Vidunderligt smukt: Besøg særligt eventyr-museum

Tag ud af byen til det nye H.C. Andersens hus, som inviterer til en fin oplevelse i deres børneudstilling Ville Vau - et magisk eventyrland.

Foto: Rasmus Hjortshoej – COAST
24. januar 2023
Af Rikke Reffelt

Kun en times togtur fra København til Odense venter et smukt fantasi-univers i det nye museum H.C. Andersens Hus, hvor eventyrlandet Ville Vau er et must at besøge med børnene.

Foto: H.C. Andersens Hus _ Mette Riisager

Sæt fantasien fri i H.C. Andersens Eventyrland

På det nybyggede museum, der er bygget op omkring H.C. Andersens liv og eventyr, kan børnene sætte fantasien fri. Eventyrlandet indbyder til leg, fordybelse og kreativ udfoldelse. Lav magisk mikstur og fodr natuglen i Troldkvindens hule, inviter på te i bondekonen og bondemandens hus, eller gå til barberen eller på postkontoret.  Hos bageren kan I slynge jeres egen kringle og lege bytte-bytte købmand i den helt store stil. 

Foto: H.C.A House / Mette Riisager

Kostumesjov og kreativ leg 

På paladset finder I hofnarrens kostume og et flot dukketeater. Kareten står klar bag paladset og med soldatens gevær kan børnene marchere afsted til Landet langt, langt borte. Eventyrlandet rummer også en sø med en lille båd – fra den kan du kaste din snøre. Der er en fin lille rede af siv, hvor du kan hygge dig udklædt som en svane. Vil I hellere klippe, klistre og fabulere helt frit? Så er der masser af muligheder i Atelieret, hvor I kan øve jer i kreative processer inspireret af H.C. Andersen. 

Foto: Rasmus Hjortshoej – COAST

Resten af H.C. Andersens Hus er bestemt også et besøg værd. I vil hele tiden blive overrasket og endnu klogere på forfatterens liv og eventyr. Slut af i museets butik og køb et lille minde med hjem. 

Besøg Ville Vau
  • Hvor? H.C. Andersens Hus, H.C. Andersen Haven 1, 5000 Odense C
  • Hvornår? Book billetter på museets site på forhånd
Få 100-vis af rabatter i Børn i byen Klubben