Her kan du campere gratis i Danmark

Drømmer I om at smutte på campingtur med ungerne, men er budgettet småt eller er campingpladserne fuldt bookede? Der findes over 200 naturskønne spots i Danmark, hvor I kan slå teltet op helt gratis - vi guider jer afsted lige her!

Foto: Pexels
25. maj 2023
Af Rikke Reffelt

Pak teltet, ungerne og lommelygten og smut afsted mod en af Danmarks skove, hvor der er "fri teltning". Her kan I helt frit slå jer ned og nyde naturen, nærværet med hinanden og at komme helt ned i gear, imens bålet bliver tændt, skumfiduserne fundet frem og soveposerne rullet ud. En minderig tur helt tæt på naturen, som ungerne vil huske som noget helt særligt.

Foto: Pexels

Her kan I campere: Over 200 spots

kan I finde et kort over de mange hundrede spots i de danske skove, hvor der er fri teltning. Klik bare ind på sitet og vælg menupunktet “overnatning” og dernæst “sov under stjernerne”. Naturstyrelsens side.

Så er det bare at vælge, om I skal overnatte tæt på vandet eller helt inde i skoven - der er skønne pletter i hele landet og også pladser med shelter, hvis I ikke vil slæbe rundt på et telt. Alle de naturrige spots har det til fælles, at det er helt gratis at overnatte der.

Foto: Unsplash

Det skal I huske, når I slår telt op i det fri

  • Teltning må kun ske på de træbevoksede områder i de udvalgte skove
  • Det er kun tilladt at overnatte én nat samme sted
  • Man må højst slå to telte op samme sted og teltene må maks. være tre-personers telte
  • Det er kun tilladt at anvende åben ild på de dertil indrettede bålpladser
  • Efter endt brug skal man rydde op efter sig og tage sit affald med

God campingtur!

Få 100-vis af rabatter i Børn i byen Klubben