De 5 picnic-perler i Aarhus

Pak picnickurven og nyd Aarhus’ grønne oaser. Der er noget for en hver smag, hvad enten I er til udpræget natur ved strand, sø eller skov eller mere er til byens muligheder.

Foto: Unsplash
9. december 2022
Af Julie Hedelund

Vi guider jer til fem skønne steder, hvor I kan opleve byen og naturen!

Foto: Jumpstory.dk

Botanisk Have

Aarhus er rig på parker, og den ældste og største er Botanisk Have, der på en solskinsdag er et oplagt sted for en picnicudflugt for både familiens store og små. Her må græsset gerne betrædes og den 22 hektar store have rummer både åbne græsarealer, hvor børnene frit kan boltre sig og små intime kroge blandt de smukke, fritstående træer. Skulle al den botanik mod forventning kede ungerne, er der også placeret en 3000 kvadratmeter stor legeplads i forlængelsen af haven.

Hvor? Peter Holms Vej, Aarhus C

Universitetsparken

Bag de karakteristiske, gule universitetsbygninger gemmer sig en af byens grønne oaser for aarhusianske studerende, turister og selvfølgelig børnefamilier. Her er mulighed for at fodre ænder i parkens anlagte sø og rig mulighed for at boltre sig i det kuperede terræn. I udkanten af parken finder I også Naturhistorisk Museum, hvor der blandt andet kan købes is på en solskinsdag.

Hvor? Ole Worms Allé 8, Aarhus C

Foto: Jumpstory.dk

Riis Skov

I den nordlige del af Aarhus findes fredfyldte og smukke Riis Skov, der byder på et væld af naturoplevelser. Ved skovens indgang kan I både nyde udsigten over havnen på de karakteristiske træ-liggestole samt det store, åbne græsareal der indbyder til at slå sig ned med et tæppe og en madpakke. Længere inde i skoven finder man Tumlepladsen, som også er et skønt, åbent område med bålplads, gynger og offentligt toilet. Fra Tumlepladsen kan nås et stisystem ned til stranden ved Den Permanente.

Hvor? Marienlundvej 10, Risskov

Marselisborg Mindepark

I den sydlige ende af byen findes den storslåede Mindepark, der er omkranset af fredelig skov, udsigt over Aarhus Bugten og med Marselisborg Slot som nabo. Her er plæne så langt øjet rækker, og det store grønne område er særligt oplagt til picnic og masser af dejlige stunder. Der er toiletter i parken samt en kiosk, der sælger is og kaffe, og rundt omkring i parken er der iøvrigt placeret små kugle-grill til fri afbenyttelse. Og så gør det jo heller ikke noget, at der ved hovedindgangen fra Kongevejen er placeret en af Aarhus' bedste legepladser.

Hvor? Kongevejen, Aarhus C

Foto: Jumpstory.dk

Skanseparken

Skanseparken er et oplagt og velbesøgt tilflugtsted for børnefamilier, der trænger til et pusterum fra byens stress og jag. Her har I rig mulighed for at nyde det naturskønne område, der blandt andet rummer Skansebakken, hvorfra der er udsigt over byen og fjorden. Derudover indeholder parken en skøn naturlegeplads, der bruges som et rekreativt område for kvarterets beboere. Her er også adgang til toilet, samt borde og stole til fri afbenyttelse.

Hvor? Marselisborg Allé 1, Aarhus C

Få 100-vis af rabatter i Børn i byen Klubben