Hvad skal I lave i Viborg og omegn?

Skal I med tilbage til jernalderen, på tur under jorden eller skal I bare i stødet? Viborg byder på lidt af det hele.

Foto: Holger Klausnitzer
30. december 2022
Af Nana Bech Eneqvist

Tilbage til Jernalderen

Kom med, når jernalderfolket vender tilbage til Hvolris Jernalderlandsby! Mens røgen stiger op fra bålene, kan I se med, når smeden arbejder i sin esse eller folkene arbejder med blandt andet uld, jern og træ. Eller skal I forbi og sige hej til får, høns og geder?

Hvor? Hvolris Jernalderlandsby

Foto: Energimuseet 

Kom i stødet og bliv blæst igennem

Har du nogensinde set et lyn helt tæt på? Eller mærket suset i en vindtunnel? Energimuseet er spækket med seje oplevelser, og skal der brændes krudt af, byder området udenfor på alt fra sandkasser og klatrenet til vandlegeplads og trampoliner - eller I kan hente museets app og tage på skattejagt i området. Kort sagt, er der noget for alle og I kan næsten ikke undgå at gå klogere herfra.

Hvor? Energimuseet

Foto: Legeland Viborg 

Hop, spring, løb og leg

Læn dig tilbage og lad børnene slå sig løs i et slaraffenland af hoppeborg, rutsjebaner, oppustelig fodboldbane, kuglerum, springbane, sandkasseborg, legeplads, spillemaskiner og meget mere. Der er nogen for enhver, og mon ikke I alle sammen sover godt efter en dag her?

Hvor? Legeland Viborg

Foto: Verdenskortet

Verden rundt på fem minutter

Hvor hurtigt kan I løbe fra sydamerika til Rusland? Eller Kina? Og hvordan er det egentlig, at verden hænger sammen? Når I har været verden rundt, frister det måske med et spil minigolf eller en tur på hoppepuderne - eller I kan sige hej til alle de søde dyr.

Hvor? Verdenskortet ved Klejtrup sø

Underjordiske oplevelser

Slå din indre opdagelsesrejsende løs i en labyrint af store og små minegange. Ud af de 60 km gange er kun 2 km oplyste, så husk en lommelygte, hvis I skal udforske de mange gange, der ligger hus til omkring 18.000 flagermus. Besøg også kalkværket og find stedet, hvor Arlas Grubeost lagres.

Hvor? Mønsted Kalkgruber

Få 100-vis af rabatter i Børn i byen Klubben