Sommer i Malmø - 10 oplevelser for børn

Kun en togtur fra København H venter Malmø på at give jer en helt særlig sommerdag. Så er det bare at vælge, om I skal på bådtur, til festival, et smut på museum eller lege løs på byens magiske legepladser? Hop på toget, vi guider jer afsted!

18. juli 2023
Af Rikke Reffelt

Artiklen indeholder annonce for Skånetrafiken

Strandtur og frisk luft

Riberborgstranden

Pak badetøjet når I besøger Malmø, for den tre kilometer lange Riberborgstranden lokker med lækre sandstrande. Nyd synet af Øresundsbroen og det imponerende Turning Torso, og smut også forbi områdets legepladser og hyggelige cafeer.

Stapelbædsparken

Ikke langt fra Riberborgstranden finder I Stapelbædsparken, som er en enorm skaterpark med et betagende skateanlæg. Tjek de dygtige skatere eller hop selv op på et skateboard og prøv kræfter med de bakkede udfordringer.

Foto: Trampabåt - Apelöga

Hop på en båd

Der er flere muligheder for at se Malmø fra vandsiden, som er en oplagt måde at se byen på.

Trampbåtarna

Prøv de charmerende Trampbåtarna, hvor I skal træde i pedalerne for at komme rundt i de charmerende kanaler, en disciplin som ungerne vil synes er ret sjov.

Kanaltur

Snup en hyggelig kanalrundfart med Rundan Kanaltur, hvor I bliver guidet rundt i kanalerne. Her vil guiden fortælle om Malmøs historie, bygninger og meget mere.

GoBoat

Det er muligt at leje jeres egen lille el-båd gennem GoBoat. Her kan I være jeres egen kaptajn og sejle gennem smukke Malmø på jeres helt egne præmisser.

Foto: Søfartsmuseum - Roza Czulowska/Malmö Museer

Ta' på museum

Det er altid en god ide at besøge et museum og heldivis har Malmø en bunke børnevenlige af slagsen. Prøv:

Teknikens och Sjøfartens Hus

På det populære Teknikens och Sjøfartens Hus kan ungerne blive klogere på en række tekniske sager. Her kan I bl.a. kravle ind i en ægte ubåd.

Moderna Museet

Se på kunst med ungerne, deltag i familieworkshops, besøg museets hyggelige cafe og købe en lille ting med fra museumsbutikken.

Disgusting Food Museum

I skal nok ikke regne med at blive lækkersultne, når I besøger Disgusting Food Museum, som udstiller 80 af verdens mest ulækre madretter.

Akvariet

På Slotsholmen i Malmø finder i et akvarium, hvor ungerne kan møde alverdens farverige fisk men også reptiler, edderkopper og meget mere.

Foto: Malmø Festival - Pierre Ekmann

Oplev Malmø Festival - sjov for store og små

Oplev Malmø Festival den 11.-18. august, hvor byen vil være i stor feststemning. Her fyldes gaderne med koncerter, teater, lækker mad, kunst og andre hyggelige oplevelser. Festivalen byder på aktiviteter for hele familien, så hold øje med programmet, som opdateres løbende. Det er ganske gratis at deltage i Malmø Festival.

Foto: Kanini - Malmø Stadsbibliotek

Kanini - Malmö Stadsbiblioteks helt særlige børneafdeling

Tag et break på Stadsbiblioteket, hvor I kan slippe børnene løs I den charmerende og nyligt renoverede børneafdeling ved navn "Kanini".  Her kan I udover at finde eventyrlige billedbøger også gå på opdagelse i de forskellige legeuniverser, som ungerne kan udforske. Prøv "Grotten", "Regnbuen" eller "Skyggen" og få hurtigt flere timer til at gå."

Foto: Mikrokunst - anonymous PressPhotos

Kig ned! På jagt efter Malmøs mini-installationer

Husk at kigge ned, når I går gennem Malmøs gader, for måske støder I på et af de små magiske mikroinstallationer som kunstnergruppen AnonyMouse har installeret rundt omkring i fodhøjde. Ungerne vil elske at gå på jagt efter de små, imponerende og fint detaljerede minihuse. Den seneste installation finder I på Föreningsgatan 51.

Foto: Folkets Park - Werner nystrand

Folkets Park bugner af børneoplevelser

Det er et must at besøge Folkets Park, når I er i Malmø. Her kan I lege i parken, besøge de fine legepladser, se eksotiske dyr i reptilcentret, spille boule, købe lækkerier i de mange små kiosker og cafeer og spille minigolf. Gå også forbi Barnens Scen som spiller cirkus, børneteater og andet undreholdning for de mindste. I Folkets Park sker der altid noget!

Foto: Malmø Saluhall

Tank op på snacks ved Malmø Saluhall

Knurrer maven? Gør pit stop ved Malmø Saluhall, den store madhal i Malmø, hvor I ikke kan undgå at finde snacks, der gør både voksen- og børnemaver glade. Her kan I tanke op hos bageren, chokoladebutikken, isbiksen, pizzeriaet og mange andre lækre boder, der mætter.

Teaterlegepladsen i Pildammsparken. Foto: Caroline Hemmingsen

Pause på byens magiske legepladser

Malmø inviterer til masser af leg, da byen bugner af sjove, fantasifulde legepladser. Her kan I hoppe, løbe, og lege på legepladserne, der har temaer som musik, cirkus, edderkopper, Afrika og meget mere.

Foto: Romeika Cortez

Find en skat på byens loppemarkeder

Malmø byder på mange fine loppemarkeder - smut forbi dem på jeres vej rundt i byen og gør et kup.

Loppis på Drottningtorget

Hver søndag til og med juli måned kan I besøge det store loppemarked på Drottningtorget. Her kan I finde alt fra børnetøj og små møbler til legetøj og meget mere.

Trollets Loppis

Besøg det kæmpestore indendørs loppemarked på Krusegatan 54, hvor I kan finde alt mellem himmel og jord. Her kan I og ungerne snildt bruge en time på at kigge på ting og sager.

Loppis Lounge

Gå forbi Djäknegatan 4, hvor Loppis Lounge sælger brugt tøj og ting fra den 400 kvadratmeter store butik. Her kan I købe sager fra små private boder, som andre har lejet og nu sælger deres brugte sager fra.

Funnys Äventyr. Foto: Caroline Hemmmingsen

Leg løs i Malmøs gennemførte legelande

Funnys Äventyr

Besøg Funnys Äventyr - et kulturhus og legeland baseret på den nordiske børnelitteraturs elskede figurer. Her kan I lege i Alfons Åbergs stue, sige hej til Mumi, besøge Peddersen og Findus og meget mere. Et helt magisk sted!

Funplays

Trænger børnene til at løbe, kravle og hoppe amok? Så skal I forbi Funplays - legelandet, som de mindste ikke vil hjem fra. Her er der alt, hvad hjertet begærer af baner, stativer og sjov.

Leos Legeland

I Leos Legeland kan forældrene tage et lille hvil, imens børnene snupper en runde i legelandet, hvor de kan udforske boldlandet, kæmpe-rutjsebanerne, piratskibet, kravlenettet og trampolinerne.Leos Legeland

EntreMalmø

I shoppingcenteret EntreMalmø kan I prøve MiniCity - en lille by, som er bygget op i børnestørrelse. Tag et spil glow minigolf, hop afsted i T-Rex legeland og meget mere. Fyld slikposerne til togturen hjem i godiscenteret.

Foto: Skånetrafikken
Ta' til Malmø
  • Togturen tager kun 39 minutter fra København H til Malmø C. Alt efter hvad I skal opleve i Malmø, kan I også stå af på Hyllie station eller Triangeln station.
  • Det er grønnere at tage toget fremfor bilen, og turen giver masser af nærvær sammen med ungerne.
  • Fællesrabat: Der gives en rabat på 20 % ved køb af en fælles billet til mindst to personer. Fællesrabatten gives i tillæg til andre rabatter.
  • Børn og unge i alderen 7-15 år får 50 % rabat på enkeltbilletter og 24-timers billetter. To børn under 7 år rejser gratis sammen med en betalende passager..
  • Skånetrafikens 24-timers billet er gyldig i 24 timer fra aktivering. 24-timers billetten koster det samme som to enkeltbilletter og er perfekt til dig, der rejser tur-retur mellem Danmark og Sverige. Med en 24-timers billet kan du desuden rejse videre med lokaltog (tog og bus) indenfor den valgte zone. På den måde kan I opleve meget mere af Malmø på samme billet!
  • Du kan lettest købe Skånetrafikens billetter i Skånetrafikens app. I appen kan du også finde oplysninger om din rejse.

Under "Mitt Konto" hos Skånetrafiken finder I mange gode tilbud på familie-oplevelser i Sverige. Registrer dig eller log ind her. 

Download Skånetrafikens app her. 

Få 100-vis af rabatter i Børn i byen Klubben