Regnen øser ned og ungerne keder sig. Fortvivl ikke - Børn i byen har fundet en hel byge af sjove aktiviteter til regnvejrsdagene.

Gå på museum

Museerne er klar med bunkevis af fine aktiviteter, når det regner.

★ Ta' på Experimentarium, og lær noget nyt, mens I leger jer gennem videnskaben i forskellige afskygninger - det helt nye Corona-tema er netop åbnet, og her kan I gyse over et nys, nakke en virus og stoppe en pandemi. Tip! Med Børn i byen Klubben får du 20% på Experimentarium

★ Se på kunst med dine børn! Prøv for eksempel en af de 7 kunstudstillinger i børnehøjde.

★ På Børnenes Arbejdermuseum kan ungerne rejse tilbage i tiden og fx arbejde som bybud i købmandsbutikken, sortere flasker på bryggeriet eller betjene skrivemaskinen på fagforeningskontoret.

Glyptoteket inviterer jer til at dykke ned i, hvordan folk for tusindvis af år siden forstod døden og efterlivet – gå i arkæologens fodspor på museet og find genstande.

Ta' på sjov på Cirkusmuseet og bliv en ægte cirkusartist, når der jongleres og laves numre på Cirkusmuseet. Tip! Med Børn i byen Klubben får du 20% hos Cirkusmuseet

Tjek: De 10 børnevenlige museer og De 5 hemmelige museer


Bio-hygge

Smut ind i biografens mørke hule, og forsvind ind i filmens verden for en stund - prøv Cinemateket, som viser charmerende film i Børnebiffen for de mindste. Husk! Du får 50 % på billetten med Børn i byen Klubben


Ta' på omvisning

Flere steder kan I booke en familievenlig rundvisning eller en lille skattejagt, som vil begejstre poderne - prøv:

★ Gådejagt på Christiansborg Slot: Udforsk slottets mange mysterier.

Børnevenlige rundvisninger på Nationalmuseet: Bliv klogere på en tid, der var engang.

Mig & Ramasjang: En rejse rundt i DR-Byen i børnehøjde.


Indendørs leg

Hvis ungerne trænger til at røre sig og brænde krudt af, findes der heldigvis en del indendørs legepladser og legelande. Ikke alle er åbnet helt op på grund af COVID-19, men prøv at kigge forbi: 

De 6 indendørs legepladser

De 5 legelande

Cafe-tid

Tag poderne med på cafe og forkæl dem med et stykke kage og gode snacks - tag forbi: 

De 3 børnevenlige cafeer

6 temacafeer i Kbh 

De 5 spisesteder med plads til børnene


Krea-sjov

Besøg den nærmeste Panduro Hobby og shop krea-materialer med hjem, så I kan udfolde jer med farver, papir, lim, perler osv. I kan også være krea uden for hjemmets fire vægge. Besøg fx:

SMK - Besøg børneværkstedet - et mekka for krea-glade børn!

Børnemuseet, hvor I kan glæde jer til alverdens krea-sysler, som alle unger vil elske.

★ Smukke Louisiana, hvor I kan præve kræfter med deres inspirerende bygge, male og tegne-værksteder.

Gaming

Ved Tivoli er der fornyligt åbnet et esport-mekka. Med hele 2 etager er Astralis Nexus fyldt med gaming, underholdning, undervisning, butik og alt andet en gamer kunne ønske sig. Det er det perfekte udflugtsmål til regnvejrsdagene for familiens spilleglade medlemmer. 


Hop i vandpytter 

Find regntøj og gummistøvler frem og omfavn regnvejret! Opsøg de største vandpytter og hop-amok! Bagefter kan I jo varme jer med kakao og og lidt sødt derhjemme, prøv for eksempel:

Opskrift: Verdens bedste chokoladekage

Opskrift: Marengsbund og flødeskum .

De 5 opskrifter på hjemmelavede ispinde 

Fotos: 1) Experimentarium, David Trood 2) iStock 3) Thorkild Jensen 4) Ku:be - Gitte Lotinga 5) Cafe Sonja 6) Louisiana 7) Astralis 8) Pexels