Ud af byen: 5 fine legepladser i Nordsjælland

Foto: Monstrom
21. november 2022
Af Rikke Reffelt
Foto: Monstrum

1. Espergærde: Græshoppe-legepladsen

Leg løs på en gigantisk vandkande og en kæmpe-græshoppe i Espergærde Bypark. Her finder I den magiske legeplads, som har de fineste, farvestrålende tårne, en kæmpe blomst, en stor vandkande og så den ikoniske græshoppe, som ungerne kan lege på i timevis. Gå også en dejlig tur på Espergærde Havn, som ligger tæt på.

Hvor? Espergærde Bypark, Vestermarken 16G, 3060 Espergærde

Foto: Esrum Kloster 

2. Esrum Kloster: Fantastisk naturlegeplads

Pak ungerne og oplev Esrum Naturlegeplads, hvis tema har rod i middelalderen. Her kan I gå på opdagelse i et middelalderligt børneunivers. Sæt ungerne fri på det store fæstningsanlæg med voldgrav og svævebane, leg på markedspladsen og ved bondens hus, hvor I kan klatre på grise eller slå jer ned ved bålpladsen.Besøg også Esrum Kloster, som er en stor oplevelse.

Hvor? Klostergade 11, Esrum, 3230 Græsted

Foto: Børn i byen

3. Hornbæk: Gyng med havudsigt

Sæt kurs mod Hornbæk Strandlegeplads og stop ved den smukke strand. Her finder I den fineste strandlegeplads, der ligger helt ud til stranden ved siden af fiskerihavnen. Nyd en gyngetur med udsigt til hav og havn - og køb fiskefrikadeller og is ved havnen, hvis sulten melder sig. Hornbæk strand er en smuk oplevelse på alle tider af årerne med flotte, store klitter og en bred sandstrand, som i sig selv er et besøg værd.

Hvor? Havnevej 36, 3100 Hornbæk

Foto: Monstrum.dk

4. Taarbæk Havn: Magisk maritim legeplads

Smut nordpå og stop ved Taarbæk Havn, hvor I finder den nyrenoverede, smukke legeplads som er bygget som en lillle havneby i børnehøjde. Her kan ungerne smutte op i fyrtårnet med rutsjebane, klatre på det store fiskestativ, holde øje i udkigstårnet og meget mere. Her kan I sagtens bruge mange timer. Bare vær opmærksom på, at det er skolens legeplads - så sørg for at besøge den om aftenen eller i weekenderne, når klokken har ringet ud.

Hvor? Taarbæk Strandvej 96, 2930 Klampenborg

Foto: Visit Nordsjælland - Daniel Overbeck

5. Liseleje: Naturlegepladsen Havtyren

Naturlegepladsen Havtyren ligger i Liseleje på vej ned mod stranden og er det perfekte udflugtsmål, hvor ungerne kan lege og forældrene nyde weekenden i smukke omgivelser. Her kan I klatre på Havtyren, gynge, rutsje, gå på balancebom, prøve stativet til armgang eller tage et hvil i et overdækket hus, hvor I kan spise madpakken.

Hvor? Lisehøjvej, 3360 Liseleje

Få 100-vis af rabatter i Børn i byen Klubben