Børnevenligt DIY-pynt til Halloween-festen

Panduro har som altid et stort sortiment, der giver jer mulighed for at udfolde kreativiteten. Vi er gået ombord i årets store Halloween-kasse, og har produceret pynt til årets uhyggelige festligheder i børnehøjde.

Foto: Stephanie Lau
1. januar 2023
Af Stephanie Mielnicki

Få inspiration til, hvad kassens indhold kan forvandles til.

Foto: Stephanie Mielnicki

Kæmpe Halloween-kasse

De mange kreationer stammer alle fra indholdet af Panduros Giant Spooky Halloween Box, der giver helt frie tøjler til at producere bunkevis af fint Halloween-pynt. Det eneste, I selv skal sørge for, er lim, tape og saks.

Foto: Stephanie Mielnicki

Edderkoppespind

Kassen indeholder noget så simpelt som garn og plastikedderkopper. Af det fik jeg lavet et edderkoppespind på døren derhjemme - som en uhyggelig velkomst til Halloween-gæsterne, postbuddet eller hvem der ellers måtte kigge forbi.

Sådan gør du:

 • Klip fem stykker garn, og sæt dem fast med tape i enderne på bagsiden af døren
 • Klip derefter et nyt stykke garn, som bindes fast på en snor tæt på midten
 • Før garnet over og under snorene hele vejen rundt
 • Bind fast, når garnet er ved at løbe ud
 • Klip et nyt stykke garn, bind fast og fortsæt rundt
 • Klip de løse ender af, og placer til sidst små plastikedderkopper i spindet
Foto: Stephanie Mielnicki

Mexikansk skull-maske

Der er også en helt blank maske i kassen, som kan males lige som I har lyst til. Jeg gik all in på candy skull-stilen fra Mexico, hvor de uhyggelige masker samtidigt gøres smukke med blomster og finurlige snirkler.

Sådan gør du:

Jeg søgte lidt rundt på Pinterest for at finde inspiration, og sammensatte selv maskens look ud fra de øjne, den mund, de udsmykninger osv, som jeg fandt. Jeg malede direkte på masken med den sorte maling fra kassen. Masken kan både bruges som uhyggelig pynt som her med pålagte øjne, eller bæres som udklædning. Kun fantasien sætter grænser. 

Foto: Stephanie Mielnicki

Edderkop og heksehat

Ingen Halloween-fest uden lidt uhyggeligt pynt i vindueskarmen, på bordet og andre steder i hjemmet. Ud af flamingo-figurer, piberensere, øjne, glimmerark og en klat maling, blev det i denne omgang til en edderkop og en heksehat.

Det er et godt tip at klippe låget af malingen, så den ikke vælter, og så det er nemmere at bruge malingen, der sidder i låget. Den kan stadig fint lukkes til senere brug.

Foto: Stephanie Mielnicki

Sådan gør du:

 • Start med at male de to flamingo-figurer (en stor kugle og den runde spids)
 • Klip en cirkel ud af det sorte glimmerark, som er lidt større i diameter end spidsens bund
 • Kom lim i midten af cirklen, og sæt spidsen på
 • Sæt til sidst en piberenser rundt langs samlingen
 • Lav seks huller langs omkredsen af den malede kugle med spidsen af en saks
 • Dyp enden af piberenserene i lim, og før dem ind i hullerne en efter en
 • Buk piberenserene, så edderkoppen kan stå på "fødderne" med bøjede "knæ"
 • Lim til sidst en masse øjne i forskellige størrelser på fronten af kuglen
Foto: Stephanie Mielnicki

Bordløbere

Kassen byder også på Halloween-farvet silkepapir i sort og orange - perfekt til et par bordløbere, pynt i vinduet eller noget helt tredje. Det er sjovt at klippe sig frem til forskellige mønstre, og jeg endte med både at lave flagermus-, græskar- og edderkoppe-guirlander.

Sådan gør du:

Fold silkepapiret gentagende gange, og klip så bare løs. Det eneste, man skal være opmærksom på er, at der stadig skal være et stykke af kanten, som ikke klippes, så guirlanden hænger sammen. Til sidst foldes papiret ud, og mønsteret kommer rigtigt til syne. Er I ikke tilfredse, kan I altså prøve igen - det er ikke det mest tidskrævende projekt. 

Foto: Stephanie Mielnicki

Til sidst har jeg samlet alle projekterne, undtagen edderkoppespindet, og dækket op til lidt Halloween-hygge. Som lidt ekstra sjov, har jeg lagt nogle af de overskydende øjne på kiksene, så de ligner små monstre.

Gå på opdagelse i Panduros Halloween-sortiment her.

Få 100-vis af rabatter i Børn i byen Klubben