Hold efterårsferie i Malmø: 10 x særlige børneoplevelser

Fyld efterårsferien med de bedste oplevelser - efter kun 39 minutter i tog fra København kan i stå i magiske Malmø, der venter med et væld af fine familie-oplevelser, vi guider jer afsted.

Foto: Caroline Hemmingsen
19. september 2023
Af Rikke Reffelt

Annonce for Skånetrafiken 

Afsted til en skøn efterårsdag i Malmø.

Foto: Kanini

Gennemført børnebibliotek

Besøg Malmøs Stadsbibliotek, hvor I kan slippe børnene løs I den særlige, farverige børneafdeling ved navn "Kanini". Her kan I udover at snuppe en rolig stund med en stribe billedbøger også gå på opdagelse i de forskellige legeuniverser, som ungerne kan udforske. Prøv "Grotten", "Regnbuen" eller "Skyggen" og nyd, at børnene leger. 

Foto: Caroline Hemmingsen

Malmøs magiske legepladser

I Malmø finder I over 20 magiske legepladser, som alle har særlige temaer. Prøv en tur på legepladser med temaer som teater, musik, dyr, fisk, cirkus og meget mere. Det kan absolut anbefales at prioritere en runde på en håndfuld af de fine legepladser, hvor I kan tage en pause og nyde roen.

Foto: Christian Andersson Folkets Park 

Masser af sjov i Folkets Park

Malmøs Folkets Park er virkelig en park for folket. Midt i den særlige oase kan I bruge timer på de mange hyggelige aktiviteter. Snup en tur på hoppepuderne, lad børnene gå på opdagelse på trafiklegepladsen, rul på skatebanen, snup en snack i cafeerne i parken og nyd efterårets farver i de smukke, stemningsfulde omgivelser.

Foto: Funnys Äventyr / Caroline Hemmingsen

Byens indendørs legelande 

Trænger I til lidt indendørs leg? Så er Malmø garant for en række fine legelande. Besøg Funnys Äventyr - et legeland baseret på den nordiske børnelitteraturs elskede figurer. Her kan I lege i Alfons Åbergs stue, sige hej til Mumi, besøge Peddersen og Findus eller besøge den fine cafe. Kravl, løb og hop forbi Funplays - legelandet, som de mindste ikke vil hjem fra. I Leos Legeland kan børnene udforske boldlandet, tage en tur i rutsjebanerne, opleve piratskibet, kravlenettet og trampolinerne.

Foto: Caroline Hemmingsen

På oplevelse i Malmøs butikker 

Shop minder med hjem fra byens charmerende butikker til den lave svenske kurs i efterårsferien. Prøv f.eks. Mitt Möllan som sælger brugte og upcyclede sager. Besøg shoppingcentret Emporia, som også har indendørs legeplads til de små. Butikken i det imponerende Moderna Museum lokker med legesager, kunstplakater m.m., og i Lagerhaus venter fine ting til hjemmet til små priser.   

Foto: Apelöga

Spisepause i den hyggelige by 

Trænger I til at tanke op på lidt at spise og drikke på jeres tur rundt i byen? Der er mange lækre muligheder. I Malmø Saluhall er det umuligt ikke at finde noget, der hitter i familien - madhallen bugner af lækkerier. Eller prøv Slottsträdgården, hvor I bl.a. kan sidde i det charmerende orangeri og indtage kage, frokost og meget mere. Trænger i til "Fika" (kaffe og kage)? Så slå jer f.eks. ned på AB Småland eller tag på det klassiske konditori Hollandia.  

Foto: © Jenny Eliasson / Malmö Museer

Ta' på museum

Det er altid en god ide at besøge et museum og heldigvis har Malmø en bunke børnevenlige af slagsen. Prøv Malmöhus Slott, som rummer flere museer - bl.a. akvariet, hvor I kan gå på opdagelse blandt de i alt 60 terrarier og akvarier.  Tæt ved Malmöhus Slott finder I også Teknikens og sjöfartens hus, hvor børnene kan lege lokoførere, klatre i gamle traktorer og blive klogere på  biler, sporvogne og dampmaskiner gennem tiden. Er I klar på en anderledes museumsoplevelse? Så prøv Disgusting Food Museum, som udstiller 80 af verdens mest ulækre madretter.

Foto: Pixabay / Non-Violence-skulptur i Malmø

Ud og se på kunst

Malmø har flere kunstspots, som hele familien vil elske at besøge i efterårsferien. Se på kunst med ungerne, tjek fx den smukke bronzeskulptur Non-Violence, læg mærke til byens smukke gavlmalerier eller styr mod Malmøs kunstmuseer. Moderna Museet byder på massevis af kunst, her er også en hyggelig cafe, som I kan snuppe en lille kunstpause på. Form Design Center har skiftende inspirerende udstillinger, kreativt drop-in børneværksted og er en fin oplevelse.

Foto: Aline Lessner

Frisk luft

Gå en tur gennem Malmøs gamle brostensgader og videre gennem de mange hyggelige parker. Prøv Slottsparken med de idylliske spisesteder, tag et hvil i Malmøs største park Piledamsparken, her venter flere temalegepladser, eller gå gennem Kungsparken, Malmøs ældste park. Trænger I til havudsigt? Så gå langs den 3 km lange Ribersborgsstranden, hvorfra I kan spotte det 45 m høje Turning Torso. Oplev også Malmøs vestlige havneområde Västra Hamnen-kvarteret, som i de seneste år er blevet transformeret til et skønt sted med cafeer, restauranter og en fin udsigt til Turning Torso.

Foto: Sanni Dolck

Hop i bassinet i Hyllliebadet

Lige ved Hyllie Station finder I Malmøs imponerende badeparadis, Hylliebadet - hvor I kan glæde jer til vandrutsjebaner, bassiner og boblebade. Ta' et hvil i badelandets familieområde med pool til de helt små og nyd tiden sammen. I kan sagtens bruge mange timer i det lune vand, inden turen går videre ud i efterårshyggelige Malmø.

Foto: Skånetrafiken
En dag i Malmø
  • Togturen tager kun 39 minutter fra København H til Malmø C. Alt efter hvad I skal opleve i Malmø, kan I også stå af på Hyllie station eller Triangeln station.
  • Det er grønnere at tage toget fremfor bilen, og turen giver masser af nærvær sammen med ungerne.
  • Fællesrabat: Der gives en rabat på 20 % ved køb af en fælles billet til mindst to personer. Fællesrabatten gives i tillæg til andre rabatter.
  • Børn og unge i alderen 7-15 år får 50 % rabat på enkeltbilletter og 24-timers billetter. To børn under 7 år rejser gratis sammen med en betalende passager.
  • Skånetrafikens 24-timers billet er gyldig i 24 timer fra aktivering. 24-timers billetten koster det samme som to enkeltbilletter og er perfekt til dig, der rejser tur-retur mellem Danmark og Sverige. Med en 24-timers billet kan du desuden rejse videre med lokaltog (tog og bus) indenfor den valgte zone. På den måde kan I opleve meget mere af Malmø på samme billet!
  • Du kan lettest købe Skånetrafikens billetter i Skånetrafikens app. I appen kan du også finde oplysninger om din rejse.
  • Under "Mitt Konto" hos Skånetrafiken finder I mange gode tilbud på familie-oplevelser i Sverige. Registrer dig eller log ind her
  • Download Skånetrafikens app her.
Få 100-vis af rabatter i Børn i byen Klubben