Caféer i grønne omgivelser

Var det noget med et måltid i grønne omgivelser? Børn i byen guider jer til spisesteder med et grønt twist. Vi har udvalgt 13 fantastiske af slagsen til jer lige her.

Foto: Glyptoteket
1. juni 2023
Af Caroline Gruth Hemmingsen
Foto: Caroline Meldgaard

Format

På Designmuseum Danmark kan I besøge FORMAT, der er indrettet i museets nyrenoverede cafeområde. Cafeen har direkte udgang til den grønne museumshave, som er afskærmet fra byens trafik, og dermed er det perfekte spot for jer med små børn og barnevogne. Cafeen kan besøges hele året rundt, men vil man indtage frokost eller kaffe i haven, er det bedst at besøge museets historiske og autentiske rammer i sommerhalvåret.

Hvor? Designmuseum Danmark i Bredgade 68, 1260 København

Foto: Glyptoteket

Picnic

Café Picnic er placeret lige ud til Glyptotetekts Vinterhave - en indendørs frodig oase midt i København. Her kan I bl.a. nyde brunch og frokost med udsigt til eksotiske planter såsom palmer samt fine skulpturer. Børnene kan prøve stedets børnemenu, som består af børnetoast med gnavegrønt (bemærk at menuen kan ændre sig). Til sommer har Picnic også en café på Glyptotekets tagterasse, hvor I kan nyde den flotte udsigt. Bemærk at der skal betales entré til Glyptoteket for at besøge Picnic - hver tirsdag er der dog gratis adgang til museet.

Hvor? Dantes Plads 7, 1556 København

✔︎ Med Børn i byen Klubben får du 10% hos Picnic

Foto: Grennessminde

Grennessminde

Hos det økologiske gartneri Grennessminde kan I gå på eventyr i deres store væksthuse og se, hvordan alt laves fra bunden - fra frø til plante, der er klar til salg. I deres café og butik sælges der blandt andet planter, grøntsager, brød og kage. I vinterhalvåret tændes der op i pejsen, og det er muligt at nyde en kop varm kakao, the eller kaffe.

Hvor? Snubbekorsvej 16-18, 2630 Taastrup

Restaurant Väkst. Foto: Chris Tonnesen

Restaurant Väkst

Cofoco på Sankt Peders Stræde, også kendt som Restaurant Väkst, er en grøn oase midt i byen. Her kan gæsterne nemlig nyde udsigten til et stort, frodigt toetagers drivhus i centrum af restauranten. I drivhuset gror der planter og blade i tråd med det nordiske køkken, som også præger menuen, der har en forkærlighed for grøntsager. En stor del af møblerne i restauranten er bygget i genbrugsmaterialer og træ, som sammen med drivhuset giver gæsterne en haveoplevelse midt i byen.

Hvor? Sankt Peders Stræde 34, 1453 København

Foto: Caroline Meldgaard

Traktørstedet

Traktørstedet ligger i Naturpark Amager, og har den skønneste udsigt over Fælleden. Her er der plads til leg og masser af spændende naturaktiviteter, som kan kombineres med cafébesøget. Stedet serverer lækker mad til overkommelige priser, heriblandt burgere, frokostbrædder, kaffe, kage med mere. Menukortet er enkelt, og er lavet af lokale råvarer - f.eks. er burgerens oksekød fra fælledkøer.

Hvor? Granatvej 9, 2770 Kastrup

Foto: BaneGaarden

BaneGaarden

Er I til skønne uderum og masser af natur, bør I helt sikkert lægge vejen forbi BaneGaarden - et madunivers i helt særlige omgivelser, hvor 9 gamle trælader er blevet forvandlet til restauranter, en café og en gårdbutik. Alt sammen blandt grønne haver, vild natur og meget mere. Et oplagt udflugtsmål for byfamilien, der savner lidt luft under vingerne og grønne omgivelser. Maden er selvfølgelig inspireret af de lokale råvarer af højeste kvalitet, og der er noget for en hver smag, så også familiens yngste kan spise med.

Hvor? Otto Busses Vej 45, 2450 København SV

Foto: Caroline Meldgaard

Café Sylten

Tag på udflugt til dejlige Dragør - og glæd jer til ægte sommerhusstemning, når I rammer Cafe Sylten, som ligger midt på stranden med smuk natur og udsigt til havet. Fra cafeen er der frit udsyn fra de store vinduer, så ungerne kan lege, imens I nyder cafeens lækkerier, som byder på skøn brunch, frokost og aftensmad - cafeen har selvfølgelig også en børnemenu.

Hvor? Søndre Strandvej 50, 2791 Dragør

Foto: Orangeriet i Kongens Have

Orangeriet i Kongens Have

I Københavns grønne oase, Kongens Have, kan I bl.a. slå jer ned i Orangeriet og nyde en omgang lækker smørrebrød til frokost eller måske en sød, varm æble tarte tatin til dessert? Stedet er mest oplagt med børn om søndagen, hvor der også serveres café-klassikere såsom varm kakao, æblemost, sodavand og chocolate chip cookies. Om vinteren kan I nyde de lækre sager indendørs i restauranten, og om sommeren kan I nyde en stund under Orangeriets parasoller i grønne omgivelser. Før eller efter kan I passende gå en tur i den skønne have.

Hvor? Kronprinsessegade 13, 1306 København K

Foto: Morgenstedet

Morgenstedet

Smut en tur på farverige Christiania og besøg Morgenstedet, som i over 20 år har lavet lækker, økologisk vegetarisk mad. Deres hyggelige gårdhave byder på ro, overskud og grønne omgivelser om sommeren, og om vinteren kan I spise deres lækre mad indendørs i caféen. Det venlige personale tager godt imod byens børn, og her er både højstole, pusleplads og børnevenlig mad.

Hvor? Christania, Fabriksområdet 134, 1440 København K

Caféer, I kan besøge i sommerhalvåret

Østergro. Foto: Henning Thomsen

ØsterGRO

ØsterGRO er Danmarks første bylandbrug på taget af et gammelt bilauktionshus, på Æbeløgade på Østerbro. Her dyrkes grøntsager, og så produceres der æg og honning. Har I lyst til at kigge forbi? Der er som udgangspunkt altid nogen på tagfarmen om onsdagen fra kl. 10-17, hvor man er velkommen til at komme og se sig lidt omkring, og give en hånd med. Derudover kan I også besøge GRO Spiseri, som serverer himmelske retter af lokale grøntsager og kød. Bemærk at spisestedet har særlige åbningstider, og der skal købes billet på forhånd.

Hvor? Æbeløgade 4, 2100 København Ø

Foto: Caroline Meldgaard

Café Væksthuset

Midt i Landbohøjskolens utroligt smukke og velplejede universitetshave, ligger Café Væksthuset, i et gammelt forsøgsdrivhus, der i sin tid blev brugt til at dyrke agurker. Her bliver det bare ikke mere fantastisk at nyde et måltid, særligt i sommerperioden, hvor alt blomstrer. Stedet byder bl.a. på lækre hjemmelavede sandwich, brunch mm. Der kan selvfølgelig også købes læskende drikke og kaffe, og så er det muligt at sidde både inde og ude.

Hvor? Grønnegårdsvej 15, 1870 Frederiksberg

Foto: Malthe Ivarsson

Bakkehusets Orangeri

I sommerhalvåret, fra den 2. maj til og med september, kan I besøge det idylliske Orangeri i Bakkehusets have på Frederiksberg. Her serveres luksus smørrebrød, kølig hvidvin, øl, hjemmelavet lemonade, kager og velbrygget kaffe og te - så der er lidt til både store og små. Før eller efterfølgende kan I passende tage en tur rundt i haven, og besøge museets  børneafdeling Eventyrakademiet.

Hvor? Bakkehuset, Rahbeks Allé 23

Foto: Cafe Funder

Café Funder i Frederiksberg Have

Sving forbi Café Funder, der holder til i en af de fine orange bygninger ved Frederiksberg Runddel. Stedet gemmer på den skønneste lukkede have, hvor I kan nyde jeres mad og drikke ved små caféborde under de grønne trækroner og med kig til blomster. En gemt oase, der i den grad emmer af fred og idyl. Menukortet byder på sandwichs, salater, morgenmad og om sommeren også en sommermenu med tapas-anretning, tærter og andre dejlige muligheder.

Hvor? Frederiksberg Runddel 3A, 2000 Frederiksberg C

Få 100-vis af rabatter i Børn i byen Klubben