10 børnevenlige oplevelser i Odense

Ta' på familieudflugt til Odense - det tager under 1,5 time med tog fra København. Vi guider jer til de bedste børnevenlige spots i H.C. Andersens hjemby lige her!

Foto: H.C. Andersens Hus, Mette Riisager
1. februar 2023
Af Marie Beenfeldt Nielsen

Ville Vau

Som en del af det nye H.C. Andersens Hus kan I nu komme på en sanseoplevelse i Eventyrlandet ved H.C. Andersen Haven. I Eventyrlandet er der et hav af oplevelser, alle inspireret af den odenseanske forfatters liv og fortællinger. Her er legeoaser og scenograferede rum, hvor man kan klæde sig ud og bruge rekvisitter til at digte sit eget eventyr. Er man mere til at klippe og klistre har stedet også et fantastisk atelier, hvor man kan male på staffelier eller fordybe sig i andre kreative projekter. 

Hvor? H.C. Andersens Hus, H.C. Andersen Haven, 5000 Odense C

Danmarks Jernbanemuseum

Danmarks Jernbanemuseum

Store lokomotiver fascinerer de fleste børn - og på Danmarks Jernbanemuseum midt i Odense, må ungerne både røre, lege og gå på opdagelse i de mange lokomotiver og vogne. I kan bl.a. besøge museets Børnebanegården - en banegård i børnestørrelse, og udendørs finder I et stort lære- og legeområde. Hver dag kører desuden det populære minitog, og som noget nyt har museet investeret i 6 lokomotiver, Koblingerne, et formidlingstilbud til børn i alderen 3-7 år. Hver lokomotiv har sin egen personlighed og indgår løbende i aktiviteter som skuespil og opgaver. Alle aktiviteter er gratis, når først entréen er betalt. Børn op til 17 år har GRATIS entré.

Hvor? Dannebrogsgade 24, 5000 Odense C

JumpingFun Trampolinpark

JumpingFun er Danmarks første trampolinpark og den perfekte indendørs aktivitet i Odense for børn med krudt i måsen. Slip kroppen fri og find på sjove hoppelege eller tricks på de vandrette og skrå trampoliner.  Med skumgrave, jumptårn, parkour og meget mere løber I ikke tør for aktiviteter undervejs. I skal heller ikke bekymre jer for mad, da stedet har sin egen café med alle børnenes livretter. 

Hvor? Edisonsvej 9-11, 5000 Odense C

Nørregaards Teater

Nørregaards Teater

Nørregaards Teater er et lille fint storbyteater i Odense. Teatret producerer og præsenterer forestillinger for børn og unge i alle aldre - både egne forestillinger og gæstespil fra andre teatre. Forestillinger spænder fra klassisk teater til mere abstrakt og visuelt teater med f.eks. marionetdukker eller menneskestore hånddukker. Tjek kommende forestillinger her.

Hvor? Filosofgangen 19, 5000 Odense C

Den Fynske Landsby

Ta' hele familien med på en rejse tilbage til 1800-tallet! På frilandsmuseet, Den Fynske Landsby, inviteres I nemlig indenfor i en tidskapsel fra H.C. Andersens tid kun 11 minutter fra stationen. Museet består af en række gårde og huse, der alle har stået i landsbyer rundt omkring på Fyn og øerne. Med fokus på bæredygtighed og fællesskab giver indblikket i fortiden en ny forståelse af nutidens grønne omstilling. Der er løbende forskellige aktiviteter og arrangementer i landsbyen, dog er stedet lukket fra november-marts. 

Hvor? Sejerskovvej 20, 5260 Odense S

Kunstmuseum Brandts, Anne Bæk

Kunstmuseum Brandts

Besøg Brandts - et museum med både klassisk, moderne og nutidig kunst. Her er der udstillinger for både børn og voksne, hvor man kan fordybe sig og blive klogere på kulturen. Sanseudstillingen er en årlig tradition henvendt til børn og byder dette år på et overflødighedshorn af sanseindtryk med udstillingen Flødedrøm x Pølseskind. Her får børn lov til at lege med rekvisitter og slippe fantasien fri. 

Hvor? Amfipladsen 7, 5000 Odense C

Odense Skøjtehal

Mangler i en vinteraktivitet? Så er Odense Skøjtehal et besøg værd! Med en lille 15-minutters tur på Odenses letbane er der ikke langt fra at slippe din indre skøjteprinsesse løs på Odense Isstadion. Her kan man både medbringe egne skøjter eller leje et par i størrelserne 25-49. Så hvad enten du er en garvet skøjteløber eller en nybegynder, er der plads til alle i Odense Skøjtehal.

Hvor? Møllemarksvej 75, 5200 Odense

Møntergården, Ard Jongsma

Møntergården

Find ud af hvordan livet var før i tiden, ved at lege med de gamle museumsting, der gemmer på mange finurlige fortællinger. Møntergården danner rammer for forskellige udstillinger, der breder sig over forskellige rum med hvert sit tema. Der er plads til både leg og viden med de mange aktiviteter i børnehøjde, som for eksempel i Børnenes Baggård, et iscenesat bymiljø hvor børn fysisk kan opleve og afprøve levevilkår for 120 år siden. 

Hvor? Møntergården, Møntestræde 1, 5000 Odense C

Munkemose Park

Trænger I til en pause fra alle kulturoplevelserne er Munkemose Park et oplagt sted at tage hen i sommermånederne. Parken ligger i forlængelse af gågaden Vestergade, og er det perfekte sted for børnefamilier at boltre sig - for eksempel kan I leje robåde og vandcykler ved åen, kigge på skulpturer i parken, spille streetfodbold, køre på skate-rampen eller besøge legepladsen med overdimensionerede naturelementer som fugle, sommerfugle og åkandeblade. Børnene vil elske det!

Hvor? Munke Mose, 5000 Odense C

Foto: Odense Zoo, Ard Jongsma 

Odense Zoo

Ta' ungerne med i Odense Zoo! Her kan de mindste ikke kun se alverdens vilde dyr, men også hygge sig på legepladser, klatre, klappe geder og strigle ponyer. I kan også tage ZOO-toget rundt i haven eller besøge Sminketeatret, og få sej ansigtsmaling. Det er desuden muligt at leje både trækvogne og klapvogne, hvis benene bliver trætte, og hvis I har spædbørn med, at der ammestol i puslerummet ved skildpaddehuset og på det bagerste dametoilet ved indgangen. Puslepladser findes i alle toiletområder rundt i haven.

Hvor? Søndre Blvd. 306, 5000 Odense C

Få 100-vis af rabatter i Børn i byen Klubben