10 familievenlige steder at holde sommerferie i Østrig

Østrig er meget mere end en fantastisk skisportsdestination i vinterhalvåret. Om sommeren forvandles landet til et sandt ferieparadis, som endda er enormt børnevenligt.

Foto: Franz Gerdi
30. december 2022
Af Stephanie Mielnicki

Vi guider til 10 steder, hvor I kan tage på sommerferie!

Foto: Laurin Moser, Tirol Werbung 

Afslappende badeferie for store og små: Achensee

Tager I på sommerferie til en af byerne omkring alpesøen Achensee, er I sikre på en tur, der byder på alt det bedste indenfor vidunderlige vandfornøjelser. Ved de tre byer, Maurach, Pertisau og Achenkirch, finder I badestrande, der både indbyder til ren afslapning og et hav af aktiviteter. Achensee er nemlig et rent slaraffenland med alt fra børnebassin, børnerutsjebane, udspringstårn og legeplads til bådudlejning, fodboldbane, minigolf og meget mere. Desuden er der mulighed for at surfe, sejle og dykke i det pjaskende paradis.

Hvor? Achensee ligger i Tyrol, ca. 30 km nordøst for Innsbruck

Foto: Paul Bauer © WienTourismus 

Storbyferie med kultur for hele familien: Wien

Tag familien med på en traditionel storbyferie, der byder på en bred vifte af kulturelle tilbud for både børn og voksne. Giv for eksempel ungerne en uforglemmelig oplevelse på voksmuseet Madame Tussauds Vienna, en hyggelig dag med dyrene i Zoo Vienna eller nogle sjove timer i forlystelsesparken Prater. I kan også besøge musikhuset, der skulle være særligt børnevenligt. Der er desuden et hav af arkitektoniske skatte, kirker, parker og pladser, samt mulighed for at bade i det rekreative paradis, Donauinsel, hvis vejret er godt.

Hvor? Wien er Østrigs hovedstad og ligger i den nordøstlige del af landet

Foto: Christine Schober, Tourismusverband Filzmoos 

Aktiv ferie i "forlystelsernes højborg": Flachau

Med en sommerferie i Falchau, kan I være sikre på, at hele familien kommer op i gear. Der er uendeligt mange aktiviteter på programmet, som blandt andet byder på rafting, klatring og vandreture i de smukkeste naturomgivelser. I bestemmer selv, om I opholder jer i det actionspækkede ferieparadis, eller om I vil søge fred og ro i det storslåede bjerglandskab, hvor I for eksempel kan tage på en af stedets oplevelsesvandreture. Når I besøger Flachau er I næsten også nødt til at tage forbi Lucky Flitzer, som er en forlystelsespark med en stor sommerkælkerutsjebane - sejt!

Hvor? Flachau ligger i SalzburgerLand, ca. 1 times kørsel syd for Salzburg

Foto: Gerhard Groger 

Legepladser på bjergtoppene: St. Johann in Tirol

Har I små børn med på sommerferie, kan I med fordel lade turen gå til St. Johann i Tyrol. Stedet lægger op til en aktiv ferie for hele familien, og er samtidig velegnet til barnevognskørsel - selv på vandreturene i bjergene. Derudover er der børnevenligt så langt øjet rækker, og vandreturene varierer i niveau, så børnenes første vandretur nemt kan blive en succes. På toppen af de mange bjerge finder I spændende legepladser, og undervejs på turene er der aktivitetsstationer, der tilpasser sig den omkringliggende natur. De større børn kommer heller ikke til at kede sig - for dem er der nemlig både klatring, parkour og mange andre aktiviteter.

Hvor? St. Johann ligger i det nordøstlige Tyrol

Foto: Dietmar Denger, Vorarlberg Tourismus 

Naturoplevelser i særklasse: Kleinwalsertal

I Kleinwalsertal er det de overdådige landskaber og befolkningens gæstfrihed, der er i højsædet. Børnefamilier bliver taget imod med åbne arme af de lokale, som endda tilbyder børnepasning i dalen, hvis I forældre har noget, I gerne vil opleve alene. Stedets maskot, Burmi, som er en stor, blød gnaver, er omdrejningspunktet for det helt store børnehit, hvor hele familien følger i Burmis fodspor på en vandretur, der byder på sjove aktivitetsstationer, kæmpestore myretuer og forskellige bondegårdsdyr. I kan også tage på "Det Store Bjergeventyr", hvor hele familien kan både svæve og klatre på den høje klippevæg.

Hvor? Kleinwalsertal ligger i Vorarlberg i den vestlige del af Østrig

Foto: Sebastian Stiphout, Österreich Werbung 

Eventyrlige vandreoplevelser: Schladming-Dachstein

På med vandrestøvlerne, og tag familien med på en storslået naturoplevelse i det smukke Schladming-Dachstein. Området byder på vandreture gennem de grønne højdale, samt langs søer og vandfald, der gør oplevelsen til noget ganske særligt. På toppen af Rittisberg er der en stor og spændende legeplads - I kan enten tage liften eller eventyrstien derop. I vil heller ikke gå glip af Hopsiland på toppen af Planai, som er fyldt med gynger, rutsjebaner og klatring, og har sin egen vandpark og trædyrepark. For at gøre jeres ophold ekstra børnevenligt, findes der desuden et børnesommerkort, som sikrer sjov, leg og action for hele familien med hele 40 aktiviteter!

Hvor? Schladming-Dachstein ligger i Steiermark, ca. 30 km øst for Flachau

Foto: Klemens König © SalzburgerLand Tourismus 

Et ferieparadis for børnefamilier: SalzburgerLand

Med sine 7000 km2 dækker SalzburgerLand selvfølgelig over en lang række forskellige oplevelser og aktiviteter. I kan nyde storbyens kulturelle tilbud i Salzburg, give den gas i den populære bikepark i Leogang, opleve fart over feltet i forlystelsesparken Fantasiana i Strasswalchen eller besøge den zoologiske have og de mange vildtparker, hvor et hav af hjemlige dyrearter stortrives blandt alverdens eksotiske venner. Området byder desuden på den ene storslåede naturoplevelse efter den anden - udforsk højderne med en eventyrvandring, en nedkørsel i rasende fart på en downhill-scooter eller besøg en sanse-oplevelsespark.

Hvor? SalzburgerLand er en delstat på ca. 7000 km2 i området syd for Salzburg

Foto: Hans Herbig, Tirol Werbung 

På familieeventyr i Dragens Dal: Wildschönau

Dragen Toni, som ifølge legenden har været med til at forme landskabet omkring Wildschönau, er nu blevet til områdets maskot. Derfor er der dragetema i ferieparadiset, som kaldes for Dragens Dal. Børn mellem 5-12 år kan for eksempel være med i Drageklubben, der byder på både skattejagt, bondegårdsbesøg, mad over bål, forskellige lege og ture, hvor der soppes i søen. I kan også tage samlet til svømmebadet Berg-Badl, hvis I vil have en dukkert i det gode vejr, eller I kan plaske og soppe i det lave vand langs slugten i Kundler Klamm, som er et oplagt og smukt udflugtssted i området.

Hvor? Wildschönau er en ferieregion, der ligger midt i Tyrol

Foto: Christof Wagner, Österreich Werbung 

Oplevelsesbjerge og temaruter: Gasteinertal

Lige som mange af de andre ferieområder i Østrig, har Gasteinertal sin egen maskot. Han hedder Gasti, og viser jer vej til de bedste udsigtspunkter og legepladser, mens han lærer jer om stedets natur og kultur. Gasteinertal er særligt kendt for sine mange kurbade, cykelruter og bademuligheder, og for børnefamilier er der gjort meget ud af, at naturoplevelserne opleves i børnehøjde. Derfor er der blandt andet tilrettelagt 3 temaruter - Bjørnevejen, Sagavejen og Naturoplevelsesvejen - og hele 4 oplevelsesbjerge, hvor små eventyrere kan gå på opdagelse blandt søer og legepladser.

Hvor? Gasteinertal ligger i den sydlige del af SalzburgerLand

Foto: Lisa Hörterer, Tirol Werbung

Børnevenlig ferie i de tyrolske bjerge: Hohe Salve

Hohe Salve er kendt som Tyrols smukkeste udkigsbjerg, og i området omkring bjerget finder I hele 7 eventyrverdener. De er temabaserede, og indbyder til at lære naturen, dyrelivet og bjerglandskabet bedre at kende gennem sjov og leg. I kan desuden også få jeres feriedage til at gå i det kæmpe legeland, Salvenaland, på den 900 m2 store ridderlegeplads eller i de seje vandrutsjebaner i Wörgler Wasserwelt. Hohe Salve er på mange måder den perfekte kombination af idyllisk natur og familievenlige aktiviteter - så bestemmer I selv, om ferien skal være afslappende eller actionspækket.

Hvor? Hohe Salve er en bjergtop i Tyrol, ca. 30 km vest for St. Johann


Få 100-vis af rabatter i Børn i byen Klubben