Man kan stadig finde festen på Kos. Men man kan også lade den være og bevæge sig ind i det græske lune og indsnuse timian, middelalder og natur sammen med ungerne. Vi tog på fire ture på Kos.

[SPONSORERET INDHOLD]

 

Landsbyen Zia
Den lille landsby Zia er magisk. Turist-butikker ja, men ikke desto mindre en lille hvid labyrint af gyder og græsk virkelighed på en bjergskråning. Gå opad, lad børnene løbe i forvejen og sørg for at familien er samlet igen, når Watermill café dukker op.
 Limonaden og solnedgangen udvider hjerterummet og sænker pulsen.

Johanitterborgen i Kos by
Giv børnene en smagprøve på Europas historie på borgen i Kos by. Den er opført i 1300-tallet af munkene og siden brugt som fæstningsværk mod fjender fra vandsiden. Der er masser af rester af statuer og søjler fra det antikke Grækenland. Måske kan I kende de ioniske fra de doriske og korinthiske søjler.Venetiansk fort og skildpadder
Ikke så langt fra Antimachia ligger den store venetianske fæstning. Den er fra 1400-tallets Johanittere og fra toppen kan I forestille jer piratskibe nærme sig øen. Der ligger flere små kirker inden for murene, og så lever der landskildpadder i det tørre græs. Jorden er lys af støvet, som er kommet fra den vulkanske ø Nisyros lige overfor. 
Besøg borgen uden for normal turist-tid og mærk himmelrummets ro omkring jer.Therme
Den naturlige kilde ved Therme strømmer med sine varme svovldampe lige ud i havet. Det er godt for huden og overraskende for sanserne. Tag børnene med når solen går ned, eller står op, så er der fredeligt. Så mærker I jordens forunderlighed.

Børn i Byen var inviteret til Kos af www.apollorejser.dk