelabyrint. I får udlveret en skattekuffert med iPad, skovl og meget mere på Solvang Bibliotek.

Smut gratis i biffen

Cinemateket viser onsdag-fredag søde, gratis børnefilm for de mindste (2-5 år og film for de 4-6 og 5-8-årige. Det er små kvalitetesfilm som Rita og Krokodille, Cirkeline og mange andre, I måske aldrig har set før. I weekenden koster billetten 30 kr. 

Ta' på bærjagt

At samle bær er en hyggelig måde at være sammen på, og det er sjovt at spise noget, man selv har været med til at finde. Ta' ungerne under armen og kom afsted efter jordbær, brombær, hindbær ... Mange steder vokser de vildt og er helt gratis  - og ved pluk-selv-stederne skal I betale et lille beløb. 

Læs & Leg

Smut på biblioteket og lån en stak lækre børnebøger og ta' dem med hjem i sofaen og fordyb jer med popcorn og oplæsning. Bibliotekerne har gode legefaciliteter for ungerne og bedst af alt er det helt gratis. 

Besøg Glyptoteket

Hver tirsdag kan I helt gratis besøge Glyptoteket og se mumier, gamle statuer fra Romeriget og meget mere. Samlingen består bl.a. af kunstværker og kulturhistoriske genstande fra historiens begyndelse i Mesopotamien, faraonernes Egypten, det antikke Grækenland, Etrurien og Romerriget. Her er også skattejagte og så er deres tagterasse bestemt et kig værd.

Fotos: Anders Hviid,  Caroline Meldgaard, Naturcenter Amager,  Alberte Cornelius, Shutterstock, Frederiksberg Bibliotek, Glyptoteket, Cph Pride

TIP: Tilmeld dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge. Følg også Børn i byen på Facebook og Instagram.