De 12 bedste dyreparker i Danmark

Elsker dit barn dyr? I landets zoologiske haver finder I alt fra klassiske bondegårdsdyr og eksotiske fugle til vilde dyr fra den afrikanske savanne og alt godt fra havet. Besøg jeres lokale dyrepark eller prøv en ny - her er de 12 bedste i Danmark!

Foto: Stephanie Mielnicki
12. december 2022
Af Stephanie Mielnicki
Foto: Frank Rønsholt, Zoologisk Have København 

1. Zoologisk Have København

Når det kommer til et bredt udvalg af dyr fra hele verden, skuffer Zoologisk Have København aldrig. Der er massevis af eksotiske dyr fra både nord, syd, øst og vest, og mange timers sjov for hele familien. Børnezoo omfavner de mindste gæster med bondegårdsdyr og legeplads, mens resten af haven byder på dyr, spisesteder og hyggelige omgivelser for alle pengene.

Hvor? Roskildevej 32, 2000 Frederiksberg

Foto: Ard Jongsma, Odense ZOO 

2. Odense ZOO

Midt i den fynske hovedstad ligger Odense ZOO, der med forskning og naturvidenskab for øje, byder gæsterne indenfor i en verden af spændende dyreliv. Udover at underholde de besøgende børnefamilier, har den zoologiske have gjort det til et fokus at formidle viden om dyr og natur, så de mange gæster bliver klogere på dyrearternes samspil under besøget.

Hvor? Sdr. Boulevard 306, 5000 Odense C

Foto: Caroline Meldgaard 

3. Ree Park Safari

Afrika møder Nordamerika i Ree Park Safari på Djursland. I kan nemlig både tage en tur på savannen, hvor giraffer, zebraer, strudse og antiloper lever side om side med hinanden, og besøge sorte bjørne og arktiske ulve, inden I slipper ungerne løs på den afrikanske naturlegeplads, Watoto Kaya, eller lader de mindste give den gas på westernlegepladsen.

Hvor? Stubbe Søvej 15, 8400 Ebeltoft

Foto: Den Blå Planet 

4. Den Blå Planet

Den Blå Planet er Nordeuropas største akvarium, som rummer mere end 20.000 dyr og 7 mio. liter vand! Der er altså nok at gå på opdagelse blandt for hele familien, når underholdning, fascination og viden går op i en højere enhed i de spektakulære rammer på Amager. Hils på både vandmænd, blæksprutter og hajer, samt alverdens andre dyr fra det store blå hav.

Hvor? Jacob Fortlingsvej 1, 2770 Kastrup

Foto: Skandinavisk Dyrepark 

5. Skandinavisk Dyrepark

Der er ægte nordisk vildmarksstemning i Skandinavisk Dyrepark med kampesten, bakker og søer så langt øjet rækker. Det er de optimale rammer for de mange bjørne og ulve, som parken især er kendt for. Der er nemlig tale om en af verdens største bjørneparker og en af de bedste ulveparker, hvor dyrene lever i så virkelighedstro og naturlige omgivelser som muligt.

Hvor? Nødagervej 67B, 8560 Kolind

Foto: Kattegatcentret 

6. Kattegatcentret

Kan I ikke få nok af hajer, rokker og havdyr i alle afskygninger, vil en tur til Kattegatcentret i Grenaa være en oplagt destination for jeres næste familieudflugt. Der er rig mulighed for at blive klogere på alle aspekter af livet under havoverfladen i det flotte akvarium, der meget bekvemt ligger helt ud til havet med den dejligste udsigt.

Hvor? Færgevej 4, 8500 Grenaa

Foto: Knuthenborg Safaripark 

7. Knuthenborg Safaripark

Udover den klassiske safari med dyrene fra den afrikanske savanne, byder Knuthenborg Safaripark på et smut tilbage i tiden med deres 30.000 kvadratmeter store Dinosaurland! Besøg Palæontologens base og gå en tur på Fortidsstien og Nutidsstien, hvor livagtige dinosaurer, ægte fossiler, store skeletter og nutidens levende slægtninge, emuerne, holder til.

Hvor? Knuthenborg Alle, 4930 Maribo

Foto: Øresundsakvariet 

8. Øresundsakvariet

Hos Øresundsakvariet i Helsingør er der rig mulighed for at få lov til at røre ved mange af de maritime dyr. Der er rørebassiner, hvor selv de mindste børn kan ae en søstjerne eller en fladfisk, mens de modige også kan røre ved rokker og hajer! Skal I have en helt særlig oplevelse med hjem, kan I tilkøbe en tur i gummibåd på Øresund med en omgang marsvinsafari!

Hvor? Strandpromenaden 5, 3000 Helsingør

✔︎ Med Børn i byen Klubben får du 20% hos Øresundsakvariet

Foto: Nordsøen Oceanarium 

9. Nordsøen Oceanarium

I det store akvarium i Nordjylland kan I få indblik i de mange forskelligheder, der er repræsenteret blandt havets rige dyreliv. Der er både dyr, som lever i vandkanten, og dem, der lever dybt under havets overflade - besøg sælerne i det populære Sælarium og hils på alt fra klumpfisk til hummere i akvariets mange bassiner.

Hvor? Willemoesvej 2, 9850 Hirtshals

✔︎ Med Børn i byen Klubben får du 15% hos Nordsøen Oceanarium

Foto: Randers Regnskov 

10. Randers Regnskov

Er I til eksotiske kryb og tropisk klima, bør I lægge vejen forbi Randers Regnskov. De har alt hvad hjertet begærer af edderkopper, slanger og øgler.. Og så er der også gjort plads til nogle af regnskovens mere pelsede venner - I kan nemlig også møde både aber og dovendyr i det levende økosystem. Og hvis I kigger op, kan I få øje på regnskovens fugle og flagermus.

Hvor? Tørvebryggen 11, 8900 Randers

Foto: Aalborg ZOO

11. Aalborg ZOO

Den grønne oase tæt på Aalborg Centrum byder på over 140 forskellige dyrearter med alt fra isbjørne og elefanter til myreslugere og vortesvin. Og så er Aalborg ZOO det eneste sted i Danmark, hvor I kan hilse på Borneos store menneskeabe, orangutangen! Der er desuden spændende optrædener på Zoofariscenen, flere familievenlige spisesteder, samt mulighed for selv at grille i haven.

Hvor? Mølleparkvej 63, 9000 Aalborg

Foto: Givskud ZOO

12. Givskud ZOO

Givskud ZOO er en safaripark midt i Jylland, hvor I kan køre rundt blandt løver, giraffer, flodheste og bisoner - enten i jeres egen bil eller i en guidet safaribus. I bliver taget gennem savanner, prærier og pampasser på en tur, der strækker sig fra Afrika til Nord- og Sydamerika. Løveparken er desuden udstyret med både legeland, hoppeborg og trampoliner, hvis ungerne skulle få brug for en pause fra dyrene.

Hvor? Løveparkvej 3, 7323 Give

Få 100-vis af rabatter i Børn i byen Klubben