De 5 med dyr

Børn er vilde med dyr - lige meget om det er bondegårdens heste, får og geder, eller om det er mere eksotiske dyr som løver, isbjørne og giraffer.

Foto: Stephanie Mielnicki
5. maj 2023
Af Nanna Enevoldsen

Få inspiration til at blive dus med dyrene hos København og omegns bedste dyreattraktioner. 

Den traditionelle

Zoo er Københavns mest kendte dyreattraktion, beliggende på Frederiksberg. Zoo har 3500 dyr fordelt på mere end 250 forskellige arter, hvorfor man skal væbne sig med god tålmodighed og masser af tid, når man gæster den store, smukke have. I Zoo er der uendelige muligheder for at aktivere børnene, hvad end I kan lide farlige tigre, store elefanter, gedeklapning, hesteridning eller ansigtsmaling. Zoo afholder desuden masser af børnearrangementer og fodringer.. Et tip er at tage madpakke med, så I kan slå jer ned på en af havens mange bænke, og proviantere undervejs.

Den (også) med heste

Børnenes Dyremark er en frivillig forening i Sydhavnen, der fremmer børns kontakt til natur og dyr. Her er der mulighed for at have en kanin i stedets kaninbure eller have part i en af de fælles heste. Desuden har de et par frække geder og nogle halvtamme katte. Ind i mellem laver de arrangementer som fx loppemarkeder eller til jul og fastelavn.

Den på Amager

Den bemandede legeplads Bondegården i Remiseparken er en stor og attraktiv legeplads med masser af dyr og legemuligheder for børn i alle aldre, samt et klubhus indrettet i en tidligere bondegård i bindingsværk. På legepladsen kan børnene opleve dyr fra en almindelig, dansk bondegård, herunder; høns, kaniner, køer, heste, grise og masser af geder, der gerne vil fodres og klappes. Man kan desuden hjælpe med fodring og strigning af ponyerne. Ud over et rigt dyreliv, byder Remiseparken på masser af legemuligheder med både sandkasse, gynger, vippedyr, klatreborg, trampolin, og en lille soppesø, der bliver fyldt med vand på sommerens varme dage. 

Den på Nørrebro

I De gamles by på Nørrebro ligger det grønne åndehul ByOasen, som borgere i alle aldre og beboere i De gamles By har stor glæde af. ByOasen er en bemandet legeplads, som består af en bybondegård, hvor børn og unge har mulighed for at stifte bekendtskab med geder, høns, kaniner, marsvin, mus, fugle og bier. ByOasen har desuden højbede, et udekøkken med en lille bålplads, og et orangeri i et 135 m2 opvarmet drivhus. 

Den fra fortiden

Tag en dag ud af kalenderen og rejs 200 år tilbage i tiden. På Frilandsmuseet kan man besøge gårde, huse, gadekær, vandmøller, haver og enge som de så ud i meget gamle dage. Og ikke mindst få et virkelighedstro indblik i, hvordan folk levede dengang. På markerne i området græsser heste, geder og får, og sommeren igennem er der masser af aktiviteter, som viser hvordan tingene blev gjort i gammel tid – ikke mindst hvordan folk gik klædt. Medbring picnickurven og nyd madpakken i græsset imens I nyder udsigten til dyrene.

Få 100-vis af rabatter i Børn i byen Klubben