De 5 grønne oaser

Midt i storbyens stress og jag, kan man til tider have brug for en lille timeout i skønne, grønne omgivelser. Heldigvis skal man ikke til langbortistan for at finde dette, København er nemlig fyldt med grønne oaser for hele familien. Vi har samlet 5.

16. november 2022
Af Nanna Enevoldsen

1. Mindelunden Ryvangen - Den historiske oase

Mindelunden er et smukt, historisk sted fyldt med træer, buske, søer og små, hyggelige skovstier. Her kan ungerne boltre sig i de grønne arealer - I kan tage historiekasketten på og sætte jer ind i 2. Verdenskrig og de døde patrioter som lunden er til minde om, eller I kan medbringe picnickurven eller lidt grillmad og benytte Jer af de opstillede grille i lunden. Der er opsat QR-koder i Mindelunden, så man ved hjælp af sin smartphone kan lære om Mindelundens historie mens man bevæger sig rundt.

Hvor? Tuborgvej 33, 2900 Hellerup

2. Kastellet - Den stjerneformede oase

Kastellet er en stjerneformet oase placeret på Østerbro, som på én og samme tid fungerer som både museum, militærby og turistattraktion. På Kastellet findes voldgrave, kanoner, bastioner, broer, porte, et arresthus og en mølle. Her er rig mulighed for leg i idylliske omgivelser, så medbring masser af tid og en madpakke.

Hvor? Gl. Hovedvagt, Kastellet 1, 2100 København Ø

3. Assistens Kirkegård - Den fredfyldte oase

Assistens Kirkegård er som navnet afslører, en kirkegård placeret på Nørrebro. Kirkegården er et besøg værd i sommerhalvåret hvor den er fyldt med blomster, grønt græs, træer, buske, og københavnere som nyder stilheden. Udover at være et fredfyldt og magisk sted at nyde solens stråler, ligger Assistens Kirkegården op til et besøg på bl.a. H.C. Andersens gravsted.

Hvor? Kapelvej 4, 2200 København N

4. Amager Fælled - Den store oase

Amager Fælled er et skønt naturområde, hvor I kan gå ture, cykle, nyde freden og udsigten – eller tage på picnic. Det fredede område har enge og moser, som er levested for sjældne arter af krybdyr, planter, insekter og fugle. Her kan ungerne bruge timer på at udforske. Parkens grill- og bålpladser er til fri afbenyttelse, og metroen går lige ”til døren” (Sundby Station).

Hvor? Ørestads Boulevard, 2300 København S

5. Søndermarken - Den utæmmede oase

Selv om Søndermarken ret beset er en del af Frederiksberg Have, er der en verden til forskel på de to grønne oaser. Hvor haven er pæn og velfriseret, er Søndermarken vild og utæmmet og derfor perfekt til leg i det lange græs. Under springvandsplænen ligger desuden byens gamle vandcisterner, som siden år 2001 været indrettet som museum for moderne glaskunst - et besøg værd.

Hvor? Borgmester Fischers vej 6-8, 2000 Frederiksberg

Få 100-vis af rabatter i Børn i byen Klubben