Efteråret bugner af gratis oplevelser for hele familien i Kbh. Vi guider jer til de allerbedste lige her!


Flyv med drager på stranden

Amager Strands åbne landskab er som skabt til at få en drage i luften – særligt i efterårets blæsevejr. På Naturcenter Amager Strand kan I derfor tage en drage med og sætte den i luften ud over sandet og bølgerne. Der er drageflyvning hver weekend i oktober kl. 10-14 og i hele efterårsferien. Hvilken drage flyver mon bedst, og hvem kan få sin allerhøjest op? Det er gratis at være med. I kan også bygge jeres egen drage - det koster dog 35 kroner i materialer.


Store-legedag med Playmobil

Kom til store legedag med PLAYMOBIL i Kulturhuset på Islandsbrygge 20. oktober  fra kl. 13.00-16.00.  Hele familien kan hygge og fordybe sig i fantasitig leg med PLAYMOBIL og oplevel en bunke forsekllige fantasifulde lege. Det er gratis at deltage, og de første 50 familier får en særlig goodie-bag. Der er fri entré. 


Ta' en pause i Botanisk Have

Trænger I til et lille hvil fra byens puls? Så gå gennem en af Københavns hyggeligste haver: Botanisk Have. Her kan tankerne løbe frit og I kan nyde et væld af små bakker, rislende vandfald, kringlede og overdækkede stier, smukke blomsterbede og alskens eksotiske træ- og plantearter. Et perfekt sted for ungerne at gå på eventyr. Find en bænk med god udsigt og sæt jer og nyd haven for en stund, inden turen igen går ud i det pulserende byliv. 


Onkel Reje på Bakken 

Hyggelige, runde Onkel Reje kan ikke li’ at gå i bad. Han lugter og er ligeglad. Onkel Reje er blevet børnefavorit på DR Ramasjang, og nu står han klar hver dag i efterårsferien (13.-21. oktober) på Bakken til at give de ferieglade unger en stor oplevelse. Kom afsted - det er gratis! 

LÆS OGSÅ - Guide: Det kan I lave i efterårsferien 


Gratis børnebif

Her i efteråret vises hver den 1. lørdag i måneden en vaskeægte børneklassiker på det store lærred på Vesterbro Bibliotek. Det er selvfølgelig gratis og man kan få popcorn og saftevand også helt gratis. I skal ikke bestille billetter, men bare dukke op. I kan se børnebif den 3. november og 8. december kl. 13. 


Klodshans som miniopera i børnehøjde 

Oplev Klods Hans som miniopera (fra 3 år) på Det Kongelige Teater 4. og 17. november kl. 11. Her får I en musikalsk nyfortolkning af H.C. Andersens klassiske eventyr af samme navn med kendte arier fra forskellige operaer. Alt er sunget på dansk. Der er gratis adgang efter først-til-mølle princippet, så kom i god tid, hvis du vil være sikker på en plads. Dørene åbner en time før forestillingsstart. Forventet varighed: 35 minutter uden pause.


Besøg Drømmeskibet - 400 m2 stort legeunivers

Smut til Helsingør på M/S Museet for Søfart - her venter Drømmeskibet og 400 m2 legeunivers. Kravl ind i motorrummet og tjek, at alt virker. Hjælp kaptajnen med at laste skibet og holde kursen. Sæt gang i maskintelegrafen, når skibet skal op i fart – og prøv at holde balancen i messen, når det hele gynger. Kravl helt op i stævnen og hold øje med hajer og søuhyrer – eller tag en slapper i sømandens hængekøje, mens I navigerer efter stjernerne. Børn har gratis adgang til Drømmeskibet og resten af museet.

 
Rejs tilbage i tiden

På Frilandsmuseet kan I rejse 200 år tilbage i tiden og opleve huse, som de var dengang, klappe de sødeste dyr og blive klogere på, hvordan man levede dengang, hvor der ikke var biler, iPads og supermarkeder. Der er gratis entre for børn (0-18 år). 


Gratis fællestræning i det fri

Fit Family For Free er for alle, der har lyst til at træne gratis med sit barn, familie, venner eller mødregruppe. Her mødes man hver torsdag og træner sammen - i alt slags vejr, så tjek vejrudsigten inden du smutter hjemmefra. Hold øje med info om tid og sted fra gang til gang på Fit Family For Frees Facebook-side.


Tour-de-legeplads

Prøv en anden legeplads, end I kender - Kbh har 123 af slagsen! Det er sjovt og gratis. Så pak snackposen og kom afsted og lad junior gynge, rutsje og løbe igennem, imens mor og far måske snupper en latte og et lille hvil.

Tjek: De 10 gode legepladser  ★ De 5 hemmelige legepladserDe 5 svævebaner De 5 naturlegepladser ★ De 5 trampolinerGuide: Bemandede legepladser

LÆS OGSÅ: DE 5 HEMMELIGE LEGEPLADSER.


Gratis aktiviteter på Arbejdermuseet

På Børnenes Arbejdermuseum kan de yngste museumsgæster opleve og lege sig ind i arbejderbørnenes liv fra slutningen af 1800-tallet til 1980, med særligt fokus på 1930’erne. Børnene kan prøve at arbejde som bybud i købmandsbutikken, sortere flasker på bryggeriet eller lege i en lejlighed fra 1930’erne.


Smut gratis i biffen

Cinemateket viser onsdag-fredag søde, gratis børnefilm for de mindste (2-5 år og film for de 4-6 og 5-8-årige). Det er små kvalitetesfilm som Rita og Krokodille, Cirkeline og mange andre klassikere, som hitter hos de mindste. I weekenden koster billetten 30 kr. 


HuskMitNavn: TEGN i Nikolaj Kunsthal 

Lad ungerne opleve kunstneren HuskMitNavns farverige fortolkning af verden i den store nye familieudstilling TEGN, som kan opleves i Nikolaj Kunsthal fra den 29. august til 6. januar 2019. Udstillingen er den hidtil største samlede præsentation af kunstnerens værker - hvor ungerne har mulighed for at teste deres tegnefærdigheder. Gratis for alle hver onsdag.


Læs & Leg

Smut på biblioteket og lån en stak lækre børnebøger og ta' dem med hjem i sofaen og fordyb jer med popcorn og oplæsning. Bibliotekerne har gode legefaciliteter for ungerne og bedst af alt er det helt gratis. 


Besøg Glyptoteket

Hver tirsdag kan I helt gratis besøge Glyptoteket og se mumier, gamle statuer fra Romeriget og meget mere. Samlingen består bl.a. af kunstværker og kulturhistoriske genstande fra historiens begyndelse i Mesopotamien, faraonernes Egypten, det antikke Grækenland, Etrurien og Romerriget. Her er også skattejagte og så er deres tagterasse bestemt et kig værd.

Fotos: Naturcenter Amager Strand, Islandsbrygge Kulturhus, Caroline Meldgaard, DR, Pexels,Frilandsmuseet, Kgl.Teater - Christian Als, Drømmeskibet - Maria Dønvang, Katrine Hemmingsen, Arbejdsermuseet, Tårnby Hovedibliotek, Glyptoteket, Pexels.

 

TIP: Tilmeld dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge. Følg også Børn i byen på Facebook og Instagram.