Få kok Mads Herskinds bedste børnetips til Odense

Kokken Mads Herskind er bosat på Vesterbro i Odense C, og far til tre børn på 4, 9 og 14 år. Få hans personlige favoritsteder i byen lige her.

Foto: Rico Feldfoss
31. august 2023
Af Caroline Gruth Hemmingsen

Artiklen er bragt i samarbejde med Visit Odense

Kulturelle perler

Foto: Flødedrøm og pølseskind1 @Anne Bæk - Brandts Kunstmuseum

Brandts

Besøger I Odense med børn, må I ikke snyde jer selv for et besøg på Kunstmuseet Brandts. Her finder I nemlig masser af kunst i børnehøjde i form af museets traditionsrige sanseudstillinger, der er lidt af et tilløbsstykke. Pt. kan I opleve udstillingen Flødedrøm x Pølseskind. Husk også at besøge caféen, der har udsigt til den hyggelige Amfiplads.

Hvor? Amfipladsen 7, 5000 Odense C

Møntergården

Møntergården er en kulturhistorisk oase fyldt med smukke gårdrum og flotte bygninger fra 1500-tallet og frem til i dag. Her finder I også Børnemuseet, der henvender sig til historieglade børn i alderen 4-11 år. Her må alt røres og prøves! Husk også at besøge Børnenes Baggård - et mini bymiljø anno 1890 med snedkerværksted, lejlighed, vandpumpe, høns, udklædningstøj mm.

Hvor? Overgade 48, 5000 Odense C

Foto: Storms Pakhus @Kasper-Emil Tornfeldt

Mad og drikke

Storms Pakhus

Storms Pakhus er et stemningsfuldt og farverigt madmarked beliggende i en rå, industriel hal på havnen. Her finder I både streetfood i form af 24 madboder, barer og kreative værksteder, hvor ungerne kan slå sig løs. Der er desuden også legeområde - genialt sted for børnefamilier at indtage frokost eller aftensmad!

Hvor? Seebladsgade 21 B, 5000 Odense C

Café Sølle

Leder I efter god kaffe og bagværk? Så slå vejen forbi den hyggelige, lille café i Nedergade: Café Sølle. Her kan ungerne få en økologisk sodavand, mens I spiller brætspil eller læser bøger. Om sommeren er der også borde lidt oppe ad gaden, så I kan nyde maden under åben himmel.

Hvor? Nedergade 18, 5000 Odense

Torvedage i Odense

Besøger I Odense en onsdag eller lørdag, kan I med fordel sætte kursen mod markedet på Sortebrødre Torv. Her finder I friske grøntsager, frugt, blomster og andre årstids-bestemte råvarer. I kan også købe den fynske specialitet, rygeost, med hjem!

Hvor? Sortebrødre Torv 1, 5000 Odense C

Foto: Rico Feldfoss

Natur og leg

Fruens Bøge Skov

Trænger I til en pause fra byens puls, kan I tage et smut til naturområdet Fruens Bøge Skov. Området er stort og grønt, og et oplagt sted for ungerne at brænde lidt krudt af. Her kan I gå en tur langs Skovsøen, grille ved grillpladsen, lege på legepladsen eller besøge den gamle beværtning Carlslund.

Hvor? Fruens Bøge Skov, 5250 Odense

Sydbank Arena Ådalen

Også kunstgræsbanen Sydbank Arena Ådalen ved Odense Å er et genialt sted at brænde krudt af. Medbring en fodbold, og slå jer løs på den lækre anlagte kunstgræsbane ud mod ringvejen på Tietgens Allé. Ikke langt derfra finder I også toglegepladsen ved Fruens Bøge.

Hvor? Odense Å - ud mod ringvejen på Tietgens Allé

Få 100-vis af rabatter i Børn i byen Klubben