Æbler, pærer, græskar og svampe: Her kan I plukke løs i efteråret

Intet smager bedre end det frugt og grønt, man selv plukker, og netop nu er det højsæson for smagfulde æbler, pære, græskar, svampe og mange andre lækkerier.

8. december 2022
Af Sabrina Melina Andersen

Vi guider til pluk-selv steder i København og omegn, så kom af sted og tag børnene med på efterårsrov!

Fotos: Caroline Meldgaard 

Amager Fælled - vildtvoksende selv-pluk

Hvis I vil gå på opdagelse i naturens spisekammer på egen hånd, så er Amager Fælled et besøg værd. Det fredede naturområde er med sine mange søer, vandhuller og kystnære områder hjemsted for masser af dyre- og plantearter. Her kan I gå på jagt efter sene brombær, hyld, æbler, hyben og med lidt god vilje kan I også være heldige at finde havtorn. Så find gummirøjserne eller de gode vandresko frem og kom af sted!

Foto: @sophiafrayiahealth 

Frydenlund Slot - en plantage i historiske rammer

Med mere end 23.00 frugttræer, 22 æblesorter og 9 pæresorter er der rig mulighed for at slå sig løs i plantagen på Frydenlund Slot i Vedbæk. Det historiske slot fra 1722 danner dog ikke alene rammen om de smukke omgivelser, det er nemlig også slottet, hvor Caroline Mathilde og Johann F. Struensee lagde kimen til den kongelige affære. En oplagt mulighed for at gå på opdagelse i både plantagen og historien!

Foto: @Sillevanloon 

Grennessminde - økologisk selv-pluk paradis

Det økologiske gartneri i Tåstrup har et stort udvalg af grøntsager, frugt og blomster. Her får I udleveret en trækvogn, og så er det ellers bare om at plukke løs. Både gartneriet og marken er et imponerende syn og fyldt med alverdens selv-pluk lækkerier lige fra tomater, kål, porrer og selleri til salater, æbler, bær og spiselige blomster. Et sandt paradis!

Foto: @amalie_ronn 

Kildebrønde Frugtplantage - pluk-selv hele året

Den store plantage på 33 hektar ligger midt imellem Kildebrønde og Greve landsby. Plantagen holder åbent for både selv-pluk og andre sjove familieaktiviteter året rundt, og i løbet af efteråret kan I gå på jagt efter blommer, æbler, pærer og græskar. I kan også smutte en tur forbi den hyggelige gårdbutik, hvor I kan forsyne jer med honning, æblemost og endnu mere af sæsonens frugt og grønt.

Foto: Frederiksens Frugtplantage 

Frederiksens Frugtplantage - oase af frugtsorter

Med mere end 100 år på bagen er den gamle, familiedrevede frugtplantage en charmerende lille oase fyldt med diverse frugtsorter. Plantagen, som ligger i Roskilde, rummer intet mindre end 35 forskellige æblesorter, 10 slags pære og 14 forskellige blommesorter, så der er nok at vælge imellem. Og hvem ved, måske kan I lade jer inspirere til en dejlig tærte. I kan også besøge gårdbutikken, hvor I blandt andet kan finde nødder, hyldebær, honning og frisk æblemost.

Foto: @livmarquardpedersen

Holmevang Frugtplantage - usprøjtet frugt og grønt

Kun 20 minutters kørsel fra København ligger Holmevang frugtplantage i Sengeløse. I plantagen kan i gå på rov i et væld at usprøjtede æblesorter eller prøve kræfter med at grave kartofler op. Der er også mulighed for at besøge gårdbutikken, som sælger friske råvarer, marmelade, olier og spændende nips.

Foto: Hareskoven

Hareskoven - sjov svampejagt

Efteråret er ofte lig med svampejagt, og børnene elsker at finde dem. Så tag en tur i Hareskoven, som ligger mellem Værløse og Bagsværd, og lad der gå konkurrence i, hvem der først kan spotte de små finurlige svampe, som titter op af jorden eller skjuler sig i mosset. Der er gode chancer for at finde rørsvampe, champignonger og de sidste kantareller. God jagt!

Få 100-vis af rabatter i Børn i byen Klubben