Her kan I moste jeres egne æbler på Sjælland

Findes der noget hyggeligere end at plukke æbler med familien og omtrylle dem til den lækreste æblemost? Vi guider jer afsted til Sjællands mosterier.

Foto: Pexels
27. september 2023
Af Caroline Gruth Hemmingsen

Bemærk: Mosterier tager ikke imod nedfaldsæbler, da nedfaldne eller lagrede æbler kan være blevet angrebet af en svamp, som udskiller giftstoffet patulin.

Foto: Pexels

Gartnergården Odsherred

Hvert efterår får Gartnergården i Odsherred besøg af et mobilt mosteri, der moster æbler fra gården. I er også meget velkomne til at medbringe egne æbler, så I kan få den lækreste æblemost med hjem. I skal bare ringe og lave en aftale, det er dog et minimumskrav at medbringe 50 kg æbler. Saftens tappes i 3 liters bokse, og koster 40 kr. pr. stk.

Hvor? Odsherredvej 5, 4572 Nørre Asmindrup

Østergaard Frugt og Most

På Østergaards hyggelige og moderne mosteri ved Jægerspris presser de også gerne most af jeres æbler. Aflever jeres nyplukkede æbler fra haven, og få lækker drikkeklar æblemost med hjem. Mosten tappes på store 5 liters bokse, og koster 65 kr. pr. boks.

Hvor? Harekærvej 17 Ejby, 4623 Lille Skensved.

Lejre Folkemosteri

Ta' hele familien med til mostedag på Lejre Folkemosteri. Her sammensættes I i hold på 8-10 personer, der kan moste i fællesskab enten formiddag eller eftermiddag. I skal selv medbringe æbler. I kan tjekke ledige mostedage lige her og priser her.

Hvor? Aggerupvej 4 Kisserup, 4330 Hvalsø

Farendløse Mosteri

På Farendløse Mosteri lidt udenfor Ringsted kan I også få mostet jeres egne æbler hjemme fra haven. Mosteriet tager imod usprøjtede æbler, og leverer tilgengæld en tyk og ufiltreret most på bag-in-box med en holdbarhed på op til et år. Har I under 300 kg. æbler, blandes mosten med andres æbler, og koster 48 kr. pr. 3 liters boks. Læs mere om priserne her.

Hvor? Farendløsevej 103, 4100 Ringsted

Foto: Pexels
Få 100-vis af rabatter i Børn i byen Klubben