De 5 hemmelige museer

Udforsk byens mindre kendte museer med ungerne og ta' afsted på forbryderjagt, sluk ildebrande eller rejs ind i musikkens verden. Her venter store oplevelser!

16. marts 2023
Af Rikke Reffelt

Klunkehjemmet: Oplev en helt anden tid

Besøg Familien Christensens lejlighed fra slutningen af 1800-tallet som er indrettet i den særlige, overdådige klunkestil. Stilen har fået sit navn efter de utallige "klunker", dvs. de små kugler som tiden dekorererede gardiner, sofaer, stole og meget andet med. Det er en stor oplevelse at besøge hjemmet - som at være i en anden tid for en stund - og en spændende oplevelse for ungerne.

Hvor? Frederiksholms Kanal 18, 1220 København K

Foto: Musikmuseum - Sarah Brinchs Andersen 

Musikmuseet: Ta' på lydlegeplads

Musikmuseet ligger i smukke omgivelser i det historiske radiohus og rummer en af verdens fineste instrumentsamlinger fordelt på 800 kvadratmeter, som med garanti vil benove hele familien. Gå på opdagelse i det smukke spil-selv-rum, hvor børn og voksne kan prøve alt fra harpe til horn, bliv DJ for en dag eller prøv museet digitale skattejagter.

Hvor? Rosenørns Allé 22, 1970 Frederiksberg C

Foto: Unsplash

Politimuseet: Mysterier og gåder 

Politimuseet er Danmarks landsdækkende museum for politihistorie - her kan I blive klogere på historiens store politisager. Museet afholder tit sjove og udfordrende særarrangementer for børn - især i skolernes ferier, hvor I kan løse mysterier og gåder, tjekke fingeraftryk, prøve politiuniforme, udforske en ægte politibil og meget, meget mere.

Hvor? Fælledvej 20, 2200 København N

Foto: Vesterbro brandstation

Børnenes brandstation: Brandmand for en dag

Hiv ungerne med til det nye, fine brandmuseum på Vesterbro Brandstation - hvor et særligt område er blevet indrettet til ”Børnenes Brandstation”. Her kan familiens mindste klæde sig ud og lege brandmænd og ambulancereddere, der slukker store ildebrande. Der er gratis entré for alle.

Hvor? Enghavevej 170, 2450 København

Foto: Barbiemuseum

Barbiemuseum: Over 4000 barbiedukker

I en kælder i Københavns Nordvestkvarter kan du besøge det fine Barbiemuseum, hvor glasmontre fra gulv til loft er fyldt med Barbiedukker. Indehaver Lene Darlie Pedersen har siden 1989 samlet over 4000 Barbiedukker, og hvis du går på opdagelse i museet, kan du møde både Barbie, Ken, Skipper og alle deres venner fra Barbieuniverset. Der er åbent efter aftale.

Hvor? Vibevej 52, 2400 København NV

Få 100-vis af rabatter i Børn i byen Klubben