De 5 hemmelige spots i Aarhus

Aarhus vrimler med lækre opholdssteder – det er dog ikke alle, der er lige kendt. Børn i Byen har samlet 5 forslag til hemmelige spots, der både byder på hygge, afslapning, sjov og leg.

15. november 2022
Af Christina Smedegaard Jensen

Dome of Vision

I denne skønne oase er der lagt op til hygge og kreativitet. Den inspirerende arkitektur og indretning gør det en oplevelse i sig selv bare at besøge stedet. Vision of Dome ligger helt ned til vandet og er isoleret fra byens stress og jag. Stedet tilbyder en oplagt mulighed for at slappe af i en af de mange hyggekroge med sofaer og hængekøjer, hvor I samtidig kan nyde en juice, sodavand eller kaffe. I kan eventuelt pakke et par malebøger eller tage en bog med til oplæsning – hvilket der er rig mulighed for uden at genere andre.

Foto: Christina Smedegaard Jensen

Trapperne ved Navitas

Navitas er en af de nyere flotte bygninger, som er kommet til på havnen. Rundt om bygningen er der lavet en masse moderne og charmerende opholdssteder, der er tilgængelige for alle. Særligt trappen, der vender hen mod Dokk1, er et lækkert siddeområde, som går helt ned til vandet. Her er der plads til at sidde og slappe af i solen, samt lege rundt på de forskellige niveauer, mens man nyder Aarhus’ skønne havnestemning, med masser af liv og flotte omgivelser.

Foto: Christina Smedegaard Jensen

Bispetorv

Bispetorv bliver ofte overset – og det er en skam! Med masser af bænke og alternative siddeområder, samt masser af plads hvor ungerne kan boltre sig, er det et perfekt opholdssted midt i centrum. Torvet har gennemgået en del moderniseringer gennem de sidste par år, men samtidig beholdtsin charme -omringet af Domkirken og teateret. Met et minuts gang fra strøget, er der et hav af muligheder for indkøb af mad, is og drikkevarer, som I kan nyde i Bispetorvets smukke omgivelser.

Foto: Smagpaaaarhus.dk

Æblehaven i Lystrup

Den gamle æbleplantage, beliggende mellem Æblevænget og Elstedhøj, har de seneste år været under forandring, og er nu en offentlig park, hvor alle er velkomne. I parken er der mere end 150 frugttræer, som I skal være velkomne til at plukke af. Selvom æblerne først er modnet nok til august, så byder haven på masser af hygge og god stemning, og parken blev i år 2011 kåret til årets opholdssted af Aarhus’ lokalavis. I parken er det også muligt at høste blommer, mirabeller, pærer, hasselnødder og brombær.

Foto: Christina Smedegaard Jensen

Salling Rooftop

Salling Rooftop er måske ikke det mest hemmelige sted på vores liste, men det er et sted vi helt klart vil anbefale – særligt når vejret er, som det er nu. Med en smuk udsigt over hele Aarhus, skønne og inspirerende omgivelser, er Salling Rooftop helt klart et besøg værd. Her finder I en lækker café, der også serverer børneretter. De mange hyggekroge gør, at I også sagtens kan tage jeres egne madpakker med derop. Området er bygget, så I let kan komme rundt med barnevogn eller klapvogn. Har I mod nok, kan I gå ud på rampen med glasunderlag og kigge ned på strøget under jer.

Få 100-vis af rabatter i Børn i byen Klubben