Sydfyns fantastiske familieoplevelser

Har I endnu ikke fået øjnene op for de mange eventyrlige familieoplevelser på Sydfyn? Så læs med her, hvor vi guider til Sydfyns skjulte perler.

Foto: Øhavsmuseet
16. februar 2023
Af Marie Beenfeldt Nielsen

Øhavsmuseet

Med den prisvindende udstilling "Mærk dig selv" er Øhavsmuseet i Faaborg bestemt et besøg værd for kulturinteresserede familier. Her er det DIG, der er i centrum for en scenografisk lyd - og sanseoplevelse gennem 5 tidsaldre med fokus på, hvordan tiderne har påvirket mennesket.  Den interaktive oplevelse stopper ikke her, for der er kræset om børnene og lavet et hemmeligt børnespor gennem hele udstillingen. En helt og aldeles anderledes måde at blive klogere på mennesket og naturens sammenflettede historie. Som del af museet er det også muligt at opleve Arresten og Kaleko Mølle. 

Børn under 18 år har gratis adgang. 

Hvor? Havnegade 3, 5600 Faaborg

Foto: VisitSvendborg

Ø-hop og sejltur i Svendborgsund

Man kan ikke tage til Sydfyn uden en tur til havet - og det bliver næsten ikke bedre med en sejltur omringet af skov, strand og hyggelige havne sammen med familien. Fra maj til september sejler veteranskibet M/S Helge rundt i det sydfynske øhav blandt naturskønne omgivelser. Her er det muligt at stige af og udforske de små skibsbyer eller tage en tur på stranden og nyde en is. 

Hvor? Jessens Mole 3, 5700 Svendborg

Egeskov Slot

Egeskov Slot er Fyns største turistattraktion og rummer utallige muligheder for hele familien. Udover at være Europas bedst bevarede vandborg og en fryd for øjet, er slottet både et museum med skattejagt til de små, en prisvindende slotspark, et Camping Outdoor Museum og en kæmpe legeplads med labyrint, mooncars, hængebro og meget mere. Så pak madpakken og drag mod Sydfyn, hvor der venter jer en helt speciel oplevelse på Egeskov Slot. 

Hvor? Egeskov Gade 22, 5772 Kværndrup

Foto: Naturama

Naturama

Naturens historie er i centrum hos Svendborgs formidlings - og videnscenter, centralt beliggende i Svendborg kun 700 meter fra stationen. Centerets budskab om at passe på naturen har aldrig været vigtigere end i disse klimaforandringstider. Med fokus på børn og oplevelser er der plads til både leg og læring med masser af legeområder, sjove undervisningsaktiviteter og centerets samling af udstoppede dyr. 

Entréen er gratis for børn mellem 0-17 år, og centeret slår igen dørene op for gæster d. 8. februar. 

Hvor? Dronningemaen 30, 5700 Svendborg

Svanninge naturlegeplads

Naturlegepladsen nær Faaborg kan prale af at være Danmarks største naturlegeplads, så her kan børnene få mange timers leg ude i det fri. Legepladsen er delt i flere områder, så der er noget for alle aldre, for eksempel kan børnene selv kreere deres egen hule i Huleland, eller lege jorden er giftig på træstubbene langs legepladsens kant. Når det er tid til frokost kan man frit benytte deres bålsted eller tage medbragte madpakker med i madpakkehuset. 

Hvor? Odensevej 150, 5600 Faaborg

Foto: GorillaPark

Gorilla Park Svendborg

Trænger I til lidt action? Så er klatreparken Gorilla Park Svendborg et perfekt sted at blive udfordret. Mellem trætoppene oppe i 26 meters højde ligger 8 forskellige klatrebaner, som består af en lang række forskellige forhindringselementer såsom svævebaner, tarzansving, base jumps og snowboards. Banerne har forskellige sværhedsgrader, og der er aktiviteter til børn helt ned fra 4 år. Parken er åben fra april til midt november. 

Hvor? Rødmevej 45, 5771 Stenstrup

Marstal Søfartsmuseum

Stig ombord på Ærøfærgerne og oplev ølivet med alt, hvad det indebærer. Ærø er en hel ferie i sig selv, men øens søfartsmuseum i Marstal er et must see. I det hyggelige lille museum kan I blive klogere på den lokale søfartshistorie og se de mange modelskibe og hjembragte antikviteter fra fjerne lande. Der er også mulighed for at gå ombord på en coaster, og så har museet lavet en quiz for børn og deres forældre. Der er gratis adgang for børn under 18 år. 

Hvor? Prinsensgade 1, 5960 Marstal

Smørmosen strand

Smørmosen er placeret på den hyggelige Thurø og er kendt som Svendborgs bedste badestrand. Faktisk har stranden en af Europas sjoveste minigolfbaner, og masser af andre gratis aktiviteter for hele familien. Her er gynger, vipper, trampolin og en rutsjebane fra badebro og ned i havet, så børn er garanteret en dag fyldt med sjov. Så er vejret til det, er Svendborgs bedste strand bestemt et besøg værd.

Hvor? Smørmosen, 5700 Svendborg

CafeSvend

Cafe Svend - Danmarks første børnecafe

Det er altså ikke for sjov, at Cafe Svend kaldes for Sydfyns hyggeligste familiecafe. Efter en gåtur i Svendborgs hyggelige gågader er Cafe Svend en god mulighed for at slippe ungerne løs og samtidig få en lækker børnevenlig frokost eller brunch. Halvdelen af caféen er afsat til børneområder, og der er noget for alle aldre lige fra boblesdyr og babylegetøj til legehule og kreaværksted. 

Hvor? Ramsherred 2, 5700 Svendborg

Få 100-vis af rabatter i Børn i byen Klubben