Hvad skal I lave i Silkeborg og omegn?

Om I er til kreative projekter, spændende dyr både over og under vandet - ja, så er der noget for jer i og omkring Silkeborg.

30. december 2022
Af Nana Bech Eneqvist

På opdagelse i Jorns verden

På Museum Jorn kan børn og voksne i fællesskab opleve kunsten aktivt: Tegn i lys, lav et drypmaleri eller skab et fællesbillede. Inspireret af Asger Jorns idéer om fantasi, fællesskab og kreativitet, tilbyder museet en lang række aktiviteter, der giver mulighed for mange timers kreative udfordringer for alle aldre.

Hvor? Museum Jorn

Dyr, krig og digte på Blicheregnen

Museets kerneområder er livet på landet i 1800-tallet, digteren og samfundsborgeren Blicher samt borgerkrigen i 1100-tallet mellem kongerne Svend, Knud og Valdemar. Kongerne kæmpede flere slag på Blicheregnen under borgerkrigen, som sluttede med, at Kong Svend mistede livet på Grathe Hede i 1157 lige uden for Thorning. Blicher boede på egnen som barn og igen som voksen fra 1819-1825 og hele hans forfatterskab er præget af hans oplevelser lige her. Derudover byder museet også på en kæmpe udstilling med udstoppede dyr - tør du se ulven i øjnene? Eller vil du hellere se på rævemor med ungerne?

Hvor? Blicheregnen

Foto: AQUA Akvarium og Dyrepark 

Hvad sker der under overfladen?

Sig hej til fiskene under overfladen, oplev oddernes vilde leg og besøg grævlingen i den underjordiske hule. AQUA indbyder til nysgerrig leg både inde og ude, og vi tør næsten love, at I ikke kan undgå at blive klogere på den danske natur undervejs. Når I er færdige med at udforske dyrene, står den store udendørs legeplads klar med både vandkanoner, forhindringsbane og hoppepude.

Hvor? AQUA Akvarium & Dyrepark

✔︎ Med Børn i byen Klubben får du 10% i AQUA Akvarium & Dyrepark

Har du en papirmager i maven?

Papirmuseet tilbyder en rundtur med spændende oplevelse i den gamle 'Bøtte'. Her fortælles historier, I garanteret ikke har hørt før, og I møder både kludemadammer filtsnappere og en hollænder. Derudover kan I prøve kræfter med jeres eget håndlavede papir sammen med museets papirmagere. Vil I hellere gå rundt selv, er der altid frivillige papirmagere til stede til at fortælle historier og lave papir med museets gæster. Børnene kan desuden gå på skattejagt på museet og opleve lidt papir-magi.

Hvor? Papirmuseet

Foto: WOW PARK

HalloWOW

Besøg sjove WOW PARK i efterårsferien. Her kan I kravle som edderkopper, flyve som flagermus eller undgå slangerne i Slangesumpen (Slangesumpen ligger i WOW PARK Billund). Der er tændt op i bålene, gjort klar til insektvæddeløb, og edderkopperne er sluppet fri til krible-krable-jagt!

Hvor? WOW PARK

✔︎ Med Børn i byen Klubben får du 20% i WOW PARK

Få 100-vis af rabatter i Børn i byen Klubben