Byen bugner af gratis oplevelser for hele familien i Kbh. Vi guider jer til de allerbedste lige her!

Teaterfestival for børn & unge

Hvem? Hele familien / Hvor & Hvornår? Refshaleøen/ 26.-29. september 

Teaterøen og 11 kompagnier er gået sammen om at skabe en ny festival med teater for børn og unge i København. Her vil Refshaleøen blive fyldt med gratis teaterforestillinger og her er noget for alle aldersgrupper - uddelingen af billetter er i gang, skynd jer at sikre jer billetter her.

Gratis is fra Ben & Jerry's

Hvem? Hele familien
Hvor og Hvornår? Halmtorvet 9 / 21. september kl. 13-16

I samarbejde med Dansk Flygtningehjælp uddeles der gratis is på Halmtorvet - kom og hør mere om Dansk Flygtningehjælp, spis en is og nyd samværet.

Gratis metrotur + folkefest

Hvem? Hele familien
Hvor og Hvornår? Rådhuspladsen + Frederiksberg metrostation / 29. september

I anledningen af at Cirtyringen omsider er færdig kan I d. 29. september snuppe en gratis tur i metroen og smutte til sjov, fest og ballade ved Rådhuspladsen og Frederiksberg Station, hvor der fejres, at Københavnerne nu kan komme endnu hurtigere rundt i byen.

Ta' én gratis gæst med i ZOO som Zookortholder

Hvem? Hele familien
Hvor og Hvornår? ZOO / 21. september

I anledning af ZOOs 160 års fødselsdag kan i lørdag d. 21. september tage en person gratis med i ZOO, hvis I har et ZOO-kort. På dagen kan I bl.a. opleve Rosa fra Rouladegade, tage til koncert, hvor der synges kendte børnesange eller tage en tur med ZOO-toget.

Copenhill åbner

Hvem? Hele familien
Hvor og Hvornår? Copenhill / 4.-6. oktober 2019

Kom med når COPENHILL åbner til en masse timer fyldt med sjove aktiviteter og skiløb! Her vil være børnfun-område, mulighed for at prøve skibakken (husk tilmelding), konkurrencer, food trucks og meget mere. Adgang er gratis.

 
Kør på Amagerbanen

Hvem? Fra ca. 5 år
Hvor & Hvornår? Vermlandsgade 33b / Søndage i ulige uger fra 12.00-15.00 

Lad ungerne prøve en tur på den gamle Amagerbane. I naturskønne rammer på den gamle 1,2 km bane - kan I prøve skinnecykler og få en dejlig oplevelse for hele familien. Mød op på Vermlandsgade 33b på hjørnet mellem Uplandsgade og Vermlandsgade. Tip! Banen kan også bookes privat til børnefødselsdage eller udflugter.


Tour-de-legeplads

Hvem? Hele familien
Hvor? København

Prøv en anden legeplads, end I kender - Kbh har 123 af slagsen! Det er sjovt og gratis. Så pak snackposen og kom afsted og lad junior gynge, rutsje og løbe igennem, imens mor og far måske snupper en latte og et lille hvil.

Tjek: De 5 legepladser på byens skolerDe 10 gode legepladser  ★ De 5 hemmelige legepladser ★ De 5 svævebaner ★ De 5 naturlegepladser ★ De 5 trampoliner★ Guide: Bemandede legepladser


Ud og se på dyr

Hvem? Hele familien
Hvor? ByOasen og Bondegården

Flere steder i København kan I helt gratis møde alverdens søde dyr. På den bemandede legeplads ByOasen på Nørrebro kan I sige hej til geder, høns, kaniner, marsvin, mus, fugle og bier. På legepladsen Bondegården på Amager, finder I en masse søde dyr som koen Maren, heste, grisen Bertha og masser af geder, der gerne vil klappes. Så kom afsted! 


Byens legestuer
Hvem? Ca. 0-2-årige

Er du på barsel? Så er byens legestuer bestemt et besøg værd. Her kan I helt gratis møde andre forældre og babyer - og ofte har legestuerne besøg af sundhedsplejersker, arrangerer rytmik og meget andet. Tjek: Guide - Byens bedste legestuer.


De 6 glemte kæmper
Hvem? Hele familien
Hvor? Københavns Vestegn

I naturen der grænser op til København ligger seks store, venlige kæmper på lur.  De seks glemte kæmper er lavet af kunstneren Thomas Dambo for at lokke os til at udforske områder udenfor storbyen. Alle skulpturene er lavet af genbrugstræ og har hver deres karakteristika. De er alle store nok til at klatre i, læne sig op ad, sove i og tage selfies med. Så tag på skattejagt efter de 6 kæmper - se mere lige her.


Børnenes værksted
Hvem? Fra 3 år
Hvor og Hvornår? Statens Museum for Kunst / Hver weekend

Tag dine krea-glade unger i hånden og besøg Børnenes Værksted på Statens Museum for Kunst - det er helt gratis at deltage, når entreen er betalt (voksne betaler entre - børn er gratis). Her kan I gå krea-amok i alverdens materialer og skiftende temaer - hus-kunstnerne står klar til at hjælpe.


Børnenes brandstation
Hvem? Fra 3 år
Hvor og Hvornår? Vesterbro Brandstation / Tirsdag og lørdag (kl. 10-14)

Besøg det nye brandmuseum på Vesterbro Brandstation - her er et særligt område er blevet indrettet ”Børnenes Brandstation”. Her kan ungerne klæde sig ud og lege brandmænd og ambulancereddere, der slukker ildebrand. Der er gratis entré for alle. 

LÆS OGSÅ: Psst! De 5 hemmelige museer


Tårnet på Christiansborg
Hvem? Fra 3 år
Hvor? Christiansborg Slot 

Ikke alle ved, at det er muligt at besøge tårnet på Christiansborg Slot – som er hovedstadens højeste! Udsigten over de Københavnske tage og tårne er unik og på en klar dag, kan man se helt til Sverige. Det er ganske gratis at besøge Tårnet, men bemærk at man skal igennem en sikkerhedskontrol, hvorfor der kan være ventetid.

Tjek også: DE 5 MED UDSIGT


Besøg Drømmeskibet - 400 m2 stort legeunivers
Hvem? 2- 10 år
Hvor? M/S Museet for Søfart / Tirsdag - søndag

Smut til Helsingør på M/S Museet for Søfart - her venter Drømmeskibet og 400 m2 legeunivers. Kravl ind i motorrummet og tjek, at alt virker. Hjælp kaptajnen med at laste skibet og holde kursen. Sæt gang i maskintelegrafen, når skibet skal op i fart – og prøv at holde balancen i messen, når det hele gynger. . Børn har gratis adgang til Drømmeskibet og resten af museet.

Tjek også DE 5 INDENDØRS LEGEPLADSER


Gratis aktiviteter på Arbejdermuseet
Hvem? Fra 3 år
Hvor? Arbejdermuseet/ Tirsdag - søndag

På Børnenes Arbejdermuseum kan de yngste museumsgæster opleve og lege sig ind i arbejderbørnenes liv fra slutningen af 1800-tallet til 1980, med særligt fokus på 1930’erne. Børnene kan prøve at arbejde som bybud i købmandsbutikken, sortere flasker på bryggeriet eller lege i en lejlighed fra 1930’erne.


Smut gratis i biffen
Hvem? Fra 2 år
Hvor? Cinemateket/ Onsdag-fredag

Cinemateket viser hver uge gratis børnefilm for de mindste (2-5 år og film for de 4-6- og 5-8-årige). Det er små kvalitetesfilm som Rita og Krokodille, Cirkeline og mange andre klassikere, som hitter hos de mindste. I weekenden koster billetten 30 kr. 

Tip! Valby Kino inviterer indenfor i børnebiffen hver tirsdag - det er gratis!


Læs & Leg
Hvem? Hele familien
Hvor? København

Smut på biblioteket og lån en stak lækre børnebøger og ta' dem med hjem i sofaen og fordyb jer med popcorn og oplæsning. Bibliotekerne har gode legefaciliteter for ungerne og bedst af alt er det helt gratis. 


Besøg Glyptoteket
Hvem? Fra 3 år
Hvor og hvornår? Glyptoteket / gratis for børn alle dage (gratis for voksne på tirsdage)

Børn kan altid helt gratis besøge Glyptoteket og se mumier, gamle statuer fra Romeriget og meget mere. Samlingen består bl.a. af kunstværker og kulturhistoriske genstande fra historiens begyndelse i Mesopotamien, faraonernes Egypten, det antikke Grækenland, Etrurien og Romerriget. Deres tagterasse bestemt et kig værd og så har de netop fået en ny, lækker cafe.

Fotos: 0) Københavns teaterfestival 1) Ben & Jerry's 2) Romeika Cortez 3) ZOO 4) Copen hill 5) Amagerbanen 6) Rasmus Cornelius 7Børn i byen 8) Alberte Corneliusen 9) Thomas Damsbo 10) SMK - Romeika Cortez 11Vesterbro Brandstation 12) Christiansborg Slot 13) Drømmeskibet - Maria Dønvang 14) Arbejdermuseet 15) Børn i byen 16) Hege Lindberg 17) Glyptoteket - Ana Cecilie Gonzales 

TIP: Tilmeld dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge. Følg også Børn i byen på Facebook og Instagram.