Byen bugner af gratis oplevelser for hele familien i Kbh. Vi guider jer til de allerbedste lige her!

 


Udstilling: En kollapset skov

Hvem? Hele familien 
Hvor & Hvornår? Copenhagen Contemporary / Åbent lør-søn kl. 11-18 

Besøg Copenhagen Contemporary og lad børnene bevæge sig frit omkring mellem træerne, klatre op på de faldne stammer og skue ud over den kollapsede skov. Med tanke på barndommens oplevelser i skoven inviteres de også til at indgravere deres navn eller et budskab i de væltede stamme.


Tour-de-legeplads

Hvem? Hele familien
Hvor? København

Prøv en anden legeplads, end I kender - Kbh har 123 af slagsen! Det er sjovt og gratis. Så pak snackposen og kom afsted og lad junior gynge, rutsje og løbe igennem, imens mor og far måske snupper en latte og et lille hvil.

Tjek: De 10 gode legepladser  ★ De 5 hemmelige legepladser ★ De 5 svævebaner ★ De 5 naturlegepladser ★ De 5 trampoliner★ Guide: Bemandede legepladser

LÆS OGSÅ: DE 5 HEMMELIGE LEGEPLADSER.


Copenhagen Light Festival 
Hvem? Hele familien
Hvor og Hvornår? København/ 1.-24. februar

Fra den 1.-24. februar lyser Copenhagen Light Festival endnu engang København op med smukke lys-kunstværker. Så få ungerne i flyverdragten, og gå en aftentur i vintermørket. Tjek vores guide, hvor vi har udvalgt 5 lysoplevelser, som børnene med garanti vil forundres og fascineres af.


Gratis aftensmad til ungerne
Hvem? Hele familien
Hvor og Hvornår? København/ 1.-24. februar

Hos Scarpetta på Rantzausgade og Islands Brygge kan børn op til 10 år spise gratis i vinterferien af en særlig børnemenu - glæd jer til italienske lækkerier, se mere HER. Madklubbens FOOD CLUB på Nørrebro byder på lækker familievenlige tag-selv-bords-mad og i hele uge 7 spiser alle børn til og med 11 år gratis - se mere HER.


Leg i Alfons Åbergs univers
Hvem? Hele familien
Hvor og Hvornår? Frederiksberg Hovedbibliotek/ 10. februar - 30. april 

Lav mad i Alfons’ køkken, leg sjove lege med hans legetøj i stuen, drøm dig væk i natten på Alfons’ værelse, klæd børn og voksne ud som Alfons og hans far i tykke, brune striktrøjer og meget mere. Alfons Åbergs legeinstallationFrederiksberg Hovedbibliotek er både for børn og voksne. For som Alfons siger: ”Det bedste er, når de voksne leger”.

Klassisk minikoncert
Hvem? 2-6 år
Hvor og Hvornår? Osramhuset / 30. marts

Oplev en klassisk koncert tilpasset små øreri Osramhuset, hvor der er fokus på det fantastiske instrument celloen. Minikoncerterne er af ca. en halv times varighed og finder sted kl. 10, kl. 10.30 og kl. 11. Arrangementerne er gratis, men det kræver tilmelding at deltage.


Klar, parat, kælk!
Hvem? Hele familien
Hvor? København 

Findes der noget bedre end en rask kælketur, der virkelig giver kulør på kinderne, sved på panden og smil på læben? Når sneen har lagt sig som en hvid dyne over København, er det bare om at skrue ungerne i flyverdragten, hælde kakao på termoflasken og komme af sted. Og I behøver slet ikke valfarte til Dyrehaven, for der er masser af kælkebakker midt i byen - tjek De 5 kælketure.


De 6 glemte kæmper
Hvem? Hele familien
Hvor? Københavns Vestegn

I naturen der grænser op til København ligger seks store, venlige kæmper på lur.  De seks glemte kæmper er lavet af kunstneren Thomas Dambo for at lokke os til at udforske områder udenfor storbyen. Alle skulpturene er lavet af genbrugstræ og har hver deres karakteristika. De er alle store nok til at klatre i, læne sig op ad, sove i og tage selfies med. Så tag på skattejagt efter de 6 kæmper - se mere lige her.


Børnenes værksted
Hvem? Fra 3 år
Hvor og Hvornår? Statens Museum for Kunst / Hver søndag

Tag dine krea-glade unger i hånden og besøg Børnenes Værksted på Statens Museum for Kunst - det er som noget nyt helt gratis at deltage. Her kan I gå krea-amok i alverdens materialer og skiftende temaer - hus-kunstnerne står klar til at hjælpe.


Børnenes brandstation
Hvem? Fra 3 år
Hvor og Hvornår? Vesterbro Brandstation / Tirsdag og lørdag (kl. 10-14)

Besøg det nye brandmuseum på Vesterbro Brandstation - her er et særligt område er blevet indrettet ”Børnenes Brandstation”. Her kan ungerne klæde sig ud og lege brandmænd og ambulancereddere, der slukker ildebrand. Der er gratis entré for alle. 


Dans med børn og bedste
Hvem? Fra 3-7 år
Hvor og Hvornår? Det Kongelige Teater / 7. april

Det Kongelige Teater kan I danse alle de sjove, gode, gamle danse fra dengang morfar var dreng bl.a. "Bro bro brille", "Først den ene vej, og så den anden vej" og "Jeg gik mig over sø og land". Danselærer Fru Bugge og musiker Rasmus Odgaard er værter. Der er gratis adgang efter først til mølle-princippet. 


På glatis 
Hvem? Fra 3 år
Hvor? København

Find skøjterne frem og drag mod byens skøjtebaner - de udendørs er gratis - og giv den gas som bambi på glatis. Har I ikke skøjter, kan de ofte lejes for et lille beløb.Tjek: Guide - Her kan du løbe på skøjter


Tårnet på Christiansborg
Hvem? Fra 3 år
Hvor? Christiansborg Slot 

Ikke alle ved, at det er muligt at besøge tårnet på Christiansborg Slot – som er hovedstadens højeste! Udsigten over de Københavnske tage og tårne er unik og på en klar dag, kan man se helt til Sverige. Det er ganske gratis at besøge Tårnet, men bemærk at man skal igennem en sikkerhedskontrol, hvorfor der kan være ventetid.


Besøg Drømmeskibet - 400 m2 stort legeunivers
Hvem? 2- 10 år
Hvor? M/S Museet for Søfart / Tirsdag - søndag

Smut til Helsingør på M/S Museet for Søfart - her venter Drømmeskibet og 400 m2 legeunivers. Kravl ind i motorrummet og tjek, at alt virker. Hjælp kaptajnen med at laste skibet og holde kursen. Sæt gang i maskintelegrafen, når skibet skal op i fart – og prøv at holde balancen i messen, når det hele gynger. . Børn har gratis adgang til Drømmeskibet og resten af museet.

Tjek også DE 5 INDENDØRS LEGEPLADSER


Gratis aktiviteter på Arbejdermuseet
Hvem? Fra 3 år
Hvor? Arbejdermuseet/ Tirsdag - søndag

På Børnenes Arbejdermuseum kan de yngste museumsgæster opleve og lege sig ind i arbejderbørnenes liv fra slutningen af 1800-tallet til 1980, med særligt fokus på 1930’erne. Børnene kan prøve at arbejde som bybud i købmandsbutikken, sortere flasker på bryggeriet eller lege i en lejlighed fra 1930’erne.


Smut gratis i biffen
Hvem? Fra 2 år
Hvor? Cinemateket/ Onsdag-fredag

Cinemateket viser hver uge gratis børnefilm for de mindste (2-5 år og film for de 4-6- og 5-8-årige). Det er små kvalitetesfilm som Rita og Krokodille, Cirkeline og mange andre klassikere, som hitter hos de mindste. I weekenden koster billetten 30 kr. 


Læs & Leg
Hvem? Hele familien
Hvor? København

Smut på biblioteket og lån en stak lækre børnebøger og ta' dem med hjem i sofaen og fordyb jer med popcorn og oplæsning. Bibliotekerne har gode legefaciliteter for ungerne og bedst af alt er det helt gratis. 


Besøg Glyptoteket
Hvem? Fra 3 år
Hvor og hvornår? Glyptoteket / tirsdage

Hver tirsdag kan I helt gratis besøge Glyptoteket og se mumier, gamle statuer fra Romeriget og meget mere. Samlingen består bl.a. af kunstværker og kulturhistoriske genstande fra historiens begyndelse i Mesopotamien, faraonernes Egypten, det antikke Grækenland, Etrurien og Romerriget. Deres tagterasse bestemt et kig værd og så har de netop fået en ny, lækker cafe.

Fotos: Claudia Comte på Copenhagen Contemporary, Romeika Cortez, Copenhagen Light Festival, Chris Tonnesen, Frederiksberg Bibliotek, Nanna Enevoldsen, Thomas Dambo, Romeika Cortez, Vesterbro Brandstation, Det Kongelige Teater, Pexels, Mikkel Grønlund, Drømmeskibet - Maria Dønvang, Arbejdermuseet, Børn i byen, Hege Lindberg, Glyptoteket - Ana Cecilie Gonzales.

TIP: Tilmeld dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge. Følg også Børn i byen på Facebook og Instagram.