Børn i byen har besøgt Disneyland Paris i anledning af deres 30 års jubilæum - afsted er vi to voksne og en 3-årig til at anmelde alle herlighederne. Læs om vores ophold i parken lige her.
Børn i byen var inviteret af Disneyland Paris
Disneyland Paris er fyldt 30 år, og det betyder, at der er skruet godt op for jubilæumsfejringen overalt i parken frem til den 30. september 2023. Her kan I opleve to ekstraordinære shows, jubilæumsmerchandise i butikkerne og udsmykning på alt lige fra dekorationerne i parken til kagerne i buffeten - den har ikke fået for lidt!
Planlægger I at besøge parken under jubilæet, får I her vores personlige tips og tricks - og selvfølgelig vores oplevelse af opholdet i parken.
Vi har selv stået for transporten til Disneyland Paris, og fordi vi rejser med et barn på 3 år, har vi valgt den nemmeste og hurtigste løsning: fly. Det tager cirka 1 time og 45 minutter fra Københavns Lufthavn til Charles de Gaulle, som er Paris' nordlige lufthavn. Vi har i forvejen booket et lufthavnshotel (Ibis) til den første nat, da vi ankommer sent til Paris fredag aften. Vi tager direkte hen til hotellet, sover og står så tidligt op næste morgen for at sætte kurs mod Disneyland, så vi har en hel dag i parken. Vi har igen valgt det hurtigste transportmiddel, nemlig lyntog, som kun tager 10 minutter! Det er også muligt at tage almindeligt tog, bus eller taxa, men så er transporttiden noget længere. Efter en lille togtur ankommer vi til stationen, der ligger lige foran indgangen til Disneyland - så smart!
Vi bliver indlogeret på Disney's Newport Bay Club - et gigantisk, maritimt resort, der er gennemført til fingerspidserne. Hotellet ligger cirka et kvarters gang fra indgangen til parken, og har udsigt over den store sø, Lake Disney. Ved indgangen står butlere klar til tage imod vores kufferter, som efter et hurtigt security-tjek, bliver sikkert opmagasineret, indtil til vi kan få vores værelse. Hotellet er åbent 24/7, har egen Disney-butik, børneområde, pool inden- og udendørs, restaurant, mulighed for at møde Disney-figurer og alt hvad man ellers kan ønske sig som børnefamilie.
Da vi er kommet af med vores kufferter, styrer vi direkte mod Disneyland Park - for nu skal der prøves forlystelser! Vi er så heldige, at vi er blevet udstyret med Disney Premier Access billetter, så vi på de mest populære forlystelser kan gå udenom de lange køer, og i stedet tage en særlig Premier-kø. På den måde kan vi nå mange flere forlystelser, og heldigvis er der mange af de populære forlystelser, som vores 3-årige datter kan prøve. Den første dag prøver vi både bilerne i Autopia og Buzz Lightyear Laser Blast, som begge ligger i området Discoveryland - her prøver far også de vilde forlystelser Star Wars Hyperspace Mountain og Star Tours, som også har Premier Access. Der er dog ingen tvivl om, at det er i området Fantasyland, at der er flest forlystelser for den 3-årige. I eventyrområdet placeret bag slottet, kan hun prøve alt - men her skal hun væbne sig med tålmodighed, for ikke alle forlystelserne har Premier Access. Alligevel prøver vi både den flyvende Dumbo, den store karrusel og Snehvide. Med Premier-Access snupper vi også en tur i It's a small world og Peter Pan - begge eventyrlige oplevelsesforlystelser, der får barnet til at spærre øjnene op. Skal der anbefales én forlystelse, som særligt er ventetiden værd, må det være It's a small world - her får I magi, fest, musik og glitter for alle pengene!
Foruden de ovennævnte forlystelser prøver vi også toget, der kører hele vejen rundt om parken, den lille får testet legepladser i både Adventureland og Frontierland, og vi voksne prøver Indiana Jones og Big Thunder Mountain, som begge er rutsjebaner.
Disneyland Park er dog meget mere end forlystelser - faktisk vil jeg gå så langt og sige, at det kun er halvdelen af oplevelsen. Overalt i parken kan I nemlig også møde Disney-figurer og opleve parader og shows. Besøger I parken inden den 30. september, kan I opleve det ekstraordinære dagsshow Dream... and shine brighter, hvor Mickey, Minnie og alle deres venner kører gennem Main Street og giver den gas foran Torneroseslottet med dans og musik. Når mørket falder på, kan I også blive betaget af Disney D-Light - et spektakulært dronelysshow, der forvandler nattehimlen bag slottet. Bemærk dog at lysshowet først starter kl. 22:50, hvilket er sent for de fleste, i hvert fald danske, børn. Så hvis man som os, ikke når at få indlagt en lur i løbet af dagen, kan det være, at det kun er den ene forælder, der får fornøjelsen af det vilde aftenshow. Droneshowet efterfølges desuden af et endnu vildere lys- og fyrværkerishow med Peter Pan som protagonist!
Når sulten melder sig, er der masser af frokost-muligheder i parken. Vil I undgå for meget kø, kan I eventuelt forudbestille jeres mad i Disneylands app, hvilket vi gør den første dag. Vi bestiller og afhenter vores burgermenuer i Café Hyperion, og konceptet fungerer upåklageligt: hurtigt og nemt. Den anden dag er vi mere spontane, og dropper forbi Hakuna Matata restauranten i Adventureland, hvor der stort set ikke er kø. Maden er færdiglavet, og ikke den store gastronomiske oplevelse, men vi bliver mætte. Den bedste madoplevelse i parken er uden tvivl aftensmaden i hotellets restaurant Cape Cod. Vi har bestilt bord på restauranten en hel måned forvejen, og buffeten skuffer bestemt ikke! Her er alt hvad hjertet begærer, både for kødelskere og vegetarer - og vigtigst af alt: børn. Den lille sætter særligt pris på pomfritter formet som Mickey Mouses hoved, softicemaskinen og de tematiserede jubilæumskager - mums!
Overordnet har vi et fantastisk ophold i Disneyland Paris. Vi bruger to dage i Disneyland Park, og selvom vi også har adgang til Walt Disney Studios Park, der ligger lige ved siden af, når vi slet ikke derind. Vi kunne selvfølgelig have valgt at bruge en dag i hver park, men set i bakspejlet ville vi ikke have været foruden de oplevelser, vi havde i parken på dag to. Vi genprøver et par af forlystelserne fra dagen før, men prøver også mange nye og besøger Frontierland, som vi slet ikke nåede på dag et. Der er altså rigeligt at tage sig til i Disneyland Park. Alting er stort, overdådigt og virkelig gennemført. Udsmykningernes deltaljegrad er bjergtagende - ikke kun forlystelserne og de forskellige shows, men også butikkernes interiør er til at falde på halen over. Disneyland Paris har så meget wauw-faktor, at det næsten, men også kun næsten, er for meget af det gode.
Vi vil klart anbefale jer at hente Disneyland Paris appen inden jeres besøg. Med den har I et interaktivt kort over parken lige ved hånden, så I nemt kan finde de nærmeste toiletter, restauranter, forlystelser samt se opdaterede kø-tider. I kan også booke bord og forudbestille mad via appen, gemme favoritter mm.
Det første vi gør, da vi passerer indgangen til Disneyland Park, er at dreje til højre mod Stroller and Wheelchair Rentals, hvor vi lejer en klapvogn til begge dage. Vi er kun rejst afsted med håndbagage, så klapvognen er blevet hjemme. Det koster 50 euro for begge dage plus et depositum, som tilbagebetales, når man afleverer den igen. Klapvognen er guld værd, for de små ben kan blive trætte, og der bliver da også taget en enkelt lur i den undervejs.
Som allerede nævnt kan man snildt bruge mere end to dage i Disneyland Paris, særligt hvis man også skal besøge Walt Disney Studios Park. Som minimum bør man i hvert fald have to dage, så man kan bruge en dag i hver park.
Vil I spise middag på en god restaurant, skal I booke bord god tid i forvejen. Vi bookede en måned før, og her var flere af de populære restauranter, f.eks. Plaza Gardens, hvor man kan spise med Disney-figurer, allerede fuldt booket.
Det dyrt, men det sparer jer for så meget tid, hvis I har Premier-Access billetter. Køerne til forlystelserne er lange, og med Premier-billetter kan I nå meget mere under jeres besøg, samtidig med det gør det hele sjovere og lettere, særligt med små børn, hvis tålmodighed ikke altid er så stor.