10 gode legepladser

Der er over 140 legepladser i København, og nogle er selvfølgelig bedre end andre. Børn i byen har udvalgt 10 af de allerfedeste legepladser til jer.

Foto: Nørrebroparken legeplads. Daniel Rasmussen, Visitcopenhagen
19. september 2023
Af Cecilie Lyngbye
De bemandede legeplads i Nørrebroparken. Foto: Monstrum

1. Den i Nørrebroparken

Bor I på Nørrebro, kender I helt sikkert den bemandede legeplads i Nørrebroparken. Hvis ikke I bor på Nørrebro, kan I med fordel komme til at kende den. Det er så heldigt, at der er landet en flyvemaskine midt på legepladsen, som man kan klatre rundt i og på. Ved siden af er et stort skib med en rutsjebane gået på grund, og så er der en stor hval, man kan lege på. Der ligger et hav af caféer, der serverer god to-go kaffe på Stefansgade og Jægersborggade lige ved siden af, så der er noget for mor og far at holde sig varme på.

Guldbergskole legeplads. Foto: Rasmus Cornelius

Hvor? Stefansgade 28-30, 2200 København N

2. Den i Prinsesse Charlottes Gade

Legepladsen hører til Guldberg Skole og må derfor kun benyttes af andre uden for skolens åbningstid. Den ligger mellem Sjællandsgade og Meinungsgade og har super lækre faciliteter, der er gennemført ned i mindste detalje. Legepladsen hænger flot sammen med den nyrenoverede plads foran Simeons Kirke. Pladsen inviterer til at hænge ud på bænkene med kig til Asssistens kirkegården - og til leg på den seje rutsjebane og de flotte trampoliner.

Hvor? Prinsesse Charlottes Gade 10, 2200 København N

Bondegårdslegepladsen i Remiseparken. Foto: Anders Hviid

3. Bondegården i Remiseparken

Trænger ungerne til lidt landlige indtryk, så besøg bondegårdslegepladsen i Remiseparken. Her er både heste, geder, kaniner, høns, grise og en ko. Bondegården er bemandet både i hverdagene og i weekenden. Inde i stuehuset er der forskellige aktiviteter i hverdagene, for eksempel legestue for de 0-3 årige, og det er ganske gratis. I får sikkert ikke ungerne med hjem igen lige med det samme, så tag bare madkurv med, og hæld kaffe på termokanden. Det hele kan indtages ved et af de mange borde, mens ungerne fyrer krudt af på den udendørs legeplads.

Hvor? Peder Lykkesvej 71-71, 2300 København S

Trafiklegepladsen: Foto: Visitcopenhagen

4. Trafiklegepladsen

Trafiklegepladsen i Fælledparken er og bliver et hit. Her er små veje, lyssignaler og fodgængerovergange præcis som i den virkelige trafik. I hverdagene er der cykler til låns, men hvis I besøger legepladsen i weekenden, skal I selv have køretøj med, så børnene kan give den gas på cykel, scooter, løbehjul eller rulleskøjter. Ved siden af Trafiklegepladsen ligger en lille, hyggelig legeplads, hvor der er bænke og borde, som man kan sidde og tanke op ved, når der skal brændstof på motoren.

Hvor? Gunnar Nu Hansens Plads 10, 2100 København Ø

Naturlegepladsen i Valbyparken. Foto: Stephanie d'Acqueria

5. Naturlegepladsen i Valbyparken

Københavns største naturlegeplads finder I i Valbyparken. Og selvom man ikke bor i nærheden, er den altså et besøg værd. Med 25.000 kvadratmeter leg er der udfordringer nok til selv de børn med allermest krudt bagi, og så ligger den i naturlige omgivelser med udsigt til masser af grønt. Den er indrettet i et bakket landskab, hvor man kan løbe og klatre mellem bakker og tårne. Som noget særligt er der også petanquebaner og bålplads, som man kan låne, hvis man ringer først.

Hvor? Hammelstrupvej 41, 2450 København SV

Enghaveparken legeplads. Foto: Caroline Meldgaard

6. Den i Enghaveparken

I Enghaveparken på Vesterbro kan ungerne boltre sig på den nyrenoverede legeplads, som er bemandet i hverdagene. Her er masser af muligheder for at udfordre sig selv med klatring og balancegang eller en tur i svævebane eller på cykel. Midt på legepladsen står et højt klatrestativ, som mest af alt ligner et edderkoppespind, og ved siden af det et stativ med rutsjebane til de lidt mindre børn. Der er også masser af bænke, hvor man kan sidde og spise sin madpakke, eller mor og far kan drikke kaffe, mens ungerne leger.

Hvor? Ejderstedgade 1, 1761 København V

Byggelegepladsen i Remiseparken. Foto: Stephanie Mielnicki

7. Byggelegepladsen

Ved siden af bondegårdslegepladsen i Remiseparken ligger byggelegepladsen, der ligesom sin nabo skiller sig ret meget ud i legepladslandskabet. Her er det den indre Byggemand Bob, der bliver sluppet løs, hvis man kommer inden for legepladsens åbningstider. Man kan nemlig låne værktøj og få lov at bygge videre på et af de cirka 30 små huse, som er derude. Der er også mere almindelige legemuligheder som en boldbane, en svævebane og en legeborg, som man kan bruge uden for åbningstiderne.

Hvor? Peder Lykkesvej 71-71, 2300 København S

Christian Vold legeplads. Foto: Caroline Meldgaard

8. Elefantens Bastion på Christianshavns Vold

På voldene på Christianshavn ligger to legepladser. En meget lille for småbørn og en stor, bemandet en med alt, hvad man kan forestille sig af legeredskaber. Her er rig mulighed for boldspil: basketball, tennis, bordtennis, fodbold og rundbold. For de mindre børn er der blandt andet sandkasse, vippedyr og legecykler. Man kan også leje cykler, spille kæmpeskak og soppe i soppebassin om sommeren. Her skal I altså også kun tage ud, hvis I har god tid til at lade ungerne prøve det hele.

Hvor? Christianshavns Voldgade 36, 1424 København K

Legepladsen i Kongens Have. Foto: Daniel Rasmussen, Visit Copenhagen. 

9. Den i Kongens Have

Et besøg i den smukke park midt inde i Københavns bymidte kan med fordel kombineres med en tur på parkens legeplads. Den er sjovest for lidt mindre børn og især dem med fantasi til eventyrleg. Man kan nemlig flyve på ryggen af en drage eller passe på det store guldæg, der står i midten af blomsten. Måske er man en prins eller prinsesse fra naboen Rosenborg Slot? Ved siden af ligger havens café, hvor både store og små kan få et hvil.

Hvor? Kongens Have, på Sølvgade-siden, 1350 København K

10. Den i Ørstedsparken

I det ene hjørne af Ørstedsparken - ud mod Nørre Farimagsgade og H.C. Andersens Boulevard - ligger en dejlig, stor legeplads. Her er masser af legeredskaber og cykler, man kan låne og køre rundt på i åbningstiderne. Legepladsen er bemandet i hverdagene, men du kan sagtens besøge den i weekenden, hvor cyklerne dog er låst inde. I det lille hus på legepladsen er der forskellige arrangementer som rytmik og snobrødsbagning, som man kan følge med i på Facebook-siden. Hvis du har større børn, kan de gå i kast med den elektroniske legeafdeling ved siden af legepladsen.

Hvor? Nørre Farimagsgade 2, 1364 København K

Få 100-vis af rabatter i Børn i byen Klubben