Eventyrakademiet - en skjult perle på Frederiksberg

Skab jeres egne eventyr og fantastiske fortællinger i Bakkehusets hyggelige lille børneafdeling, Eventyrakademiet. Huset er bestemt er et besøg værd med børn.

Foto: Stuart McIntyre
27. februar 2023
Af Marie Beenfeldt Nielsen

Bakkehuset på Frederiksberg er en skjult lille, frodig oase, der i dag fungerer som museum, restaurant og kulturcenter. Husets historie strækker sig tilbage til den danske guldalder, hvor blandt andet H. C. Andersen og andre store forfattere og personer besøgte stedet. Eventyrakademiet er en permanent aktivitet særligt rettet mod børns opfindsomhed, der udspringer fra de mange litterære besøg i Bakkehusets historie. 

Skjulte skatte i væggen

Eventyrakademiet er en kreativ måde at engagere børn til at skabe deres egne eventyrlige fortællinger. Det lille værksted rummer skjulte skatte med æsker, kasser og skuffer gemt i væggen, der åbner op for små mikrouniverser. Her finder I remedier som glasperler, fjerpenne og små "ærter" til at digte jeres eget eventyr og slippe fantasien fri. Æskerne peger tilbage på en af husets tidligere ejere, Kamma Rahbek, som i samspil med H. C. Andersens virke, danner rammen for det kreative værksted.

Foto: Stuart McIntyre

Skyggeteater og studie

For de lidt større børn er der rig mulighed for at avancere fortælleteknikken gennem skyggeteater eller ved at indtale historier i H. C. studiet. Især de lidt større børn over 5 år, der selv kan opfinde, får meget ud af frirummet i Eventyrakademiet.

Huset rummer i sig selv en masse historier om besøg fra den danske guldalders største forfattere, og i samspil med de smukke omgivelser udenfor inspirerer stedet til at opdigte sit eget eventyrlige univers. 

Foto: Stuart McIntyre

Masser af aktiviteter

Udover Eventyrakademiet har Bakkehuset også andre aktiviteter, som børn kan deltage i. For eksempel er der regelmæssige arrangementer, hvor børnene kan lære mere om historie, kunst og kultur gennem workshops. Dette sker bl.a. under Den Lille Kulturnat den 17. marts.

Foto: Mathe Ivarsson

Oplev det smukke orangeri

Fra maj kan I også nyde de smukke omgivelser i museets  orangeri, hvor der efter sigende serveres Københavns bedste smørrebrød!

Bakkehuset er en skjult perle midt i København, og Eventyrakademiet er virkelig værd at opleve, hvis man har børn, der elsker historier - og hvem gør ikke det?

Om Eventyrakademiet
  • Hvor? Bakkehuset, Rahbeks Allé 23
  • Hvem? Børn mellem 3-10 år
  • Pris? Voksne 75 kr. / Børn under 18 år er gratis
Få 100-vis af rabatter i Børn i byen Klubben