Kreative sysler med efterårets kastanjer

Hvad er mere oplagt om efteråret, end at lave kastanjedyr? Det er både hyggeligt, sjovt og kreativt. Gør det til en udflugt, og tag ud og saml kastanjer med børnene.

19. december 2022
Af Alberte Cornelius

De er både flotte og nemme at lave til kastanjedyr! Alle aldre kan være med om bordet, når der bliver hygget med at lave figurer af kastanjer. Måske en kop varm kakao med flødeskum kunne sætte prikket over i'et på en hyggelig efterårsdag? Vi tog ud til Christianshavns Volde for at samle kastanjer, hvilket blev til en flot gåtur.

Foto: Alberte Cornelius

Kun fantasien sætter grænser!

Du kan bruge lige hvad du har lyst til, til at pynte dine kastanjer! Elvira på 12 år havde set, at man kunne lave fine hatte til kastanjedyrene ud af garn og perler, hvilket hun straks gik i gang med. Vi brugte strikkepinde til at prikke hul i kastanjerne, for at kunne få tændstikker i dem.

Til at lave øjne, brugte Elvira en hvid og sort tush, som vi havde derhjemme. Man kan selvfølgelig også købe øjne, så figurene ser lidt mere levende ud.

Det eneste, der må siges at være et must til projektet, er en limpistol.

Foto: Alberte Cornelius

Sådan så Elviras færdige figurer ud. Vi lavede herudover også nogle andre pyntefigurer - de klassiske "edderkoppespind" med garn, som ser rigtig fine ud i vinduet. De kan laves i alle farver og mønstre, og er et nemt og hyggeligt projekt.

Foto: Alberte Cornelius
Foto: Alberte Cornelius
Foto: Alberte Cornelius
Få 100-vis af rabatter i Børn i byen Klubben