Weekend i Vestsverige: Eksklusiv 70'er perle og skørt elghotel

Børn i byen har været en tur i Vest Sverige, nærmere bestemt Skövde og Falköping, der ligger cirka 4,5 times køretur fra København. Her stod den bl.a. på troldejagt, vandland og overnatning i en bisonko! Læs om vores tur her.

Foto: Caroline Hemmingsen
25. oktober 2023
Af Caroline Gruth Hemmingsen

Børn i byen var inviteret af VestSverige

Første stop: Skövde

Første stop på vores Sverige-tur er byen Skövde, der ligger lidt nord for Falköping. Afsted er vi to voksne og et barn på tre år, og vores transportmiddel er bil - det er det nemmeste. Turen er en smule lang, så det kan anbefales at holde hvil undervejs f.eks. på en legeplads, så børn kan få krudtet lidt af. Derudover kan det anbefales at planlægge en lidt længere tur end blot en forlænget weekend, der er nemlig masser at tage sig til i området!

Foto: Bar og hotelværelse på Billingehus

Billingehus
Første dag tjekker vi ind på det nyrenoverede hotel Billingehus, der ligger på bjerget Billingen med udsigt over Skövde. Hotellet er opført i 1970, men er gennemgået en totalrenovering de sidste par år og genåbnede i sommers. Stilen har de heldigvis bevaret: det er som at træde ind i en eksklusiv tidslomme fra 70'erne, og interiøret er gennemført til fingerspidserne. Hotellet har så meget wow-faktor, at vi ser gennem fingre med byggepladsen ved siden af hotellet (hvor det skal udvides) og de håndværkere, der diskret trisser rundt og ordner ledninger og små detaljer, som ikke er blevet færdige under renoveringen.

Vores værelse rummer måske den største hotelseng, vi nogensinde har set - og så er der også et sejt spilrum med bl.a. diskokugle, bordfodbold og shuffleboard til stor begejstring for vores datter. Udenfor har hotellets endda også sin egen minigolfbane!

Foto: Hotellets spilrum
Foto: Interiør på Billingehus
Foto: Restauranten på Billingehus

På hotellet spiser vi både frokost og aftensmad på ankomstdagen og morgenmad dagen efter. Alt sammen foregår i hotellets restaurant, der har den mest fantastiske udsigt over Skövde. Heller ikke maden er der en finger at sætte på: til frokost vælger jeg dagens grønne ret, og min mand vælger dagens kødret, begge tilberedt med sæsonens råvarer. Børn kan få dagens ret i en miniversion, men vores datter ønsker pommes frites, så det fikser køkkenet uden problemer.

Foto: Aftensmad på Billingehus

Til aftensmad får vi voksne serveret en to-retters menu - jeg vælger igen en vegansk version, og min mand får fisk og kød. Vores datter kan vælge mellem flere klassiske børneretter såsom pasta bolognese og burger med pommes frites. Hun er dog mest interesseret i pommes frites, men min mand spiser glædeligt burgeren, der er på Gasoline Grill-niveau! I restauranten får vi desuden både tilbudt højstol samt farver og farvelægningspapir, som vores datter hygger sig med, imens vi venter på maden.

Morgenmaden er anrettet som buffet og ligeledes super lækker. Her er bl.a. forskellige oste, pålæg, æg, svenske kødboller, pandekager, chiagrød og meget andet.

Foto: På troldejagt i området
Foto: På troldejagt i området

Stort friluftsområde
En af de ekstrafede ting Billingehus er dets placering. Lige udenfor døren finder man både vandreruter, trætopbaner, mountainbike-muligheder, legeplads, skøjtebane, skibakke, campingplads, friluftsbad med mere. Her er aktiviteter for hele familien hele året rundt - og særligt om vinteren forstiller vi os, at der må være ekstra magisk på det snedækkede bjerg. Men vi får da også vores skud magi i form af en troldejagt, der ligger et stenkast fra hotellet. Her kan man følge en eventyrlig sti gennem skoven, og ved hjælp af en app vække rutens magiske karakterer til live samt besøge deres huse fysisk. Vores datter er ellevild, og jagten på troldens forsvundne hale fylder for hende hele turen.

Foto: Arena Skövde

Badelandet Arena Skövde
På dag to besøger vi byens store badeland, Arena Skövde, der ligger 5 minutter fra hotellet. Badelandet er kåret til Sveriges bedste flere gange, og det er med god grund! Her er der masser af vilde vandrutsjebaner, et fedt område med små bassiner for de mindste børn, grotte, strømkanal, direkte adgang til café og meget mere. Alt er velholdt og ordentligt, og omklædningen fungerer upåklageligt med et digitalt armbånd.

Foto: Trøffelpizza på Restaurant Sällskapet
Foto: Rødebedeburger på Restaurant Sällskapet

Frokost-tip: Restaurant Sällskapet
Efter en tur i badeland kører vi hen til Restaurant Sällskapet, der ligger i forlængelse af Skövde Kulturhus. Stedet har udsigt til et fint, lille torv med springvand, der sikkert er et hit for ungerne om sommeren. På Sällskapet nyder vi henholdsvis en trøffelpizza og rødebedeburger, som begge er utrolig velsmagende.

Andet stop: Falköping

Efter frokosten i Skövde kører vi mod Falköping, som ligger cirka 30 minutter syd for Skövde.

Foto: Wrågården
Foto: Älghotellet

Älghotellet på Wrågården
Her tjekker vi ind på Wrågården, som bl.a. rummer gårdbutik, café, fodboldgolf, familieaktiviteter, elg- og bisonsafari - og nå ja, et elghotel! Gemt bag hovedbygningen, et stykke ned af en lille grusvej ligger fire særlige hytter i smukke naturomgivelser. Hytterne er alle unikke, og udstyret med private terrasser, der har udsigt til græssende dådyr og elge - så idyllisk! Vi får tildelt bisonkoen, der kan rumme 8 sovende gæster. Her sover vi bogstavlig talt i maven på koen, lige under dens skelet, der er savet ud i træ - virkelig gennemført og en smule skørt. I køleskabet har Wrågården forberedt vores aftensmad, der bare skal på grillen: bison- og selleriburgere med hjemmelavede boller, ketchup og coleslaw. 

Vi bruger eftermiddagen på at hilse på dyrene fra terrassen, prøve stedets sørøverskib for børn og gå en lille tur i den lune, men friske efterårsluft. Da mørket falder på, tænder vi op i grillen, og da vores datter snorker fredfyldt i bisonens mave, spiller vi kortspil.

Foto: Vores hytte indvendigt
Foto: Vores hytte set fra terrassen
Foto: Besøg af elgtyren på terrassen

Næste morgen har Wrågården stillet en kurv med morgenmad ind i vores køkkenskab via. en lem udefra. De har endda været så søde at udskifte alle produkterne med veganske alternativer, da jeg ikke spiser kød- og mælkeprodukter. Vores datter nyder den lækre vaniljeyoghurt lavet på soja, der ligesom alt andet mad serveres i bæredygtige patentglas. Alt i alt et gennemført og virkelig hyggeligt koncept!

Bemærk: Toilet og bad deles med de andre hytter.

Foto: Fodring af geder i Mösseberg Djurpark
Foto: Legeplads og udkigstårn i baggrunden i Mösseberg Djurpark

Mösseberg Djurpark
Da vi på dag tre er tjekket ud af elghotellet, sætter vi kurs med Mösseberg Djurpark - et gratis og virkelig fedt område for børnefamilier. Parken ligger på et bjerg, og har masser af besøgsdyr såsom kaniner, geder, grise og alpakaer. Derudover er der to legepladser, mooncars og cykler, grillpladser og toilet - helt genialt. Har I store børn med, bør I også besøge udkigstårnet, der ligger lige ved siden af!

Foto: Badabing Burger

Frokost-tip: Badabing Burger
Vi slutter vores tur med en frokost på Badabing Burger på Falköping Torv. Torvet er under renovering, så pt. er det ikke så spændende. Tilgengæld virker burgerrestauranten helt ny: her er rent og lækkert, og burgerne er lige i skabet, mums!

Om destinationen
Få 100-vis af rabatter i Børn i byen Klubben