De 5 hemmelige haver i København

København gemmer på flere skjulte, grønne oaser, som er velegnede til et pusterum fra storbyens ræs og støj. Så ta' børnene med på jagt efter de hemmelige haver og parker, vi giver jer 5 styks her!

Foto: Martin Heiborg, Copenhagen Media Center
16. marts 2023
Af Caroline Gruth Hemmingsen

Det Kongelige Biblioteks Have

Det Kongelige Biblioteks Have er en smuk oase midt i byen, som ligger gemt bag Christiansborg og Det Kongelige Bibliotek. Her kan I nyde blomstrende bede og store skyggefulde træer. Stilheden brydes hver time, når vandskulpturen midt i det centrale bassin udspyr kaskader af vand. Stedet er perfekt til en lille picnic eller gåtur med børnene.

Classens Have

Classens Have er en hemmelig have på Østerbro, som mest af alt ligner en stor gård. Her finder I en frodig naturhave, hvor ungerne kan lege løs. Den lille legeplads for småbørn har legehus, klatreelementer, sandkasse, gangbroer og "jorden er giftig"-bane. Legepladsen er afgrænset med hegn og er dermed adskilt fra det øvrige haveanlæg.

J.C. Jacobsens Have

Nyd roen og skønheden i den gamle bryggers tidligere private have. J.C. Jacobsens Have har været lukket i 160 år, men i 2008 valgte Carlsberg at åbne haven for publikum i forbindelse med flytningen af bryggeriet. Her er alle, både store og små, velkomne til at nyde den skønne tidslomme. I sommeren 2017 gennemgik haven en renovering med det formål at bringe den nærmere sin oprindelige stand.

Rådhushaven

Rådhushaven, der ligger skjult bag Københavns Rådhus, er altid et besøg værd - både for børn og voksne. Haven gemmer på et fint lille springvand omkranset af bænke og blomsterbede, hvor man uforstyrret kan tage et hvil fra byens travlhed og støj. Haven er dejlig overskuelig, og dermed perfekt udflugtmål med de mindste.

Haveselskabets Have

Det Kgl. Danske Haveselskab er verdens næstældste haveselskab, kun overgået af det engelske. Haveselskabet er grundlagt i 1830, og byder i dag på både klassiske og moderne haverum med mange spændende, gamle og sjældne planter og plantesammensætninger. Stedet er fredeligt, og perfekt til afslapning. Man finder indgangen ved Frederiksberg Runddel (hvor Frederiksberg Allé møder Pile Allé).

Få 100-vis af rabatter i Børn i byen Klubben