København byder på masser af aktiviteter for hele familien. Vi har samlet lidt gratis sjov til jer, som gerne vil opleve en masse uden at det skal koste det store. 

INDEHOLDER ANNONCE

Det Kongelige Teaters 'Postyrium'

ANNONCE

Hvem? De 4-12-årige
Hvor? Ofelia Plads

Kig forbi Ofelia Plads i perioden 15.-23. oktober, hvor Det Kongelige Teater byder indenfor i 3 containere fyldt med teatermagi! Prøv ægte kostumer, dans ballet eller spil skuespil - hvad end der skal til for at vække jeres teaterglæde. Hele fornøjelsen er gratis, så det er bare om at dukke op og slå jer løs. 

Madlavningskurser for børn på Broens Gadekøkken

Hvem? De 6-12-årige
Hvor? Broens Gadekøkken

Som en festlig afslutning på sommersæsonen, fyrer Broens Gadekøkken op for en række madlavningskurser for børn i efterårsferien. Den 18., 19. og 21. oktober, kan dit barn være med til at lave henholdsvis italienske pandekager, pasta og ravioli og sydamerikanske street food-lækkerier. 

Rasmus HjortshøjPuzzle House hos Dansk Arkitektur Center

Hvem? Hele familien
Hvor? DAC Passage

Tag ungerne med hen forbi Dansk Arkitektur Centers Puzzle House, hvor I med de store røde klodser kan bygge alt fra et hus til en stol, hule eller et stort puslespil - det kan blive præcis som I vil have det! Byg det op, pil det fra hinanden eller slå jer ned. Puzzle House ligger på bagsiden af BLOX nede ved kanalen, og det er gratis at lege med klodserne. 

Tip! Med Børn i byen Klubben får du 10% i caféen

Børneuniverset på Hovedbiblioteket 

Hvem? Hele familien
Hvor? Københavns Hovedbibliotek, Krystalgade 15, 1172 København K 

Styr mod Krystalgade i indre by, hvor det fine Hovedbibliotek byder velkommen til byens guldklumper på den spritnye børneetage LÆS. Her kan de 0-12-årige udforske hele 10 aktivitetszoner, der hver især styrker barnets sprog og læselyst. Tag forbi og oplev zonerne: Lydengen, Bogstavkilden, Op&Nedskoven, Ordbjerget, Historievulkanen, Verdenssprog, Bogborgen, Litteraturstrædet, Tegnstationen og Ordfrådseriet.


Ta' på troldejagt

Hvem? Hele familien
Hvor? København

I kender måske Thomas Dambos 6 store venlige kæmper, der holder til på Københavns Vestegn. Nu har Damsbo bygget to helt nye trolde, som I kan tage på jagt efter i København via et interaktivt skattekort. Troldene, der er lavet af genrbugsmaterialer er så store, at I kan kravle på dem - en kæmpe oplevelse for børnene. Se mere her.

Kig forbi en kunstudstilling

Hvem? Hele familien
Hvor? O - Overgaden / Overgaden Neden Vandet 17, 1414 København K

Snup et hurtigt og uforpligtende besøg på kunstmuseum hos O - Overgaden på Christianshavn, der altid har gratis entré. Udstillingerne skifter løbende, men i øjeblikket er der mange store, flotte og farverige værker med dyr, der med garanti vil fange ungernes opmærksomhed. 

Besøg et vandtårn

Hvem? Fra 10 år
Hvor? Brønshøj Vandtårn 

Det er en anderledes og spændende oplevelse at besøge et vaskeægte vandtårn og se det indefra. Brønshøj Vandtårn præsenterer koncerter, kulturbegivenheder og kunstudstillinger. 

På bolchebesøg

Hvem? Hele familien
Hvor ? Nørregade 361165 Kbh K, Bolcheproduktion: Hverdage kl. ca. 10.15, 12, 13.30 og 15. OBS! Tjek deres FB-side for aktuelle besøgstider.

Hos Sømods Bolcher producerer de bolcher for åbne døre og alle er velkomne til at overvære produktionen af bolcherne ganske gratis. Der er også plads til, at I kan stille spørgsmål, imens den varme bolchemasse på magisk vis bliver tryllet om til lækre bolcher. Måske bliver besøget ikke helt gratis, hvis I ender med at købe en pose lækre sager med hjem? 

Besøg byens parker

Få røde kinder og lad ungerne løbe igennem i byens smukke parker. Prøv: 

Botanisk Have 

Haveselskabets Have

Landbohøjskolens Have

Kongens Have

Valbyparken 

Østre anlæg 

Vagtskifte på Amalienborg

Hvem? Alle
Hvor? Amalienborg

Hver dag kl. 12 kan man opleve Den Kongelige Livgardes vagtskifte på Amalienborg. De rød-blå tinsoldater, der marcherer i takt med store pelshuer og geværer, er et andægtigt syn, der gør børn mundlamme, når man møder dem på tæt hold for første gang.

Tour de legeplads

Hvem? Hele familien
Hvor? Byens legepladser

Prøv en anden legeplads, end dem I allerede kender - København har over 125 af slagsen, så det er bare at tage dem fra en ende af! Det er sjovt og gratis, bare pak snackposen og kom afsted, så junior kan gynge, rutsje og løbe derudaf, mens mor og far måske snupper en latte og et lille hvil på en bænk.

Her kan I starte: 

De 5 must-legepladser i København De 5 legepladser på byens skolerDe 5 legepladser, der er værd at køre efter De 10 gode legepladser  ★ De 7 hemmelige legepladserDe 5 svævebaner De 5 naturlegepladserDe 5 trampoliner De 7 seje temalegepladser


Idyl og gamle dage

Hvem? Hele familien
Hvor? Frilandsmuseet / Tjek åbningstider her / Fri entre for børn

På Frilandsmuseet er der masser af idyl og oplevelser for hele familien. Det ligger nord for København og er et af de største og ældste åbne museer i verden. Frilandsmuseet huser mere end 50 gamle gårde, som er blevet genopbygget, og i ferierne er der masser af aktiviter for børnene. 


Ud og se på dyr

Hvem? Hele familien
Hvor? Bondegårdslegepladsen

På Bondegårdslegepladsen på Amager finder I en masse søde dyr som koen Maren, grisen Bertha, heste og masser af geder, der gerne vil klappes. Bemærk at legepladsen har ændrede åbningstider på grund af Corona. Læs mere her

Tjek også: De 5 med dyr


Oplev livet i gamle dage

Hvem? Fra 3 år
Hvor? Arbejdermuseet / Fri entre for børn

På Børnenes Arbejdermuseum kan de yngste museumsgæster opleve og lege sig ind i arbejderbørnenes liv fra slutningen af 1800-tallet til 1980, med særligt fokus på 1930’erne. Børnene kan prøve at arbejde som bybud i købmandsbutikken, sortere flasker på bryggeriet eller lege i en lejlighed fra 1930’erne. OBS: Husk at booke billlet, så du ved, der er god plads til at udforske.


Mumier og marmorstatuer

Hvem? Fra 3 år
Hvor? Glyptoteket

Børn kan altid helt gratis besøge Glyptoteket og se mumier, gamle statuer fra Romeriget og meget mere. Samlingen består bl.a. af kunstværker og kulturhistoriske genstande fra historiens begyndelse i Mesopotamien, faraonernes Egypten, det antikke Grækenland, Etrurien og Romerriget. Deres tagterasse er bestemt et besøg værd - og ikke mindst deres lækre cafe.

Børnebiffen 

Hvem? Fra 3 år
Hvor? Cinemateket

I hverdagene åbner Cinemateket op for Børnebiffen, der byder på gratis kortfilm for de mindste. Filmene skifter en gang om måneden og er et sikkert børnehit. Smut en tur i Kongens Have bagefter, som ligger lige overfor - der finder I blandt andet en fin legeplads og et godt kig til Rosenborg Slot og alle soldaterne. 

Oplevelser med gratis entré for børn

Pssst! Husk at mange museer tilbyder gratis entré til børn under 18 år. I kan se nogle af stederne her:


Bliv matros på drømmeskibet

Hvem? 2- 10 år
Hvor? M/S Museet for Søfart / Fri entré for børn under 18 år

Smut til Helsingør på M/S Museet for Søfart - her venter Drømmeskibet og det 400 m2 store legeunivers. Kravl ind i motorrummet og tjek, at alt virker. Hjælp kaptajnen med at laste skibet og holde kursen. Sæt gang i maskintelegrafen, når skibet skal op i fart – og prøv at holde balancen i messen, når det hele gynger. Børn har gratis adgang til Drømmeskibet og resten af museet. OBS: Der er særlige retningslinjer på museet grundet Corona.


Sjov på Nationalmuseet

Hvem? Alle
Hvor? Ny Vestergade 10, 1471 København K / Fri entré for børn under 18 år

Besøg Nationalmuseet og få styr på Danmarkshistoriens højdepunkter. Selvom Nationalmuseets børneafdeling, Børnenes Museum, holder midlertidigt lukket, er der stadig aktiviteter for ungerne. I kan blandt andet tage på skattejagt efter druidernes hemmelige besked eller komme med på børnerundvisning

Arken - David Stjernholm En tur på Arken

Hvem? Alle
Hvor: Skovvej 100, 2636 Ishøj / Fri entré for børn under 18 år

Arken fejrer sit 25-års jubilæum med en stor udstilling, der fremhæver de største skatte fra museets efterhånden brede samling af værker gennem tiden. Den 150 meter lange Kunstakse er fyldt med alt fra silkestoffer og menneskekroppe til en glaspavillion med spejlvægge. Udstillingen kan ses frem til den 2. januar 2022.

Elise HLouisiana

Hvem? Alle
Hvor: Gl. Strandvej 13, 3050 Humlebæk / Fri entré for børn under 18 år

Louisiana er om nogen kendt for at have nogle meget æstetiske udstillinger, der er lige dele børne- og instavenlige i deres farverige udtryk. Derfor er det også helt på sin plads, at Yayoi Kusamas udstilling "Gleaming Lights of the Souls" har fået en permanent plads på museet. Installationen er tilbage fra år 2008, men er stadig meget populær blandt museumsgæster i alle aldre. Udstillingen har indtil videre ingen udløbsdato. 

 

Tjek også: De 10 børnevenlige museer

 

Fotos: 0) 'Postyrium', Det Kongelige Teater, foto: Camilla Winther 1) Broens Gadekøkken 2) Rasmus Hjortshøj - Dansk Arkitektur Center 3) Hovedbiblioteket 4) Thomas Damsbo 5) Ida Sønder Thorhauge 'Between Eternity and Time', Overgaden, foto: Anders Sune Berg 6) Kim Høltermand 7) Sømod Bolcher 8) Romeika Cortez 9) Pexels 10) Monstrum 11) Frilandsmuseet - Brittany Overgaard 12) Caroline Meldgaard 13) Arbejdermuseet 14) Glyptoteket, Ana Cecilie Gonzales 15) Cinemateket 16) Drømmeskibet, Maria Dønvang 17) Nationalmuseet - Büro Jantzen 18) Arken - David Stjernholm 19) Yayoi Kusama, Gleaming Lights of the Souls, Louisiana, Foto: Elise Hoang

 

TIP: Tilmeld dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge. Følg også Børn i byen på Facebook og Instagram.