Hundested: Et ferieparadis langt væk hjemmefra

I sommerhalvåret er der gang i Hundested Havn med sejlbåde fra ind- og udland, der ligger side om side, børn der leger og voksne, der hygger sig. Der er masser af caféer og restauranter, og frisk fisk lige til at købe med hjem sidst på dagen.

Foto: Tine Uffelmann, VisitNordsjælland
6. august 2023
Af Stephanie Mielnicki

Kort sagt - vaskeægte feriestemning!

Foto: "Klap en fisk", VisitNordsjælland 

"Klap en fisk"

Det helt særlige ved Hundested er det pulserende havneliv, der i høj grad bidrager til feriefølelsen, som byen leverer. Og på havnen er der også masser af sjov for familiens yngste. Kig forbi havnebassinet, og hils på de glatte svømmere på Oplevelsesplatformen "Klap en fisk".

Knud Rasmussens hus, VisitNordsjælland. Foto: Tine Uffelmann

Knud Rasmussens Hus

Den store polarforsker Knud Rasmussen boede i det smukke hus med byens måske bedste udsigt over Kattegat. Når han altså ikke lige var på en af sine mange ekspeditioner i Grønland. I dag fungerer huset som museum og mindestue, hvor I kan gå på opdagelse!

Spodsbjerg Fyr, VisitNordsjælland. Foto: Daniel Overbeck

Spodsbjerg Fyr

Tæt på Knud Rasmussens hus finder I Spodsbjerg Fyr. Ved de stejle kystskrænter og bakkede arealer i det delvist fredede område, tårner det smukke fyr 30 meter op i luften. Det er et helt særligt spot i Halsnæs, og det er et af de steder, I bare skal besøge, når I befinder jer i Hundested.

Kikhavn, VisitNordsjælland. Foto: Tine Uffelmann

Kikhavn

Skal I have sommerferie-idyl for alle pengene, vil vi foreslå at lægge vejen forbi den gamle fiskerby og landsby. Idylliske Kikhavn ligger på nodsiden af Halsnæs, og vidner om en tid, hvor landbrug og fiskeri var med til at sikre et godt liv. Der er masser af historie og charmerende gårde i det fredelige og bilfri miljø.

Tothaven Besøgsgård, VisitNordsjælland. Foto: Agnete Schlichtkrull 

Tothaven Besøgsgård

Med skoven i baghaven og Kattegat i forhaven findes der næppe en hyggeligere beliggenhed end Tothavens. Besøgsgården byder på malkegeder, ponyer, æsler, forskellige grise og ænder, samt kalkuner, honningbier, høns, kaniner og katte. Børnene vil elske at kæle med de søde dyreunger dagen lang.

Bemærk at man skal booke billet på forhånd via hjemmesiden.

Lynæs Surfcenter, VisitNordsjælland. Foto: Tine Uffelmann 

Lynæs Surfcenter

Der er ægte feriestemning hos Lynæs Surfcenter. Her bliver der langet burgerer og surfbræt over disken i ét væk, i det festlige miljø med gang i den til langt ud på aftenen. Der er både plads til nybegyndere og øvede surfere på vandet, så kast jer endelig ud i det - det er sjovt!

Foto: Hundested Sandskulpturfestival, VisitNordsjælland

Sandskulpturfestival

I vil ikke gå glip af den fantastiske Sandskulpturfestival, der indtager Hundested Havn hvert år. I 2023 kan I opleve festivalen fra den 18. maj - 22. oktober. Måske I kan hente lidt inspiration til sandkagerne i sandkassen derhjemme?

Foto: Fjordens Minigolf, VisitNordsjælland 

Fjordens Minigolf

Med udsigt over havnebassinet ligger Fjordens Minigolf, der med sine 18 huller i maritimt tema passer perfekt ind i havnemiljøet. Til golfbanen hører en populær café og ishus, som I med fordel kan besøge efter at have kåret dagens vinder på greenen. Så er der vinderis til vinderen og trøsteis til taberne.

Foto: Ullerup Skov, VisitNordsjælland 

Ullerup Skov

Ullerup Skov i Hundested har både skovlabyrint, bål- og shelterhytte, en motionslegeplads og et Sundhedsspor. Her kan I få mange timer til at gå, mens I helt glemmer, at I befinder jer i Nordsjælland og ikke i vildmarken.

Foto: Galleri Sunde, VisitNordsjælland 

Aktivt kunsthåndværkermiljø

Halsnæs er omgivet af 3 vande, der giver et helt særligt lys. Hundested er på den måde Sjællands svar på Skagen, hvor lyset inspirerer til kunstnerisk udfoldelse. I hvert fald bugner byen med lokale gallerier og kunsthåndværkere, der er et besøg værd.

VisitNordsjælland. Foto: Tine Uffelmann

Bonus-tip!

Er I friske på at cykle, er der en rute på 11 km til at føre jer rundt i området. Ruten kan kortes af med ca. 3 km ved at benytte tog fra Vibehus St.

Få 100-vis af rabatter i Børn i byen Klubben