Øhop i Danmark: 10 børnevenlige småøer

Hold ferie i smukke Danmark - gå ombord på færgen og ta' på øhop! Vi guider til 10 af Danmarks idylliske småøer, som ungerne vil elske at udforske.

Foto: Dennis Plougmann
3. juni 2023
Af Rikke Reffelt

1. Tunø: Bilfri ø og skattejagt

Med en smuk historie og vidunderlig stemning er det noget ganske særligt at tilbringe tid sammen på magiske Tunø lige ud for Odderkysten. Udforsk alt fra stejle klinter, der rejser sig fra havet, bløde sandstrande og gadekær til nåletræer, udsøgte grøntsager og sjældne fugle. Tunø er en bilfri ø, hvor ungerne kan smutte på skattejagt, lege på øens fine legeplads eller fange krabber ved havnen.

2. Askø og Lilleø: Fantastisk natur

Tag den lille færge fra Bandholm til de små øer Askø og Lilleø, som ligger i smålandsfarvandet nord for Lolland og er forbundet med en dæmning. De charmerende øer er perfekte til vandre- og cykelture og ungerne kan gå på opdagelse på strandengen, som har et smukt dyreliv. Der er mulighed for overnatning på øerne og der er cykeludlejning.

Foto: Avernakø Mette Krull Visit Faaborg 

3. Avernakø: Idyl i det Sydfynske Øhav

På smukke Avernakø kan I glæde jer til tre små idylliske landsbyer. Her er moser, strandenge, småskove og utroligt fine udsigter - perfekte rammer for et skønt sommereventyr. Her er gode muligheder for lystfiskeri og naturvandringer. Og får I lyst til at overnatte, kan I enten leje en feriebolig eller campere, inden færgen tøffer tilbage til Faaborg.

4. Mandø: Traktorbus og store naturoplevelser

Midt i Nationalpark Vadehavet ligger Danmarks eneste ø, som kun kan nås ved lavvande med bil eller traktorbus, som er en sjov oplevelse for ungerne. Den lille ø Mandø har et rigt dyreliv og er en stor naturoplevelse for hele familien - glæd jer til at se sæler, samle rav og bade ved stranden. Her er både cafe, mulighed for indkøb, restaurant og kro.

Foto: Fejø Visit Lolland Niclas Jessen 

5. Fejø: Ro og frugtplantager

På Sydhavnsøen Fejø kan ungerne færdes trygt, strandene er familievenlige og badevandet er lunt. Fejø er kendt for deres fantastiske frugtplantager, som der sælges af ved vejboderne. På Fejø sænkes skuldrene og naturen får jer til at få helt ro på. Her er også mulighed for overnatning.

6. Venø: Skønne badestrande og lækker mad

Stig på Venøfærgen fra Struer og forbered jer på Venøs smukke strandenge, brede grønne marker, sletter og duftende hybenroser langs vejen. Badestrandene inviterer børn til at tilbringe mange solskinstimer med fiskenet, spand og krabbefangere. Og så er Venøs spisesteder absolut et besøg værd! Husk også at besøge øens kirke, som er Danmarks mindste.

7. Anholt: Højt til himmelen

Den populære Anholt er et absolut charmerende sted at spendere sin sommerferie. Her er hav, klitter og højt til himmelen. Anholt, som I kommer til via Grenaa, er en naturperle uden sammenligning. Og så er der også et levende havnemiljø med restauranter og hyggelig stemning. Husk at besøge badestrandende, som er et vidunderligt kapitel for sig!

Foto: Endelave Visit Horsens

8. Endelave: Vilde kaniner og uberørte skove

Endelave ligger i Kattegat ud for Horsens Fjord og er et skønt spot at besøge på en solskinsdag med ungerne. Udover fantastisk natur med uberørte skove og smukke strande, overnatningsmuligheder og fine spisemuligheder, så er øen også kendt for sine vilde kaniner - ja, faktisk er øen en af Danmarks største kaninlokaliteter.

9. Sejerø: Et sommerferiehit

Smut til Sejerø i sommerferien! Den fine ø, som I kan sejle fra ved Havnsø ved Kalundborg fragter jer på 55 minutter afsted til skøn idyl og udsigt til store naturoplevelser og masser af nærvær. Husk også at besøge øens fyr, som det er muligt at komme op i, at holde øje med øens mange vilde påfugle eller at snuppe et slag minigolf.

10. Fur: Fossiljagt og kunst

Det er ikke tilfældigt, at Fur er kåret til Danmarks Skønneste Ø, for Fur er et fuldstændigt enestående sted, hvis molerlandskab skabt for 20.000 år er et yndet sted at gå på jagt efter fossiler. Her er også mange atelier og værksteder, som har åbne døre, hvis I er kunstinteresserede. Og så finder I fine muligheder for at fylde maverne og overnatte på Fur.

Foto: Tunø Dennis Plougmann

Ta' på øhop!

Der findes 27 småøer i Danmark - få overblikket over dem alle lige her!

Få 100-vis af rabatter i Børn i byen Klubben