Efteråret er over os, og nu begynder nedtællingen til årets efterårsferie! Lad jer inspirere af de mange sjove aktiviteter i København og omegn, som vi guider til lige her! 

INDEHOLDER REKLAME

EN TUR PÅ MUSEUM


Halloween på Frilandsmuseet
Hvornår: 11.-18. oktober kl. 10:00-16:00
På Frilandsmuseet kan I traditionen tro blive klogere på væsener og overtro fra gamle dage, når den gamle landsby inviterer til uhyggelige og familievenlige aktiviteter i anledning af halloween. 

Da mormor var barn
Hvornår: Hele ferien - se alle tidspunkter her
Tag en tur på Nationalmuseet i ferien, og oplev, hvordan det var at vokse op i 1950'erne. Hvad var de bedste lege? Gik man i børnehave, og hvordan var det at gå i skole? Kom man overhovedet på ferie? Hop med på en rundvisning, og få svar på de mange spørgsmål. 

 Det spøger i ruinerne på Christiansborg Slot!
Hvornår: 12.-18. oktober kl. 10:00-17:00
Fangerne fra Blåtårn spøger i Ruinerne. De føler sig uskyldigt dømt og det er børnene i selskab med en voksen, der kan finde beviserne for deres uskyld. Følg med rundt i de mørke slotsruiner, hvor I møder tre historiske personer og gennem poster med lyde, billeder og andre beviser finder ud af, om de blev uskyldigt dømt.

LÆS OGSÅ: De 7 kunstudstillinger i børnehøjde


Efterårsferie på M/S Museet for Søfart
Hvornår: 9.-18. oktober
Sømonstre, havfolk og andre mystiske væsener vælter op på dækket af DRØMMESKIBET i efterårsferien. Modige børn i Sømandsværkstedet bygger et vaskeægte monsterfangerskib, mens det glubske uhyre Måbbe Dæk er løs ude i dokken. Børn har gratis entré til museet

 Efterårsferie på Glyptoteket
Hvornår: 13.-18. oktober 
Vær med til en lydfortælling om de gamle grækeres ret fascinerende og mærkelige historie om, hvordan verden blev skabt, når Glyptoteket byder indenfor i efterårsferien. 

Efterårsferie på Børnemuseet
Hvornår: 9.-18. oktober
Børnemuseet bugner med sjove børneaktiviteter hele efterårsferien! Kom til bageworkshop, kreacamp, madlavningsworkshop og højtlæsning. Eller gå på opdagelse i Harry Potters univers, mal dit eget graffitinavn og meget mere sjov!


Efterårsferie på Hangar 2 Flymuseum
Hvornår: 12.-16. oktober kl. 14:00-17:00
Hver eftermiddag i feriens hverdage holder Værløse Flyhistoriske Hangar åbent, så små og store flyinteresserede kan gå på opdagelse blandt de seje maskiner.

 Dinosaurernes Konge
Hvornår: Hele ferien - se alle tidspunkter her
Tristan Otto er et af de mest komplette Tyrannosaurus rex-fossiler. Han bor på Statens Naturhistoriske Museum, hvor I kan besøge ham, når han er omdrejningspunktet i udstillingen "Dinosaurernes Konge". 

LÆS OGSÅ: De 7 med dinosaurer

SHOW OG TEATER


De glemte børn
Hvornår: 11.-12. oktober kl. 12:00 og kl. 14:00
Denne sæsons børneballet på Det Kongelige Teater handler om en frygtløs og nysgerrig pige, der kastes ud på noget af et eventyr. Hun møder både mærkelige og farlige væsener på sin rejse. Forestillingen skal minde os om, hvor vigtigt det er, at vi har hinanden. 

Karius og Baktus
Hvornår: 11. og 13.-18. oktober - se alle tidspunkter her
Se eller gense Teater V's opsætning af den skønne historie om de to drillesyge tandtrolde, der bor inde i munden på drengen Jens. Historien udspiller sig i en farverig og tegneserieagtig scenografi med kæmpe kager, sæbebobler og tandhuse i Prøvehallen. 

 Robin Hood
Hvornår: Fra den 15. oktober - se alle tidspunkter her
Kom med Robin Hood på eventyr i Sherwoodskoven. Familieforestillingen, der spilles på Folketeatret, er en humoristisk og livlig version af den klassiske fortælling om Robin Hood og hans bande, der stjæler fra de rige og giver til de fattige. Forestillingen er for børn fra 6 år. 

LÆS OGSÅ: Efterårets børnevenlige teaterforestillinger


Storm over Ramasjang
Hvornår: 8. oktober til 8. november - se alle tidspunkter her 
Er ungerne vilde med Motor Mille, Hr. Skæg, Onkel Reje og alle de andre Ramasjang-karakterer? Så vil Storm over Ramasjang på Østre Gasværk være en sand fest! 

Mio, min Mio
Hvornår: 10. og 12.-17. oktober - se alle tidspunkter her
Oplev en helt ny opsætning af Astrid Lindgrens klassiker på Teatret Zeppelin. Mio, min Mio er en fortælling om både sorg, venskab, ensomhed og kærlighed. Her følger man Bo, der forlader sine plejeforældre og som drager mod "Landet i det fjerne". 

KREA I FERIEN


★ Fabelab SPACE Masterclasses
Hvornår: Hele ferien kl. 11:00-12:30
Medlemmer af Børn i byen Klubben får 50% rabat på en valgfri masterclass hos det nye Fabelab SPACE. De kreative masterclasses om arkitektur og design henvender sig til nysgerrige børn fra 5-8 og 9-12 år. 

Åbne værksteder for børn
Hvornår: 10.-11. og 13.-18. oktober kl. 11:00
På Louisiana er der åbne værksteder for børn hver dag. Her kan de små tegne, male, modellere og udforske kunstens metoder og udtryk. Temaet i værkstedet tager udgangspunkt i museets aktuelle udstillinger. 


ANNONCE FOR DANSK FLYGTNINGEHJÆLP

★ Tegn et hjem og gør en forskel for mennesker på flugt 
Hvornår: Frem til 9. november
Nu kan kreativt samvær med ungerne give husly til en familie, der mangler et hjem. Det er meget nemt: Bestil et gratis tegnekit, tegn en flot tegning af et hjem, del den med venner og saml penge ind til byggematerialer, så f.eks. en familie på flugt i Bangladesh kan få tag over hovedet.

 Lerværksted på Gl. Holtegaard
Hvornår: 11. og 13.-18. september kl. 12:00-17:00
I forbindelse med den aktuelle udstilling "FED LER", byder Gl. Holtegaard børn og voksne i alle aldre indenfor i lerværkstedet, hvor I selv kan prøve kræfter med det ældgamle håndværk, der er særligt populært for tiden. 

LÆS OGSÅ: 5 sjove krea-projekter, du kan lave med ungerne

FERIESJOV


Halloween i Tivoli
Hvornår: Hele ferien
Traditionen tro bliver Tivoli forvandlet til et slaraffenland af græskar, spøgelser og uhygge i efterårsferien. Tag børnene med på udkig i de flotte udsmykninger, gå på skattejagt, og lad jer underholde, når Rasmus Klump laver Halloween-sjov på Plænen. 

Efterårsferie på Brorfelde Observatoriet
Hvornår: Hele ferien kl. 11:00-16:00 og kl. 19:00-22:00
Brorfelde holder åbent hele ferien med daglige rundvisninger kl. 12:00 og kl. 14:00, og hvis I vil en tur i observatoriet by night, er der stjernekigning for alle pengene, når mørket falder på hver aften. 

Efterår på Bakken
Hvornår: Hele ferien kl. 11:00-20:00
Oplev Bakken i de dejligste gyldne efterårsfarver, når efterårsferien igen i år byder på hyggelig høstfest. Der vil være underholdning med både Onkel Reje, Ramasjang Mysteriet og Pjerrot, og så kan hele familien fare vild i den store labyrint, der er bygget af halmballer. 

Tip! Med Børn i byen Klubben får du 22% på miniturbånd


Ramasjang Mysteriet
Hvornår: Lørdage og søndage i ferien - se alle tidspunkter her
Der sker mange mærkelige ting i DR Byen for tiden, og de 5-8-årige kan være med til at løse det store Ramasjang Mysterie - børn er nemlig de bedste detektiver, der findes! De voksne må nøjes med at agere detektivassistenter. 

 Mig og Ramasjang
Hvornår: Hele ferien - se alle tidspunkter her
Tag med på en rejse rundt i DR Byen, og find inspiration til nye venskaber på Ramasjang øen. Ramajetterne har brug for hjælp fra børn, der har lyst til at være med til at skabe deres helt egen Ramasjang identitet. 

 Børnekokkeskole
Hvornår: 13. oktober kl. 16:30
Kig forbi Mariakirken på Vesterbro, hvis ungerne kan lide at kaste sig ud i nye køkkeneventyr. Kirkens frivillige bedstemødre Jytte og Susanne står klar til at hjælpe, når der skal kreeres lækkerier, som I forældre kan komme og smage på den sidste halve time. Det er GRATIS at deltage, men kræver tilmelding på forhånd. 


Feriesjov med Børn i byen Klubben
Der er masser af sjove oplevelser, som du får rabat på med Børn i byen Klubben - både indendørs og udendørs. Få for eksempel 20% hos Experimentarium, 20% hos Arbejdermuseet, 20% hos Knuthenborg Safaripark, 20% hos Cirkusmuseet og mange andre seje steder.

Efterårsferie med Ørsted: Byg et kompas og leg med magneter
Hvornår: 10.-18. oktober kl. 10:00-17:00 (værkstedet har åbent fra 10:30-15:00)
Kom med indenfor i det magnetiske og elektriske værksted på Danmarks Tekniske Museum, når de i efterårsferien inviterer til leg og sjove eksperimenter i H.C. Ørsteds fodspor. Der vil være aktiviteter for både store og små i museets værksted MAKERSPACE. 

 Gelé Royal
Hvornår: Hele ferien - se alle tidspunker her
Brønshøj Vandtårn byder indenfor til en sanseoplevelse med bierne som forbillede. Udstillingen skaber en helt særlig sansning for børn og voksne, der udfordrer vores taktile og digitale virkelighed, hvor vi er vant til at vores fysiske sanser efterlades umættede. 

LÆS OGSÅ: Her får I stadig rabat på landets familieoplevelser


Efterårsferie på Esrum Kloster
Hvornår: 10.-16. oktober kl. 10:00-17:00
Hop tilbage i tiden, og bliv sammen med familien klogere på gamle koserveringsmetoder, når der skal ryges, saltes, fermenteres og tørres. Tag også på jagt- og planteløb i det naturhistoriske landskab, og besøg den nye VR-udstilling, naturlegepladsen, caféen og klosterbutikken.

Halloween i Dansk Arkitektur Center
Hvornår: 9. oktober kl. 14:00-17:00 og 10.-18. oktober kl. 10:00-17:00
Besøg Kids' City, hvor det vrimler med edderkopper og spøgelser! Og deltag i feriens mange familieaktiviteter - programmet byder på familieværksted, LEGO-robot-workshop, MGP potpourri, højtlæsning, trylleri og meget meget mere. 

Tip! Med Børn i byen Klubben får du 10% i caféen

UD I DET BLÅ


Thomas Dambos kæmper og trolde
Det vrimler med nye og gamle kæmper og trolde over hele landet, og hvilken bedre anledning til at gå på troldejagt efter et par af dem, end efterårsferien! Vi guider til dem alle, så I ved, hvor I skal lede. 

Udendørs kunst i børnehøjde
Vil I gerne have lidt frisk luft, men samtidigt få en særlig og uforglemmelig oplevelse, kan I se på kunst i naturen! Det vrimler med fine installationer og imponerende værker ude i det fri - bare smør madpakkerne og kom afsted!

Tag på svampejagt
Der er ekstra mange lækkerier i skovbunden på denne årstid. Så tag ungerne i hånden, og gå på jagt efter friske svampe til aftensmaden - bare husk at orientere jer grundigt om, hvilke arter, der er spiselige - og hvilke, der er giftige! Hop eventuelt med på en guidet tur, hvis ikke I er så rutinerede. 

LÆS OGSÅ: Den store naturguide: Gør udelivet sjovere for ungerne

BONUSTIP


Henrik Vibskov på Sophienholm
Hvornår: Hele ferien - se åbningstider her
Henrik Vibskovs aktuelle udstilling på Sophienborg er godt nok ikke udformet til børn. Men det farverige, skæve og storslåede univers vil fascinere selv de mindste gæster. 

 

Vil du have endnu flere tips?
Visitcopenhagen.dk har også samlet en masse gode idéer til oplevelser for dig, der skal holde efterårsferie i København

Holder I ferie andre steder i Danmark?
Tjek vores guides til AarhusSilkeborg, Viborg, Randers og Horsens.

 

Opdateres løbende...

 

Fotos: 1) Frilandsmuseet 2) M/S Museet for Søfart 3) Hangar 2 Flymuseum 4) De Glemte Børn, Det Kongelige Teater, Henrik Stenberg 5) Storm over Ramasjang, Østre Gasværk 6) Fabelab SPACE 7) Dansk Flygtningehjælp 8) Tivoli, Anders Bøggild 9) Ramasjang Mysteriet 10) Experimentarium, David Trood 11) Esrum Kloster 12) Thomas Dambo 13) Henrik Vibskov, Sophienholm