Troldejagt, tour de legeplads og vagtskifte på Amalienborg. København byder på masser af aktiviteter for hele familien, og rigtig mange oplevelser er helt gratis! Vi har samlet lidt sjov til jer, som gerne vil opleve en masse uden at det skal koste det store.

Jazz for kidsJazz for Kids

Hvem? Familier
Hvor? Lindevangsparken på Frederiksberg

Jazz for Kids er en klassiker - og et tilbagevendende event under Copenhagen Jazz Festival! Glæd jer til fem forrygende formiddage fra den 4.-8. juli med to daglige koncerter. I år kan I både opleve en jazzet cirkusforestilling, musikalske jordomrejser, historien om en ganske særlig italiensk harmonika og meget, meget mere.

TrafiklegepladsenTrafiklegepladsen fylder 50 år

Hvem? Børn under 130 cm
Hvor? Trafiklegepladsen i Fælledparken, Østerbro

Glæd jer til legepladsfestival fredag den 1. juli kl. 10-19. Her vil være masser af aktiviteter, boder, konkurrencer og borgmestertale i anledning af Trafiklegepladsens 50års jubilæum. Ungerne kan bl.a. få ansigtsmaling, cykle på den fede cykelbane, prøve hoppeborg mm. Bemærk at cykling på banen er forbeholdt børn på under 130 cm, mens større børn kan deltage i alle andre aktiviteter.

Sommerteater: Stille Stemmer

Hvem? Hele familien
Hvor? Riddersalen på Frederiksberg

Fra 3. juni-10. juli kan I opleve Frederiksbergfortællinger ved KIOSKEN i Lorrys Have. Sjovt, hjertevarmt og nærværende sommerteater i øjenhøjde med alle barnlige sjæle.

Sommerdans i FælledparkenSommerdans i Fælledparken

Hvem? Familier
Hvor? Fælledparken

Sommerdans i Fælledparken er en tilbagevendende klassiker, som man kun kan komme i godt humør af! Glæd jer til 5 ugers dans under åben himmel fra den 21. juni-22. juli. Der er familiedans hver søndag kl. 14 for de 3-6 årige og kl. 15 for de lidt større børn.

Byens soppebassiner: Plask løs

På varme sommerdage kræver børn vand at lege i. Fra juni måned åbner mange af byens legepladser op for deres soppebassiner, hvor ungerne kan få kølet fusserne og pjaske, plaske løs. Find et soppebassin nær dig og gør klar til timevis af vandsjov.

Tæt på naturen

Hvem? Alle 
Hvor? Naturcenter Amager Strand

Kom til åbent hus hver weekend i juni og vær med til at fange dyr i havet og på landjorden. Her vil kan I være med til at undersøge, hvilke dyr I har fanget og blive klogere på dem. Tag afsted til stranden!

HyldeblomstPluk hyldeblomst og lav jeres egen saft

Hvem? Hele familien
Hvor? I vejkanter, parker mv.

Sommer er ensbetydende med blomstrende hyldebuske, og netop nu står hylden i fuldt flor rundt omkring i landets parker og i vejkanten, så det er næsten umuligt at undgå den dejlige sommeragtige duft. At gå på jagt efter hyldeblomst, plukke dem og lave saft af dem, er et hyggeligt lille projekt for hele familien - og så er det gratis, hvis bare I har ingredienserne hjemme i køkkenskuffen. 

 

FestiveloFestiVélo - gul cykelfest for alle

Hvem? Alle
Hvor? Fælledparken på Østerbro

Ta' familien med til FestiVélo, som afholdes i forbindelse med, at Tour de France starter i København, den 1.-2. juli 2022. Oplev Tour de France enkeltstart på byens største storskærm, prøv kræfter med sjove cykel- og motionsaktiviteter for børn i alle aldre, nyd musik og underholdning fra scenen, og fyld mave og gane med god mad og kolde drikke fra byens bedste food trucks og bryggerier. Det er gratis at deltage!

Dukketeater under åben himmel

Hvem? Børn fra 2 år
Hvor? Kongens Have
 
Fra den 31. maj kan I igen se dukketeater under åben himmel i Kgs. Have. I år kan I opleve forestillingen ”Den store forvandling”, som handler om, hvordan en fjollet larve forvandler sig til en smuk sommerfugl. Forestillingen spiller frem til den 3. juli og er helt gratis at opleve.

Beredskabets Dag

Hvem? Hele familien
Hvor? Ophelia Plads, Kvæsthusbroen, 1250 København K

Den 7. august kl. 10-14 kan I helt gratis deltage i Beredskabets Dag. I løbet af dagen vil der blive gennemført flere store rednings-øvelser, hvor I bl.a. kan opleve redningsdykkere og overfladereddere i aktion samt fartøjer, redningsbåde, politi, ambulance og andre aktører i beredskabet. 

GrennessmindeGrennessminde

Hvem? Hele familien
Hvor?
Snubbekorsvej 16-18, 2630 Taastrup

På Grennessminde kan hele familien – store og små – komme helt tæt på deres dyr, klappe en ged eller kæle en minigris. Det er gratis at besøge deres smukke område og dyrehold, og de håber derfor også, at I vil støtte dem ved at købe brød og kaffe i caféen eller ved at købe en plante med hjem. Til hverdag er det Grennessmindes dyrehold, der passer alle dyrene. På dyreholdet går elever med særlige behov og folk i forskellige beskæftigelsesforløb. Vis gerne hensyn til både dyr, elever og medarbejdere, når I færdes på området.  

Rikke Hollegaard
Ta' på troldejagt

Hvem? Hele familien
Hvor? Hele Danmark

Har I mødt Runde Rie, Hans Hulehånd og Stærke Storm? Thomas Dambos imponerende kæmper og trolde gemmer sig på smukke spots i Danmark, og hvis I endnu ikke har fundet dem, så tag familien under armen, nyd den friske luft og start den eventyrlige jagt. Troldene, der er lavet af genrbugsmaterialer er så store, at I kan kravle på dem - en kæmpe oplevelse for børnene. Se mere her.

Besøg byens parker

Få røde kinder og lad ungerne løbe igennem i byens smukke parker. Prøv: 

★ Botanisk Have 

★ Haveselskabets Have

★ Landbohøjskolens Have

★ Kongens Have

★ Valbyparken 

★ Østre anlæg 

Vagtskifte på Amalienborg

Hvem? Alle
Hvor? Amalienborg

Hver dag kl. 12 kan man opleve Den Kongelige Livgardes vagtskifte på Amalienborg. De rød-blå tinsoldater, der marcherer i takt med store pelshuer og geværer, er et andægtigt syn, der gør børn mundlamme, når man møder dem på tæt hold for første gang.

Tour de legeplads

Hvem? Hele familien
Hvor? Byens legepladser

Prøv en anden legeplads, end dem I allerede kender - København har over 125 af slagsen, så det er bare at tage dem fra en ende af! Det er sjovt og gratis, bare pak snackposen og kom afsted, så junior kan gynge, rutsje og løbe derudaf, mens mor og far måske snupper en latte og et lille hvil på en bænk.

Her kan I starte: 

De 5 must-legepladser i København ★ De 5 legepladser på byens skoler ★ De 5 legepladser, der er værd at køre efter ★ De 10 gode legepladser  ★ De 7 hemmelige legepladser ★ De 5 svævebaner ★ De 5 naturlegepladser ★ De 5 trampoliner ★ De 7 seje temalegepladser


Ud og se på dyr

Hvem? Hele familien
Hvor? Bondegårdslegepladsen

På Bondegårdslegepladsen på Amager finder I en masse søde dyr som koen Maren, grisen Bertha, heste og masser af geder, der gerne vil klappes. Bemærk at legepladsen har ændrede åbningstider på grund af Corona. Læs mere her

LÆS OGSÅ: De 5 med dyr

Børneuniverset på Hovedbiblioteket 

Hvem? Hele familien
Hvor? Københavns Hovedbibliotek, Krystalgade 15, 1172 København K 

Styr mod Krystalgade i indre by, hvor det fine Hovedbibliotek byder velkommen til byens guldklumper på den spritnye børneetage LÆS. Her kan de 0-12-årige udforske hele 10 aktivitetszoner, der hver især styrker barnets sprog og læselyst. Tag forbi og oplev zonerne: Lydengen, Bogstavkilden, Op&Nedskoven, Ordbjerget, Historievulkanen, Verdenssprog, Bogborgen, Litteraturstrædet, Tegnstationen og Ordfrådseriet.

Rasmus HjortshøjPuzzle House hos Dansk Arkitektur Center

Hvem? Hele familien
Hvor? DAC Passage

Tag ungerne med forbi Dansk Arkitektur Centers Puzzle House, hvor I med de store røde klodser kan bygge alt fra et hus til en stol, hule eller et stort puslespil - det kan blive præcis som I vil have det! Byg det op, pil det fra hinanden eller slå jer ned. Puzzle House ligger på bagsiden af BLOX nede ved kanalen, og det er gratis at lege med klodserne. 

Tip! Med Børn i byen Klubben får du 10% i caféen

Kig forbi en kunstudstilling

Hvem? Hele familien
Hvor? O - Overgaden / Overgaden Neden Vandet 17, 1414 København K

Snup et hurtigt og uforpligtende besøg på kunstmuseum hos O - Overgaden på Christianshavn, der altid har gratis entré. Udstillingerne skifter løbende, men i øjeblikket er der mange store, flotte og farverige værker med dyr, der med garanti vil fange ungernes opmærksomhed. 

Besøg et vandtårn

Hvem? Fra 10 år
Hvor? Brønshøj Vandtårn 

Det er en anderledes og spændende oplevelse at besøge et vaskeægte vandtårn og se det indefra. Brønshøj Vandtårn præsenterer koncerter, kulturbegivenheder og kunstudstillinger. 

På bolchebesøg

Hvem? Hele familien
Hvor ? Nørregade 361165 Kbh K, Bolcheproduktion: Hverdage kl. ca. 10.15, 12, 13.30 og 15. OBS! Tjek deres FB-side for aktuelle besøgstider.

Hos Sømods Bolcher producerer de bolcher for åbne døre og alle er velkomne til at overvære produktionen af bolcherne ganske gratis. Der er også plads til, at I kan stille spørgsmål, imens den varme bolchemasse på magisk vis bliver tryllet om til lækre bolcher. Måske bliver besøget ikke helt gratis, hvis I ender med at købe en pose lækre sager med hjem? 


Idyl og gamle dage

Hvem? Hele familien
Hvor? Frilandsmuseet / Tjek åbningstider her / Fri entre for børn

På Frilandsmuseet er der masser af idyl og oplevelser for hele familien. Det ligger nord for København og er et af de største og ældste åbne museer i verden. Frilandsmuseet huser mere end 50 gamle gårde, som er blevet genopbygget, og i ferierne er der masser af aktiviter for børnene. 


Oplev livet i gamle dage

Hvem? Fra 3 år
Hvor? Arbejdermuseet / Fri entre for børn

På Børnenes Arbejdermuseum kan de yngste museumsgæster opleve og lege sig ind i arbejderbørnenes liv fra slutningen af 1800-tallet til 1980, med særligt fokus på 1930’erne. Børnene kan prøve at arbejde som bybud i købmandsbutikken, sortere flasker på bryggeriet eller lege i en lejlighed fra 1930’erne. OBS: Husk at booke billlet, så du ved, der er god plads til at udforske.


Mumier og marmorstatuer

Hvem? Fra 3 år
Hvor? Glyptoteket

Børn kan altid helt gratis besøge Glyptoteket og se mumier, gamle statuer fra Romeriget og meget mere. Samlingen består bl.a. af kunstværker og kulturhistoriske genstande fra historiens begyndelse i Mesopotamien, faraonernes Egypten, det antikke Grækenland, Etrurien og Romerriget. Deres tagterasse er bestemt et besøg værd - og ikke mindst deres lækre cafe.

Børnebiffen.dk

Hvem: Fra 3-7 år
Hvor: bornebiffen.dk

Mød Vitello, Orla Frøsnapper og Hunden Ib. Gå på opdagelse blandt de 400 søde, sjove og finurlige film for de yngste, som Børnebiffen.dk tilbyder fra 1. december! Børnebiffen.dk er et helt nyt tilbud til børn og deres forældre. Her kan alle bibliotekets brugere helt gratis få adgang til en enestående filmskat, som er skræddersyet til de 3-7-årige.

Hemmelighedsjagt i Det Kgl. Biblioteks have

Hvem? Børn fra ca. 5-11 år
Hvor? Det Kgl. Biblioteks Have

Tag familien med på gratis hemmelighedsjagt i Det Kgl. Biblioteks have. Udforsk sjove fortællinger, find fugle og statuer og mærk historiens vingesus.

 

Oplevelser med gratis entré for børn

Pssst! Husk at mange museer tilbyder gratis entré til børn under 18 år. I kan se nogle af stederne her:

Museet for søfartBørnesjov på Museet for Søfart

Hvem? Alle
Hvor? Museet for Søfart / Helsingør / Fri entré for børn under 18 år
 
Museet for Søfart i Helsingør har masser af fede aktiviteter til børnene. I det store legemotorskib DRØMMESKIBET kan hele familien være med. Kravl ind i motorrummet og tjek at alt virker eller hjælp kaptajnen med at laste skibet og holde kursen.Helt små børn er også meget velkomne på museet. Der er puslefaciliteter på toiletterne i M/S Café og i foyeren, og det er tilladt at amme overalt på museet. Der er gratis adgang for børn under 18 år. 


Sjov på Nationalmuseet

Hvem? Alle
Hvor? Ny Vestergade 10, 1471 København K / Fri entré for børn under 18 år

Besøg Nationalmuseet og få styr på Danmarkshistoriens højdepunkter. Selvom Nationalmuseets børneafdeling, Børnenes Museum, holder midlertidigt lukket, er der stadig aktiviteter for ungerne. I kan blandt andet tage på skattejagt efter druidernes hemmelige besked eller komme med på børnerundvisning

Arken - David Stjernholm En tur på Arken

Hvem? Alle
Hvor: Skovvej 100, 2636 Ishøj / Fri entré for børn under 18 år

I Ishøj finder I det store museum Arken, der er placeret mellem klitter og sandstrand. Museeet arrangerer en masse aktiviteter for børn og deres familier - I kan blandt andet besøge deres værksted KREATIV, hvor børnene både kan tegne, male og lære om materialer, og bagefter kan I hænge de fine tegninger op på deres store magnetvægge. I kan se de aktuelle udstillinger lige her, så I er klar til et besøg, når museet igen må byde gæster indenfor. 

Elise HLouisiana

Hvem? Alle
Hvor: Gl. Strandvej 13, 3050 Humlebæk / Fri entré for børn under 18 år

Louisiana er om nogen kendt for at have nogle meget æstetiske udstillinger, der er lige dele børne- og instavenlige i deres farverige udtryk. Derfor er det også helt på sin plads, at Yayoi Kusamas udstilling "Gleaming Lights of the Souls" har fået en permanent plads på museet. Installationen er tilbage fra år 2008, men er stadig meget populær blandt museumsgæster i alle aldre. Udstillingen har indtil videre ingen udløbsdato. 

SMKBørnenes Værksted på SMK

Hvem? Alle
Hvor? Sølvgade 48-50, 1307 København K 
/ Fri entré for børn under 18 år

Der er som altid gode grunde til at kigge forbi Statens Museum for Kunst med familien. I weekender i januar kan I slippe fantasien og kreativiteten løs i Børnenes Værksted, hvor I kan male, tegne og lave skulpturer af lige præcis det, I har lyst til - det er kun jeres fantasi, der sætter grænser. 

Tjek også: De 10 børnevenlige museer

 

Fotos:
0) Trafiklegepladsen
1) Sommerland Sjælland
2) Fotograf: Illustration: Thomas Winkler / Grafik: Mette Bystrup
3) Sommerdans af Rolando Diaz
4) Børn i byen
5) Naturcenter Amager Strand 
6) Caroline Meldgaard
7) Pexels
8) Marionet Teatret
9) Hovedstadens Beredskab
10) Grennesminde
11) Thomas Damsbo
12) Kongens Have. Romeika Cortez
13) Vagtskifte på Amalienborg - Børn i byen
14) Monstrum
15) Klappe Ged - Børn i byen
16) Hovedbiblioteket
17) Rasmus Hjortshøj - Dansk Arkitektur Center
18) Ida Sønder Thorhauge 'Between Eternity and Time', Overgaden, foto: Anders Sune Berg
19) Vandtårn: Kim Høltermand
20) Sømod Bolcher  
21) Frilandsmuseet - Brittany Overgaard
22) Arbejdermuseet
23) Glyptoteket, Ana Cecilie Gonzales 
24) Cinemateket
25) Det Kgl. Bibliotek
26) Museet for Søfart
27) Nationalmuseet - Büro Jantzen
28) Arken - David Stjernholm
29) Yayoi Kusama, Gleaming Lights of the Souls, Louisiana, Foto: Elise Hoang
30) Statens Museum for Kunst, Børnenes Værksted