De 5 børnevenlige togrejser i Europa

Fut fut! Vi har samlet 5 fede storbyer i Europa, som I nemt kan besøge på jeres næste familieferie ved at pakke børnene sammen og hoppe på et tog.

Foto: AdobeStock
22. december 2022
Af Stephanie Mielnicki

3 gode grunde til at rejse med tog

Foto: AdobeStock

Fra centrum til centrum

En klar fordel ved togrejser er, at I ankommer på en hovedbanegård, der som regel ligger midt i den by, I skal besøge. Dermed slipper I for yderligere transport, som hvis I for eksempel var landet med et fly uden for storbyen. 

Aktiviteter undervejs

Læs en bog, tegn en tegning, se en film eller nøjes med at kigge på det fine sceneri, der udspiller sig på den anden side af de store ruder. I kan også altid tage en lille lur, så I er ekstra udhvilede og ferieklar, når I ankommer - særligt på de længere ture.

Det grønne valg

Går I op i at træffe grønne valg, er det også værd at have med i overvejelserne, at togrejse úden tvivl er den mest bæredygtige rejseform - hvis altså ikke, at I kan nøjes med cyklen, selvfølgelig.

Foto: AdobeStock

Den populære: Paris, Frankrig

Den franske hovedstad byder ikke kun på romantik og high end shopping - der er også en masse at komme efter for børnefamilierne. Det er selvfølgelig helt oplagt med en tur i Disneyland Paris, men I kan også besøge voksmuseet Grévin, hvor de meget livagtige voksfigurer huserer, eller I kan hilse på de mange udstoppede dyr på det naturhistoriske museum, Grande Galerie De L'evolution. Er I mere til udendørs feriesjov, kan I også kigge forbi en af byens mange haver og parker - særligt Jardin de Luxembourg skulle have en masse gode legepladser, ponyridning, bistader og smukke blomster.

Rejsetid? Under 14 timer fra København

Foto: AdobeStock

Den hyggelige: Amsterdam, Holland

Amsterdam ligner i sig selv en sjov legeplads med alle de små, skæve og farverige huse. Og der er også masser af børnevenlige tilbud i byen. Besøg for eksempel Nemo, som er et Experimentarium-lignende science-museum for børn, den indendørs legeplads TunFun med børnedisko, hoppeborg, trampoliner, rutsjebaner og meget mere for de 0-12-årige eller måske en tur i en af Europas ældste zoologiske haver, Artis Zoo, med dyr og sjove aktiviteter for hele familien. I kan også nyde byens udeliv med et besøg i den populære Vondelpark med flere fantastiske legeområder, open air-teatre og gratis børneshows, eller hoppe på en kanalrundfart og se byen fra de mange ikoniske kanaler. 

Rejsetid? Cirka 11 timer fra København

Foto: Michella Maria, Pixabay

Den hurtige: Stockholm, Sverige

Stockholm er i høj grad en børnevenlig storby, hvor det vrimler med kulturelle oplevelser i børnehøjde. På Djurgården finder I både verdens ældste frilandsmuseum, Skansen, og den historiske forlystelsespark, Gröna Lund, hvor hele familien vil kunne få adskillige timer til at gå. Er I til ægte svensk Astrid Lindgren-stemning bør I også kigge forbi Junibacken, som er et eventyrligt museum, hvor I både kan møde Pippi, Emil og Ronja, men også Alfons Åberg og Mumitroldene. Desuden har den svenske hovedstad et stort vandmuseum med farverige havdyr fra hele verden, Aquaria, som ligger lige ud til Østersøen, samt et væld af fanstastiske legepladser fordelt over hele byen.

Rejsetid? Cirka 5 timer fra København

Foto: Thomas Kierok, VisitBerlin 

Den hippe: Berlin, Tyskland

Tag familien med til Berlin, som bugner af børnevenlige attraktioner, der bare venter på at blive udforsket af de små turister. Læg ud i Volkpark Friedrichshain - en af byens skønneste parker med hele tre store legepladser. Parken ligger i det familievenlige Prenzlauer Berg, der også byder på et rigt caféliv og legepladser så langt øjet rækker. Berlin Zoo er ikke til at komme udenom, og der er både dyr, en dejlig legeplads og mulighed for at tanke op på mad og snacks. Er ungerne vilde med LEGO, bør I også kigge forbi LEGOLAND Discovery Centre på Potsdamer Platz. Og sidst, men ikke mindst, har Berlin også et fedt naturhistorisk museum, Museum für Naturkunde, hvor I kan hilse på massevis af udstoppede dyrevenner. 

Rejsetid? Lidt under 7 timer fra København

Foto: AdobeStock

Den lange: Venedig, Italien

Vil I have ægte Sydeuropæisk feriestemning for pengene, kan I lade skinnerne føre jer hele vejen til Venedig. Byen byder på en masse hemmelige legepladser, der gemmer sig blandt etageboliger og trætoppe, men som byder på alt, hvad de små har brug for af gynger og rutsjebaner. Som rigtige turister, kan I også tage på en gondoltur, og blive sejlet rundt på byens ikoniske kanaler og under de mange broer. Der findes også forskellige guidede ture rundt i byen, hvoraf nogle er særligt tiltænkt børnefamilier - på den måde kan I få set de mange obligatoriske seværdigheder i børnehøjde. Derudover er det oplagt at komme ned i gear, og bare planlægge jeres dage ud fra den næste gelato, lækre omgang pasta og ægte italienske pizza - mums!

Rejsetid? Cirka 22½ timer fra København

Få 100-vis af rabatter i Børn i byen Klubben