Byen bugner af gratis oplevelser for hele familien i Kbh. Vi guider jer til de allerbedste lige her!


Tusindvis af julelys

Gå gennem smukke, juleoplyste København og beundr den funklende juleudsmykning. Smut f.eks. forbi Kongens Nytorv – hvor Hotel D'Angleterres legendariske juleudsmykning bestemt er et kig værd og gå gennem Nyhavn og sug julestemningen ind. Snyd heller ikke jer selv for Kronprinsensgades julelys i indre by og selvfølgelig går Illum og Magasin også all in på julelys og blink.


Løb året ind

Snør løbeskoene og løb året ind til Tour de Fredensborg d. 31. december kl. 10 i Fredensborg Slotshave, hvor I kan vælge at løbe eller gå 5 km eller 10 km. Ruten er lagt, så man kommer forbi nogle af de største seværdigheder i Slotshaven. Når I  er kommet i mål, er der medaljer, og der vil blive serveret frugt, saft, ”champagne” og kransekage. Mød gerne op med nytårshat eller andet strejf af festlig påklædning. Det er gratis at deltage.


Julehygge på Arbejdermuseet

Hvordan mon de holdte jul i 1950’erne? Kom til julesjov på Arbejdermuseet, hvor ungerne kan rejse tilbage i tiden og opleve julen, som den var engang. Her er også skattejagt, nisseleg, dukkeværksted og meget mere. Det kører hver weekend i december og i juleferien 22. december-30. december - gratis adgang for børn. 


Børnenes brandstation

Besøg det nye brandmuseum på Vesterbro Brandstation (åbent tirsdag og lørdag kl. 10-14) - udstillingen er børnevenlig med mange ting, man kan pille og røre ved - og et særligt område er blevet indrettet ”Børnenes Brandstation”. Her kan ungerne klæde sig ud og lege brandmænd og ambulancereddere, der slukker ildebrand, redder bamserne ud af det brændende hus og giver behandling på ambulancens båre. Der er gratis entré for alle. 


Gyng! 

Besøg SUPERFLEX' store installation One Two Three Swing på Copenhagen Contemporary! Her kan I gynge hele tre personer sammen på samme gynge, og opleve styrken i den kollektive bevægelse og potentialet i fællesskaber. En sjov oplevelse for både børn og voksne. Der er åbent både lørdag og søndag kl. 11-18. Børn og unge under 17 år har gratis adgang.


Ta' en pause i Botanisk Have

Trænger I til et lille hvil fra byens puls? Så gå gennem en af Københavns hyggeligste haver: Botanisk Have. Her kan tankerne løbe frit og I kan nyde et væld af små bakker, rislende vandfald, kringlede og overdækkede stier. Et perfekt sted for ungerne at gå på eventyr. Find en bænk med god udsigt og sæt jer og nyd haven for en stund med en kop varmt i hånden, inden turen igen går ud i det pulserende byliv. 


På glatis 

Find skøjterne frem og drag mod byens skøjtebaner - de udendørs er gratis - og giv den gas som bambi på glatis. Har I ikke skøjter, kan de ofte lejes for et lille beløb.Tjek: Guide - Her kan du løbe på skøjter

Tårnet på Christiansborg

Ikke alle ved, at det er muligt at besøge Tårnet på Christiansborg Slot – som faktisk er hovedstadens højeste! Udsigten over de Københavnske tage og tårne er unik og på en klar dag, kan man se helt til Sverige. Det er ganske gratis at besøge Tårnet, men bemærk at man skal igennem en sikkerhedskontrol, hvorfor der kan være ventetid.


Besøg Drømmeskibet - 400 m2 stort legeunivers

Smut til Helsingør på M/S Museet for Søfart - her venter Drømmeskibet og 400 m2 legeunivers. Kravl ind i motorrummet og tjek, at alt virker. Hjælp kaptajnen med at laste skibet og holde kursen. Sæt gang i maskintelegrafen, når skibet skal op i fart – og prøv at holde balancen i messen, når det hele gynger. Eller tag en slapper i sømandens hængekøje, mens I navigerer efter stjernerne. Børn har gratis adgang til Drømmeskibet og resten af museet. Tjek også DE 5 INDENDØRS LEGEPLADSER


Tour-de-legeplads

Prøv en anden legeplads, end I kender - Kbh har 123 af slagsen! Det er sjovt og gratis. Så pak snackposen og kom afsted og lad junior gynge, rutsje og løbe igennem, imens mor og far måske snupper en latte og et lille hvil.

Tjek: De 10 gode legepladser  ★ De 5 hemmelige legepladserDe 5 svævebaner De 5 naturlegepladser ★ De 5 trampolinerGuide: Bemandede legepladser

LÆS OGSÅ: DE 5 HEMMELIGE LEGEPLADSER.


Gratis aktiviteter på Arbejdermuseet

På Børnenes Arbejdermuseum kan de yngste museumsgæster opleve og lege sig ind i arbejderbørnenes liv fra slutningen af 1800-tallet til 1980, med særligt fokus på 1930’erne. Børnene kan prøve at arbejde som bybud i købmandsbutikken, sortere flasker på bryggeriet eller lege i en lejlighed fra 1930’erne.


Smut gratis i biffen

Cinemateket viser onsdag-fredag søde, gratis børnefilm for de mindste (2-5 år og film for de 4-6 og 5-8-årige). Det er små kvalitetesfilm som Rita og Krokodille, Cirkeline og mange andre klassikere, som hitter hos de mindste. I weekenden koster billetten 30 kr. 


HuskMitNavn: TEGN i Nikolaj Kunsthal 

Lad ungerne opleve kunstneren HuskMitNavns farverige fortolkning af verden i den store nye familieudstilling TEGN, som kan opleves i Nikolaj Kunsthal frem til 6. januar 2019. Udstillingen er den hidtil største samlede præsentation af kunstnerens værker - hvor ungerne har mulighed for at teste deres tegnefærdigheder. Gratis for alle hver onsdag.


Læs & Leg

Smut på biblioteket og lån en stak lækre børnebøger og ta' dem med hjem i sofaen og fordyb jer med popcorn og oplæsning. Bibliotekerne har gode legefaciliteter for ungerne og bedst af alt er det helt gratis. 


Besøg Glyptoteket

Hver tirsdag kan I helt gratis besøge Glyptoteket og se mumier, gamle statuer fra Romeriget og meget mere. Samlingen består bl.a. af kunstværker og kulturhistoriske genstande fra historiens begyndelse i Mesopotamien, faraonernes Egypten, det antikke Grækenland, Etrurien og Romerriget. Her er også skattejagte og så er deres tagterasse bestemt et kig værd.

Fotos: Hotel d'Angleterre, Pexels, Arbejdermuseet, Natur Amagerstrand, Pexels, Vesterbro Brandstation, SUPERFLEX. One Two Three Swing! Installation shot, Copenhagen Contemporary 2018. Photo: Anders Sune Berg,  Islandsbrygge Kulturhus, Pixabay, Caroline Meldgaard, DR, Pexels, Drømmeskibet - Maria Dønvang, Katrine Hemmingsen, Arbejdsermuseet, Glyptoteket, Pexels.

 

TIP: Tilmeld dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge. Følg også Børn i byen på Facebook og Instagram.